Saving page now... http://educratsweb.com/content.php?id=1710 As it appears live October 1, 2020 2:34:49 AM UTC

educratsweb logo


INDIAN POLITY PRACTICE QUESTIONS FOR ALL COMPETITIVE EXAMS

1. Consider the following tasks:
1. Superintendence, direction and conduct of free and fair elections
2. Preparation of electoral rolls for all elections to the Parliament, State Legislatures and the Office of the President and the Vice-President.
3. Giving recognition to political parties and allotting election symbols to political parties and individuals contesting the election
4. Proclamation of final verdict in the case of election disputes.
Which of the above are the functions of the Election Commission of India?
a) 1, 2 and 3
b) 2, 3 and 4
c) 1 and 3
d) 1, 2 and 4

2. The "Instrument of Instructions" contained in the Government of India Act 1935 have been incorporated in the Constitution of India in the year 1950 as:
a) Fundamental Rights
b) Directive Principles of State Policy
c) Extent of executive power of State
d) Conduct of business of the Government of India

3. In India, if a religious sect/community is given the status of a national minority, what special advantages it is entitled to?
1. It can establish and administer exclusive educational institutions.
2. The President of India automatically nominates a representative of the community to LokSabha.
3. It can derive benefits from the Prime Minister's 15-Point Programme.
Which of the statements given above is/are correct?
a) 1 only
b) 2 and 3 only
c) 1 and 3 only
d) 1, 2 and 3

4. India is home to lakhs of persons with disabilities. What are the benefits available to them under the law?
1. Free schooling till the age of 18 years in government-run schools.
2. Preferential allotment of land for setting up business.
3. Ramps in public buildings.
Which of the statements given above is/are correct?
a) Only 1
b) 2 and 3
c) 1 and 3
d) 1, 2 and 3

5. Consider the following statements: In India, a Metropolitan Planning Committee:
1. Is constituted under the provisions of the Constitution of India.
2. Prepares the draft development plans for metropolitan area.
3. Has the sole responsibility for implementing Government sponsored schemes in the metropolitan area.
Which of the statements given above is/are correct?
a) 1 and 2
b) 2 only
c) 1 and 3
d) 1, 2 and 3

6. In the areas covered under the Panchayat (Extension to the Scheduled Areas) Act, 1996, what is the role/power of Gram Sabha?
1. Gram Sabha has the power to prevent alienation of land in the Scheduled Areas.
2. GramSabha has the ownership of minor forest produce.
3. Recommendation of Gram Sabha is required for granting prospecting licence or mining lease for any mineral in the Scheduled Areas.
Which of the statements given above is/are correct?
a) Only 1
b) 1 and 2 only
c) 2 and 3
d) 1, 2 and 3

7. Which of the following is/are the principal feature(s) of the Government of India Act, 1919?
1. Introduction of diarchy in the executive government of the provinces.
2. Introduction of separate communal electorates for Muslims.
3. Devolution of legislative authority by the centre to the provinces.
Select the correct answer using the codes given below:
a) Only 1
b) 2 and 3
c) 1 and 3
d) 1, 2 and 3

8. Which of the following provisions of the Constitution of India have a bearing on Education?
1. Directive Principles of State Policy.
2. Rural and Urban Local Bodies.
3. Fifth Schedule.
4. Sixth Schedule.
5. Seventh Schedule.
Select the correct answer using the codes given below:
a) 1 and 2
b) 3, 4 and 5
c) 1, 2 and 5
d) 1, 2, 3, 4 and 5

9. With reference to the Delimitation Commission, consider the following statements:
1. The orders of the Delimitation Commission cannot be challenged in a Court of Law.
2. When the orders of the Delimitation Commission are laid before the Lok Sabha or State Legislative Assembly, they cannot effect any modifications in the orders.
Which of the statements given above is/are correct?
a) Only 1
b) Only 2
c) Both 1 and 2
d) Neither 1 nor 2

10. consider the following statements:
1. The constitution of India does not define backward classes.
2. Providing for quotas to socially, economically and educationally backward classes is mentioned in the DPSP outside of Part IV of the constitution.
Which of these is/are true?
a) Only 1
b) Only 2
c) Both
d) None

11. Money bill is defined under:
a) Article 109
b) Article 111
c) Article 199
d) None of the above

12. Choose the correct statement regarding the constituent assembly?
1. The Constituent Assembly was a sovereign body.
2. The Constituent Assembly was a legislative body apart from constitution making body.
Pick the correct code:
a) Only 1
b) Only 2
c) Both
d) None

13. Consider the following Indian Religious Communities:
1. Sikhs
2. Buddhists
3. Jains
4. Parsis
Which among the above have been conferred the 'minority' status by the Government of India?
a) 1 and 4
b) 1, 2 and 4
c) 2, 3 and 4
d) 1, 2, 3 and 4

14. Freedom of trade, commerce and intercourse are either implicit or explicit under:
1. Article 19
2. Article 301
a) 1, 2
b) Only 1
c) Only 2
d) None

15. Who can make a law giving, or authorising the giving of, any preference or making, or authorising the making of, any discrimination if it is declared by such law that it is necessary to do
so for the purpose of dealing with a situation arising from scarcity of goods in any part of the territory of India
a) Parliament
b) State legislature
c) Both
d) none

16. Who can impose restrictions on goods imported from other States or the Union territories any tax to which similar goods manufactured or produced in that State are subject, so, however, as not to
discriminate between goods so imported and goods so manufactured or produced; and impose such reasonable restrictions on the freedom of trade, commerce or intercourse with or within that
State as may be required in the public interest:
a) Parliament
b) State legislature
c) Both
d) Neither

17. Who can constitute a interstate trade commission?
a) President
b) Parliament
c) Supreme court
d) Parliament on the request of two or more states

18. Which of the following are considered as the constitutional amendment under article 368?
1. Reorganisation of states
2. Linguistic provisions
3. Salaries of the MPs
a) 1, 2, 3
b) 1, 2
c) Only 3
d) None

19. Which of the following provisions in the amendment to the constitution shall also require to
be ratified by the Legislature of not less than one half of the States by resolution to that effect
passed by those Legislatures before the Bill making provision for such amendment is presented to the President for assent
1. Article 54 and 55
2. Article 73
3. Article 162
4. Article 241
a) 1, 2, 3, 4
b) 1, 2, 3
c) 2, 3
d) 1, 4

20. In the amendment of which of the following the participation of the states shall also be required?
1. Reorganising the states
2. Seventh schedule
3. Representation of the states in parliament
a) 1, 2, 3
b) 2, 3
c) Only 3
d) None

ANSWERS:
1-a, 2-b, 3-c, 4-d, 5-a, 6-d, 7-c, 8-c, 9-c, 10-a,
11-c, 12-c, 13-d, 14-a, 15-a, 16-b, 17-b, 18-a, 19-a, 20-b

INDIAN POLITY PRACTICE QUESTIONS FOR ALL COMPETITIVE EXAMS
educratsweb.com

Posted by: educratsweb.com

I am owner of this website and bharatpages.in . I Love blogging and Enjoy to listening old song. ....
Enjoy this Author Blog/Website visit http://twitter.com/bharatpages

if you have any information regarding Job, Study Material or any other information related to career. you can Post your article on our website. Click here to Register & Share your contents.
For Advertisment or any query email us at educratsweb@gmail.com

RELATED POST
1. Consumer Welfare Fund
The Consumer Protection Act, 1986 had set in motion a consumer movement in the country. The Consumer Protection Act, 2019 which came into effect from 20th July 2020, and replaces the Consumer Protection Act of 1986 would give greater fillip to the ongoing consumer movement in the country.The Consumer Protection Act, 2019 provides for establishment of the Central Consumer Protection Authority (CCPA) to promote, protect and enforce the rights of consumers as a class.  The Act provides for  simpli
2. Science in Vedas
Science in Vedas   Science in Vedas The core foundation of Hindu belief is that Vedas contain source of all knowledge – physical or metaphysical. However in last 100 odd years, this belief has come under scrutiny due to the advances that modern science claims to make.
3. What is Mission Karmayogi?
Dubbed as the biggest bureaucratic reform initiative, the Union Cabinet Wednesday approved ‘Mission Karmayogi’, a new capacity-building scheme for civil servants aimed at upgrading the post-recruitment training mechanism of the officers and employees at all levels. Prime Minister Narendra Modi said this exercise will “radically” improve the government’s human resource management practices and asserted it will use state-of-the-art infrastructure to
4. Some interesting facts about Vikaram Sarabhai
Vikram Ambalal Sarabhai (12 August 1919 – 30 December 1971) was an Indian physicist and astronomer who initiated space research and helped develop nuclear power in India. He was honoured with Padma Bhushan in 1966 and the Padma Vibhushan (posthumously) in 1972. He is internationally regarded as the Father of the Indian Space Program. Some interesting facts about Vikaram Sa
5. Uttar Pradesh : Apex Bodies and Departments
Uttar Pradesh : Apex Bodies and Departments Hon'ble Governor , Uttar Pradesh Hon'ble Chief Minister, Uttar Pradesh Government of Uttar Pradesh Vidhan Sabha, Uttar Pradesh Vidh
6. Consumer Protection Act, 2019 comes into force
The Consumer Protection Act,2019 comes in to force from today i.e. 20th July 2020. While briefing the media about the Consumer Protection Act, 2019 through video conference here today, the Union Minister for Consumer Affairs, Food & Public Distribution Shri Ram Vilas Paswan said that this new Act will empower consumers and help them in protecting their rights through its various no
7. Shaheed Udham Singh (26 December 1899 – 31 July 1940)
Shaheed Udham Singh (26 December 1899 – 31 July 1940) was a revolutionary belonging to the Ghadar Party, best known for his assassination in London of Michael O'Dwyer, the former lieutenant governor of the Punjab in India, on 13 March 1940. The assassination was in revenge for the Jallianwala Bagh massacre in Amritsar in 1919 for which O'Dwyer was responsible. Singh was subsequently tried and convicted of murder and hanged in July 1940. While in custody, he used the name Mo
8. Dhanpat Rai Shrivastava - (31st July 1880 - 8th October 1936)
Dhanpat Rai Shrivastava - (31st July 1880 - 8th October 1936), better known by his pen name Munshi Premchandwas an Indian writer famous for his modern Hindustani literature. He is one of the most celebrated writers of the Indian subcontinent, and is regarded as one of the foremost Hindi writers of the early twentieth century. His novels include Godaan, Karmabhoomi, Gaban, Mansarovar, Idgah. He published his first collection of five short stories in 1907 in a book called Soz-e Watan.
9. Mohammed Rafi (24 December 1924 – 31 July 1980)
Mohammed Rafi (24 December 1924 – 31 July 1980) was an Indian playback singer. He is considered as one of the greatest and most influential singers of the Indian subcontinent. Rafi was notable for his voice, versatility and range; his songs were varied from fast peppy numbers to patriotic songs, sad numbers to highly romantic songs, qawwalis to ghazals and bhajans to classical songs. He was known for his ability to mould his voice to the persona and style of an actor, lip-syncing t
10. July 31, 2020 Google Celebrating Pacita Abad
Today’s Doodle celebrates Philippine artist, feminist, and activist Pacita Abad, renowned for her bold use of color and mixed media as well as her use of art to address global themes. On this day in 1984, Abad made history as the first woman to receive the Philippines’ prestigious Ten Outstanding Young Men award.  Pacita Abad was born on October 5th, 1
11. World Metrology Day - 20 May
The theme for World Metrology Day 2020 is Measurements for global trade. This theme was chosen to create awareness of the important role measurement plays in facilitating fair global trade, ensuring products meet standards and regulations, and satisfying customer quality expectations. Indeed more widely metrology, the science of measurement, plays a central role in scientific discovery and innovation, industrial manufacturing and international trade, in improving the
12. List of news channels in India
List of news channels in India Hindi news channels A1 TV channel Aaj Tak ABP News A
13. Indian Independence Movement
Indian Independence Movement The Indian independence movement encompasses the efforts to free India from British rule from the Nineteenth Century until the granting of Independence in 1947. The Independence Movement involved a range of different strategies from revolutionary acts of violence, to peaceful non-violent protests. Leaders of the Independence movement
14. INDIAN STATES AND IMPORTANT FESTIVALS
INDIAN STATES AND IMPORTANT FESTIVALS Goa Zatra at Cansaulim Feast of St. Francis Xavier Carnival Feast of Immaculate Conception, Goa Liberation Day. Himachal Pradesh Minjar Mela Jwalamukhi Fair Losar, Himachal Day Rakhadumni: Rakhi Karnataka Mak
15. GOVT. OFFICIAL RESIDENCES
GOVT. OFFICIAL RESIDENCES  1. » American President - White House 2. » Brazil President - Alvorada 3. » Britain Prime Minister - 10, Downing Street 4. » Canada Prime Minister - 24 Sussex Drive 5. » French President - Elysee Palace 6. » Germany President -&
16. COMMITTEES OF THE CONSTITUENT ASSEMBLY
COMMITTEES OF THE CONSTITUENT ASSEMBLY The Constituent Assembly appointed a number of committees to deal with different tasks of constitution-making. Out of these, eight were major committees and the others were minor committees.  The names of these committees and their chairmen are given below :  Major Committees  1. Union Powers Committee - Jawaharlal Nehru  2. Union Constitution Committee - Jawaharlal
17. Nobel Laureates
Nobel Laureates Amartya Sen (b-1933): Prof. Amartya Sen is the recipient of the Nobel Prize for Economics for the year 1998, becoming the first Asian to have been honoured with the award. The Santiniketanborn economist who is a pioneer in Welfare Economics has to his credit several books and papers on aspects of welfare and development. An economist with a difference, Prof. Sen is a humanist. He has distinguished himself with his outstanding writings on
18. POWER PLANTS IN INDIA
POWER PLANTS IN INDIA Nuclear power in India         Nuclear power is the fourth-largest source of electricity in India after thermal, hydroelectric and renewable sources of electricity. As of 2012, India has 20 nuclear reactors in operation in six nuclear power plants, generating 4,780 MW while seven other reactors are under construction and are expected to generate an additional 5,300 MW. In October 2010, India drew up "an
19. HARYANA CIRCLE PA /SA EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014)
HARYANA CIRCLE PA /SA EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014) 1. How many teams are participating in IPL 2014? Ans.:8 2. Who is the deputy speaker of Lok Sabha at present? Ans.: Kariya Munda 3. Who is presently the chairman of the finance commission? Ans.:  Dr Vijay L Khelkar Yv Reddy  is the chairman of 14 Finance commission. But now 13th commission is on running .
20. List of First in India
List of First in India ● First Governor-General of Independent India—Lord Lewis Mountbatten ● Indian Governor-General of Independent India—Chakravarti Rajgopalachari ● Chief of the Indian Armed Forces—General K. M. Carriappa ● Field Marshall—General S. H. F. J. Manekshaw ● President—Dr. Rajendra Prasa
21. History of Indian Postal System
History of Indian Postal System Year — Work 1766 — Establishment of first Indian Postal system by Lord Clive in India. 1774 — Establishment of first G.P.O. in Kolkata by Warren Hastings. 1786 — Establishment of Madras G.P.O. 1793 — Establishment of G.P.O. at Mumbai 1854 — On Oct
22. General Knowledge Questions About Sports
General Knowledge Questions About Sports 1. Who is the leading wicket taker in the history of Test cricket —Shane Warne  2. What can be the maximum length of a cricket bat —32'  3. What is the distance between popping crease and stumps on cricket pitch —3½ ft  4. With Which game/sport is 'Popping crease' associated —Cricket 
23. AWARDS AND THEIR RELATED FIELDS
AWARDS AND THEIR RELATED FIELDS Bharat Ratna: It is the highest civilian award of the India. The award was given for outstanding achievements in the arts, literature, science and public services  but the government expanded the criteria to include "any field of human endeavor". The number of annual awards is restricted to a maximum of three in a particular year. Nobel Prize: The Nobel Prize is widely regarde
24. DELHI CIRCLE PA/SA EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014)
DELHI CIRCLE PA/SA EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014) 1) Which one of the following minerals is contained in the Monazite sand of Kerala? Ans.  Thorium 2) The largest sugarcane producing country in the world is: Ans.  Brazil 3) This refers the amount that the commercial banks require to maintain in the form of gold or government approved securities before providing credit to customers: Ans
25. RRB EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER
RRB EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER 1. When was the first underground railway (Metro Railway) started? (A) 1982 (B) 1989 (C) 1984 (D) 1992 (Ans : C) 2. Shatabdi Express train was started in– (A) 1984 (B) 1988 (C) 1990 (D) 1985 (Ans : B) 3. At which of the following places Diesel Component Works is established? (A) Jamshedpur (B) Patiala (C) Perambur (D) Varanasi (A
26 Scientist Vacancy Recruitment in Indian Institute of Toxicology Research (IITR), Lucknow 2020 #Uttar Pradesh 4 Days Remaining for Apply
Scientist Vacancy Recruitment in Indian Institute of Toxicology Research (IITR), Lucknow 2020 Online application on prescribed format is invited from brilliant, dynamic and young Indian Nationals, for the following Sarkari Naukri Vacancy positions of  Scientists at Indian Institute of Toxicology Research (IITR), Lucknow. (Advertisement No. IITR/1/2020) Indian Institute of Toxicology Research (CSIR-IITR), Lucknow is a constituent laborat ...
27 Recruitment of Faculty Vacancy in IIM Visakhapatnam 2020 #Faculty & Teaching 16 Days Remaining for Apply
Recruitment of Faculty Vacancy in IIM Visakhapatnam 2020 Indian Institute of Management Visakhapatnam (IIMV), Andhra Pradesh invites applications from outstanding academicians, with proven credentials in teaching and research at management schools of repute in India/abroad for Recruitment of Faculty Sarkari Naukri Vacancy 2020 under special recruitment drive for OBC/SC/ST/EWS/PWD category candidates. ...
28 Scientist Vacancy Recruitment in SAMEER 2020 #Scientist & Research 14 Days Remaining for Apply
Scientist Vacancy Recruitment in SAMEER 2020 Society for Applied Microwave Electronics Engineering & Research (SAMEER) is a Research & Development under the Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), Government of India. Online application on prescribe ...
29 Technical Staff Vacancy Recruitment in Indian Institute of Toxicology Research (IITR), Lucknow 2020 #Uttar Pradesh 4 Days Remaining for Apply
Technical Staff Vacancy Recruitment in IITR 2020 IITR Technical Staff Recruitment 2020 Online application on prescribed format is invited from brilliant, dynamic, and young Indian Nationals, for the following Sarkari Naukri Vacancy positions of  Technical Staff of to recruit Technical Officers and Technical Assistants at Indian Institute of Toxicology Research (IITR), Lucknow. (Advertisement No. IITR/2/2020) Indian Institute of Toxicology ...
30 Recruitment for Faculty, Administrative and Technical Job Vacancy in NID Assam #Assam 3 Days Remaining for Apply
Recruitment for Faculty, Administrative and Technical Job Vacancy in NID Assam National Institute of Design (NID), Assam at Jorhat invites Online Applications from Indian Citizens for the recruitment of following 27 Faculty, Administrative and Technical Sarkari Naukri vacancy posts in National Institute of Design, Assam  (Advt. No. NIDJ/2020-21/RECT/01). NID Assam Recruitment 2020 ...
31 बिहार तकनीकी सेवा आयोग | आयुष चिकित्सा पदाधिकारी की नियुक्ति हेतु विज्ञापान #Bihar 23 Days Remaining for Apply
बिहार तकनीकी सेवा आयोग | आयुष चिकित्सा पदाधिकारी की नियुक्ति हेतु विज्ञापान बिहा� ...
32 ICMR Scientist-B vacancy Recruitment 2020 #Scientist & Research 1 Days Remaining for Apply
Indian Council of Medical Research (ICMR) under Department of Health Research, Ministry of Health & Family Welfare, Government of India will conduct a computer-based examination on 01/11/2020 for recruitment of various Scientist-B (Medical/Non-Medical) vacancy posts and hence invites online application on prescribed format from Indian nationals for filling up these Government Job Vacancy posts of Scientist-B in various disciplines. (Advertisement No. ICMR/SC-B/2020) ICMR Scientist-B Recruitmen ...
33 UPSC Government Jobs Vacancy Recruitment 10/2020 #UPSC 0 Days Remaining for Apply
Union Public Service Commission (UPSC), Dholpur House, New Delhi invites Online application on prescribed recruitment form by 01/10/2020 for following Sarkari Naukri Government Jobs vacancy posts especially Specialist (Faculty (Assistant Professor) and Assistant Director (Statistics - Census Operations etc. in various Central Government Departments/Organisations in the prescribed online format (Advt. No. 10/2020). UPSC Government Jobs Advt. No. 10/2020 Vacancies ...
34 Government Job Vacancies in IFSCA 2020 #Sarkari Naukri 6 Days Remaining for Apply
International Financial Services Centres Authority (IFSCA), a statutory unified regulatory body under the Department of Economic Affairs, Ministry of Finance,Government of India, invites applications from eligible Indian citizens for filling up of following 41 Sarkari Naukri Vacancy posts on Direct Recruitment / Deputation / Contract basis. The place of posting is at GIFT City, Gandhinagar, Gujarat. (Advertisement No. 24/IFSCA/Vacancy notification/2020-2021) ...
35 Recruitment of Accounts Clerk Vacancy in Uttar Pradesh Power Corporation Ltd (UPPCL) 2020 #Uttar Pradesh 26 Days Remaining for Apply
 Recruitment of Accounts Clerk Vacancy in UPPCL 2020 Uttar Pradesh Power Corporation Ltd (UPPCL)  invites online application on prescribed format from eligible Indian Nationals for direct recruitment to the following Sarkari Naukri vacancy posts of Accounts Clerk (AC) - Lekha Lipik (लेखा लिपिक) for various offices of Uttar Pradesh Power Corporation Ltd. (UPPCL) (Advt. No. 06/VSA/2020/LL). ...
36 State Bank of India (SBI) has advertised vacancies for recruitment of Specialist Cadre Officers on a regular basis for its various requirements and activities #Bank 7 Days Remaining for Apply
 State Bank of India (SBI) has advertised vacancies for recruitment of Specialist Cadre Officers on a regular basis for its various requirements and activities Central Recruitment & Promotion Department (CRPD) of State Bank of India (SBI) invites online recruitment application forms from Indian citizens for appointment of f ...
37 Sardar Vallabhbhai Patel University of Agriculture & Technology (SVPUAT), Meerut (Uttar Pradesh) requires Faculty for its various academic Institutes and colleges under Faculty vacancy recruitment 2020. #Faculty & Teaching 13 Days Remaining for Apply
Sardar Vallabhbhai Patel University of Agriculture & Technology (SVPUAT), Meerut (Uttar Pradesh) requires Faculty for its various academic Institutes and colleges under Faculty vacancy recruitment 2020. IIT Kharagpur invites application on prescribed format from Indian Nationals possessing excellent academic background a ...
38 Indian Institute of Technology (IIT) Kharagpur (West Bengal) requires Faculty for its various academic units under Faculty vacancy recruitment 2020. #Faculty & Teaching 6 Days Remaining for Apply
Faculty Vacancy Recruitment in IIT Kharagpur 2020 Indian Institute of Technology (IIT) Kharagpur (West Bengal) requires Faculty for its various academic units under Faculty vacancy recruitment 2020. IIT Kharagpur invites online application from Indian Nationals, NRI and OCI possessing excellent academic background, commitment to top quality teaching and proven credentials for carrying out outstanding research and development for various teaching Departments/Centres/ ...
39 Recruitment of Engineering Professionals in Rites Limited 2020 #Engineering 12 Days Remaining for Apply
Recruitment of Engineering Professionals in Rites Limited 2020 Rites Limited invites online application for the recruitment of the following Govt. Naukri job vacancy of dynamic and hardworking Engineering Professionals in various Engineering disciplines and at various levels (Advt. No. 06-13/2020) on a regular/contract basis in rites Limited. SarkariNaukriBlog dot com ...
40 Recruitment of Engineering Professionals in Rites Limited 2020 #Engineering 12 Days Remaining for Apply
Recruitment of Engineering Professionals in Rites Limited 2020 Rites Limited invites online application for the recruitment of the following Govt. Naukri job vacancy of dynamic and hardworking Engineering Professionals in various Engineering disciplines and at various levels (Advt. No. 06-13/2020) on a regular/contract basis in rites Limited. ...
41 Research Officer Recruitment in IOCL R&D Centre Faridabad #Jobs 22 Days Remaining for Apply
 Research Officer Recruitment in IOCL R&D Centre Faridabad IOCL-Research Officer Recruitment 2020 Indian Oil Corporation Limited (IOCL), has its Research and Development (R&D) Centre at Faridabad near Delhi. Indian Oil R&D Centre Faridabad is looking for energetic and dedicated PhDs for recruitment as Research Officer/Research Manager in the R&D Centre in various research areas. IOC R&D centre invites online application on prescribed format ...
42 Union Public Service Commission (UPSC) Government Jobs Vacancy Recruitment 11/2020 #UPSC 14 Days Remaining for Apply
 UPSC Government Jobs Vacancy Recruitment 11/2020 Union Public Service Commission (UPSC), Dholpur House, New Delhi invites Online application on prescribed recruitment form by 15/10/2020 for following Sarkari Naukri Government Jobs vacancy posts especially Specialist (Faculty - Assistant Professor), Foreman, Scientific Assistant, Engineer etc. in various Central Government Departments/Organisations in the prescribed online format (Advt. No. 11/2020). UPSC Gover ...
43 Recruitment of Junior Engineer (Civil) in Public Health Engineering Department, Govt of Bihar #Bihar 14 Days Remaining for Apply
Recruitment of Junior Engineer (Civil) in Public Health Engineering Department, Govt of BiharRecruitment of Junior Engineer (Civil) in Public Health Engineering Department, Govt of Bihar Total Post - 288 ...
44 Online application of Various Post in Public Health Engineering Department, Govt of Bihar #Bihar 4 Days Remaining for Apply
Online application of Various Post in Public Health Engineering Department, Govt of BiharOnline application of  Various Post in Public Health Engineering Department, Govt of Bihar Application invited from the eligible candidate for the following three posts. 1. State Project Manager ...
45 Simulatala Awasiya Vidyalaya Class 6 Admissions 2021: Registration process begins on Sept 25, check schedule here #Admission 4 Days Remaining for Apply
Simultala Awasiya Vidyalaya Admission 2021-22: – Hello friends, If you were wating for Simultala School Admission 2021 then there is ggod news for you all. SAV Admission online form has been delcared and we have shared all the details related to it. You can fill the onlie form from the official website and the step by step information we are shareing below. Bihar School Examination Board, Patna hsa released notce for Simultala Residential School (SAV) Entrance Exam. Online app ...
46 Engineering HR Finance Job Vacancy Recruitment in Rail Infrastructure Development Company (Karnataka) Limited (KRIDE) 2020 #Engineering 26 Days Remaining for Apply
Engineering HR Finance Job Vacancy Recruitment in Rail Infrastructure Development Company (Karnataka) Limited (KRIDE) 2020 Rail Infrastructure Development Company (Karnataka) Limited (KRIDE) is a Joint Venture Company established by the Government of Karnataka (GoK) & Ministry of Railways (MoR). T ...
47 Recruitment of various Management, Non-Management, and Seasonal job vacancies in two units of HPCL Biofuels Limited #Jobs 9 Days Remaining for Apply
HPCL Biofuels Limited (A wholly owned subsidiary company of Hindustan Petroleum Corporation Limited) at East and West Champaran Districts in the State of Bihar invites application in the prescribed format from eligible candidates for recruitment of various Management, Non-Management, and Seasonal job vacancies in two units of HPCL Biofuels Limited on a fixed-term contract basis. (Advertisement No. 001/HPCL Biofuels Ltd./2020) ...
48 Recruitment of Finance Managers in Odisha Mining Corporation Limited (OMC) 2020 #Odisha 21 Days Remaining for Apply
 Recruitment of Finance Managers in Odisha Mining Corporation Limited (OMC) 2020 The Odisha Mining Corporation Limited (OMC) (A Gold Category State PSU) / (A Govt. of Odisha Job recruitment in Odisha Mining Corporation Undertaking) at Bhubaneswar (Odisha) intends to fill up the following Governme ...
We would love to hear your thoughts, concerns or problems with anything so we can improve our website educratsweb.com ! visit https://forms.gle/jDz4fFqXuvSfQmUC9 and submit your valuable feedback.
Save this page as PDF | Recommend to your Friends

http://educratsweb(dot)com http://educratsweb.com/content.php?id=1710 http://educratsweb.com educratsweb.com educratsweb