MORE THAN A PARTY

Uppsala Electrofestival 1998

Fredmans, 14 februari 1998

  Efter några månaders förberedelser kom så den stora dagen till slut. Vi hade höga förväntningar, på banden och uppslutningen och inte minst på oss själva. Vi blev inte besvikna.

[Tre bilder på EnCounter]   

  18:00 slog vi upp portarna för den synthtörstande allmänheten, som utan tövan började strömma in. De kom från alla väderstreck: många var naturligtvis från Uppsala och Stockholm, men vi hade också besökare från Umeå (tre Umesynthare sov över hos mig natten till lördagen), från Göteborg, från Karlskrona, från Finland (det sedvanliga gänget, Enrique och grabbarna) - vi hade till och med fått en förfrågan från Tyskland, men han backade ur pga resekostnaderna. Wirklich schade!
  Först ut var EnCounter, som lyckades få igång publiken med klassisk synthpop med rymdtexter. Bandet har en enorm tillgång i Hanna Jonsson, som inte bara sjunger bra utan också har god scennärvaro. Ett plus också för rullbandspelaren, som faktiskt är mycket snyggare än en DAT...

[Två bilder på Project-X] 
Hej, det är vi som är Spice Girls!

  Efter EnCounter blev det lite hårdare tongångar när Project-X intog scenen och därmed blev det hittills enda band vi har haft två gånger... Den här gången hade de inga TV-apparater på scenen; däremot uppvisade de god smak när de framförde coverversioner av både "Push" och "Safety Dance" - och kanske lite mindre god smak men desto mer humor i det att de också gjorde en egen tolkning av Spice Girls "Wannabe".

[Två bilder på Children Within] 

  Project-X efterträddes snart av Children Within, som även de hade en stor och entusiastisk publik. (Det hade iofs alla band den kvällen.) Om ett band spelar snabb och dansant synthpop är det ju knappast ägnat att förvåna att folk dansar...

[Två bilder på Cat Rapes Dog] 
Under Cat Rapes Dog märkte jag att det gick att ta bra bilder från balkongen...

  Cat Rapes Dog tog sedan scenen i besittning och förde ett sjujävla liv. Hade någon väntat sig något annat egentligen? Många bara överkroppar (samtliga manliga) syntes i publiken, och det märktes att det här var kvällens höjdpunkt för ganska många.

[Två bilder på KieTheVez] 

  När KieTheVez gick på hade publiken redan börjat tunnas ut: många ville hinna med tåg och bussar och sånt. Men det var ändå ganska långt ifrån glest i lokalen... Att det inte var lika mycket röj som på de andra banden kan troligen tillskrivas två faktorer: 1) KTV är ett lugnare band än de andra under kvällen, och 2) folk började kanske bli trötta.

[Bild på

  Som sista extranummer gick Torny och Children Within upp på scenen för att köra en låt tillsammans som Children X. En värdig avslutning på en även i övrigt lyckad kväll! (Fast egentligen var det inte den riktiga avslutningen på kvällen, för vi körde disko i en dryg halvtimme till.)

[Två bilder på publiken] 

  Sådana här egendomliga varelser dyker upp på våra arrangemang. Visst är de söta? Vi hade i runda tal 300 stycken i lokalerna...

[Våra skivbackar]

  Det här är i stort sett alla skivor vi hade med oss. Vill ni veta vad vi spelade?

  Till slut vill vi framföra vårt djupt kända tack till er alla. Till banden, till besökarna, till Fredmans och till alla andra som känner sig träffade: TACK för att ni hjälpte oss att göra More Than A Party till vårt mest framgångsrika arrangemang någonsin!


Till konserthistoriken.
Tillbaka till huvudsidan.