Saving page now... https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kvinna-haktas-misstankt-for-mordforsok-pa-man-i-90-arsaldern As it appears live September 22, 2020 7:23:25 AM UTC
Kvinnan, som är i 50-årsåldern, och den man i 90-årsåldern som utsattes för mordförsöket är släkt. Foto: Christian Svensson

90-årig man död efter knivattack i Falköping

Uppdaterad
Publicerad

Den äldre man som hittades knivskuren i en bostad i Falköping på söndagsmorgonen har avlidit. Det meddelade polisen på torsdagseftermiddagen.

Redan dagen efter det misstänkta mordet anhölls kvinnan och en man av polisen. Mannen är släppt, men fortfarande intressant för utredningen enligt kammaråklagare Mathias Johansson.

– Han är intressant eftersom han befann sig på platsen, men i nuläget är det endast kvinnan som är misstänkt för brott.

På torsdagseftermiddagen meddelade polisen att den man som utsattes för ett mordförsök i helgen, har dött av sina skador.

– Vi inväntar obduktionen och därefter får vi se om det blir en omrubricering, säger Peter Adlersson.

Misstänkt och offer är släkt

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, och den man i 90-årsåldern som utsattes för det misstänkta mordet är släkt. Anledningen till att hon nu häktas är bland annat på grund av att hon gjort vissa medgivanden.

– Hon förnekar brott, men har gjort vissa medgivanden, säger Mathias Johansson och fortsätter:

– Men några detaljer vill jag inte gå ut med såhär tidigt i utredningen.

Finns det några andra som misstänks för brott i det här fallet?

– I nuläget är det endast kvinnan som misstänks ha begått gärningen, men vi utesluter inget. Vi har många kvar att höra i ärendet.

Ett eventuellt åtal i målet kommer troligtvis att dröja en tid framöver. Bland annat eftersom de väntar svar på prover från brottsplatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer