contacte intrebari frecvente indexul site-ului
 

 

Clientul 100.000

Clientul 100 000 are încredere în viitor
12.12.2000

Joi, 30 noiembrie a.c., între Daewoo Automobile Romania si dl.Bogdan Raducu a fost semnat contractul de vânzare-cumparare cu numarul 100 000, pentru un automobil Daewoo Tico SL.

Fara eforturile continue de îmbunatatire a standardelor produselor si serviciilor oferite, Daewoo Automobile Romania nu ar fi reusit sa atinga cifra de 100 000 de autovehicule vândute într-o perioada de numai 5 ani. Toti clientii nostri din aceasta perioada au investit în calitate si modernitate, compania dovedindu-si capacitatea de a atrage încrederea pietei în noile standarde.

Daewoo Automobile Romania este o societate pe actiuni al carei contract de constituire s-a semnat la 16 noiembrie 1994 între Automobile Craiova SA si grupul Daewoo. Dupa înfiintare, a fost necesar un proces de modernizare si retehnologizare, pentru alinierea la noile cerinte de calitate, proces în care Daewoo a investit peste 870 milioane USD în echipamente si tehnologii de vârf.

Primele autoturisme Cielo au fost comercializate pe 24 martie 1995. În cursul aceluiasi an, gama de autovehicule de pe piata româneasca a fost marita cu modelele Espero si Tico, venindu-se în întâmpinarea dorintelor cumparatorilor. Daewoo Automobile Romania a reusit sa vânda în cursul anului 1995 un numar de 14 506 vehicule si sa câstige astfel o cota de piata de 18 %.

În 1996, au fost introduse în vânzare si modelele Damas si Avia, reusindu-se comercializarea a 22 006 autovehicule, cota de piata crescând la 22,8 %.

1997 a fost un an greu pentru toti operatorii de pe piata auto din România. În ciuda introducerii vânzarii în rate si leasing si a diversificarii gamei de produse (prin introducerea modelului Lublin), în conditiile economice dificile din acel moment Daewoo Automobile Romania a vândut numai 6 370 bucati (cota de piata 6,8%).

Anul 1998 a fost cel mai important din punct de vedere al lansarii de noi modele. Leganza si Nubira au început sa fie comercializate din iunie, respectiv noiembrie, conducând la obtinerea unei cote de piata de 19,4 % (22 376 autovehicule comercializate).

Din ianuarie 1999 a început productia si vânzarea modelului MATIZ, model care a avut un succes deosebit, reusind ca dupa un an de la lansare, sa obtina locul 1 la clasa mini în competitia organizata de catre AutoMotor si Sport si Antena 1.

Venind în întâmpinarea asteptarilor clientilor sai, Daewoo Automobile Romania a reusit ca în numai 5 ani sa puna la dispozitia pietei din România un numar de 11 modele de autovehicule: Cielo, Espero, Tico, Nubira, Leganza, Matiz, Avia, Lublin, Damas, precum si modelele de teren Musso si Korando.

Anticipând aplicarea normelor de protectie a mediului, Daewoo Automobile Romania a dezvoltat si produs o gama de autovehicule care respecta normele EURO II. Mai mult decât atât, la Craiova se produc motoare ce satisfac în totalitate exigentele normelor EURO III.

Deasemenea, a fost dezvoltata o retea nationala pentru vânzari si service ce numara în prezent peste 100 distribuitori autorizati, cu un mare accent pe calitatea serviciilor oferite. De altfel, calitatea promovata de catre Daewoo Automobile Romania este confirmata si de Certificatul ISO 9002, acordat în cursul anului 1999 de catre TÜV Rheinland Euroqua, care atesta existenta unui sistem de calitate pentru productia si întretinerea vehiculelor si a componentelor fabricate aici.

Având drept principal obiectiv satisfactia clientilor, Daewoo Automobile Romania este primul producator din domeniu care ofera asistenta tehnica non-stop precum si garantie de 36 luni (maximum 100 000 km) pentru autovehiculele comercializate. De asemenea, conform prevederilor legale, compania asigura piese de schimb cu o garantie de 18 luni pentru toate autovehiculele, pe o durata de zece ani de la comercializare.

Cele sase distinctii primite de catre Daewoo Automobile Romania, numai în acest an, vin sa reconfirme calitatea autovehicolelor produse la Craiova si a serviciilor oferite clientilor: distinctia “Grija pentru client”, acordata de catre Asociatia Presei Auto din România, premiile “Cea mai vânduta masina a anului” pentru modelele Tico, Nubira si Leganza, la clasele mini, medie si mare, acordate de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din România, locul întâi obtinut de modelul Tico la clasa mini în Topul 50, realizat de revista Autoshow, distinctia “Cea mai buna masina a anului 2000” la clasa mini, primita de modelul Matiz din partea revistei Auto Motor Sport.

Ceremonia organizata în urma semnarii acestui contract a prilejuit o întâlnire simbolica între primul si cel de-al 100 000-lea client, un arc peste timp care dovedeste încrederea constanta a pietei românesti în capacitatea companiei Daewoo Automobile Romania de a fabrica si comercializa autovehicule la cele mai înalte standarde de calitate.

[sus]

"Grija pentru client, 2000"

Luni, 27 noiembrie 2000, Daewoo Automobile Romania a primit distinctia “Grija pentru client în anul 2000” cu ocazia celei de-a treia aniversari a Zilei Nationale a Presei Auto din România. Premiul, oferit în cadrul categoriei “Superlativele anului 2000” reprezinta o noua recunoastere a activitatii sustinute desfasurata de catre Daewoo în vederea asigurarii deplinei satisfactii a clientilor.

Aceasta distinctie este a sasea pe care Daewoo Automobile Romania o primeste în acest an, dupa locul întâi pentru modelul Tico la clasa mini în Topul 50, acordat de revista Autoshow, distinctia “cea mai buna masina a anului 2000” a clasei mini, acordata modelului Matiz de catre revista Auto Motor Sport si premiile pentru “cele mai vândute masini în anul 2000” la clasele mini, medie si mare, decernate modelelor Tico, Nubira si Leganza din partea Uniunii Ziaristilor si Editorilor Auto din România.

Daewoo a fost prima companie auto din România care, prin intermediul retelei nationale, constituite din peste 106 distribuitori autorizati, a lansat sistemul de 3 ani garantie (max. 100.000 km) pentru autoturisme, precum si un dispecerat non-stop de service, care poate fi apelat la numarul de telefon 051-196767.

De asemenea, exista acum posibilitatea de a alege orice autoturism Daewoo produs la Craiova, dupa informtiile tehnice si comerciale existente în situl web special pentru vânzari, pus la dispozitia tuturor celor interesati (www.daewooauto.ro), si chiar de a face on-line precomanda pentru modelul ales. Sistemul on-line de comunicatii si transfer de date dealeri-companie este un alt serviciu care vine în sprijinul clientilor nostri.

Daewoo Automobile Romania nu uita nici pregatirea permanenta a personalului sau si a dealerilor sai, ultima actiune de acest gen având loc chiar în luna noiembrie, la Predeal, unde reprezentantii distribuitorilor autorizati au participat la un curs interactiv cu tema: “Strategii competitive de marketing si vânzari pentru 2001”.

Prin toate acestea, Daewoo Automobile Romania demonstreaza ca nu neglijeaza nici un aspect destinat îmbunatatirii serviciilor si produselor sale.

[sus]

Leganza, Nubira si Tico cele mai vândute masini

DAEWOO TICO, DAEWOO NUBIRA si DAEWOO LEGANZA
„Cele mai vândute masini”

În cadrul unei ceremonii desfasurate vineri, 24 noiembrie 2000 la CROWNE PLAZA HOTEL, Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din România a decernat premiile anuale si trofeul „Masina anului 2001”.

Producatorul national Daewoo Automobile Romania a primit cu aceasta ocazie distinctiile la clasa mare, medie si mini pentru „Cele mai vândute masini” acordate modelelor Leganza Nubira si Tico.

În dificilele conditiile economice actuale, aceste premii reprezinta o noua recunoastere a calitatii vehiculelelor produse la Daewoo Automobile Romania precum si a capacitatii sale de a organiza o retea nationala de 106 distribuitori autorizati pentru vânzari si service. Dealtfel, calitatea promovata de catre Daewoo Automobile Romania este confirmata si de Certificatul ISO 9002, acordat în cursul anului 1999 de catre TÜV Rheinland Euroqua, care atesta existenta unui sistem de calitate pentru productia si întretinerea vehiculelor si a componentelor produse aici.

Dovedindu-si orientarea catre clienti, Daewoo Automobile Romania este primul producator din domeniu care ofera garantie de 36 luni (maximum 100.000 km) pentru autovehiculele comercializate.

Deasemenea, compania asigura, conform prevederilor legale, pentru toate autovehiculele, pe o durata de zece ani dupa comercializare piese de schimb cu o garantie de 18 luni.

[sus]

Daewoo Automobile Romania, 6 ani

Compania Daewoo Automobile România S.A. a luat fiinta pe 16 noiembrie 1994, în urma asocierii între Daewoo si Automobile Craiova S.A. Pâna în momentul realizarii acestei asocieri, fabrica de la Craiova dispunea de 3.500 de angajati si realiza numai 5.400 de autoturisme pe an.

Imediat dupa înfiintare, a început un amplu proces de modernizare si tehnologizare a fabricii, pentru a raspunde noilor cerinte de calitate impuse de partenerul coreean.

Primul produs finit, un autoturism Daewoo CIELO, a iesit pe poarta uzinei de la Craiova pe data de 11 martie 1996, într-un timp record de la începerea retehnologizarii fabricii. În acelasi an, în decembrie 1996, a început productia modelului ESPERO.

Din februarie 1997, DAEWOO AUTOMOBILE ROMÂNIA a început exportul modelului CIELO în statele Europei Centrale si de Est.

În luna octombrie 1997 în urma unor importante investitii, a fost inaugurata una din cele mai moderne fabrici de producere a motoarelor si cutiilor de viteze din Europa Centrala si de Est. Aceasta capacitate a început sa produca efectiv în luna martie 1998, atât pentru piata interna, cât mai ales pentru export.

Anul 1998 a fost cel mai important din punct de vedere al lansarii de noi modele: TICO în luna iunie, LEGANZA si DAMAS în septembrie si octombrie, NUBIRA în noiembrie.

Din ianuarie 1999 a început si productia modelului MATIZ, iar din octombrie exportul acestui model.

În numai trei ani de la lansarea efectiva a productiei, compania a pus la dispozitia pietei din România un numar de 11 modele de autovehicule, care include autoturisme de pasageri, autoturisme de teren, autovehicule comerciale si o gama de 39 de variante de camioane. În total, în aproximativ trei ani si jumatate de productie efectiva, la fabrica din Craiova au fost realizate peste 90.000 de autoturisme din întreaga gama mentionata.

În perioada iunie 1998 - septembrie 2000, au fost produse 124.565 de motoare, 129.963 de cutii de viteze si piese de schimb. La motoare, exportul a fost de 120.812 unitati, în valoare de 95 mil USD, iar la cutii de viteze, de 123856 unitati, în valoare de 63 mil USD.

Pe piata româneasca, vânzarile de autoturisme DAEWOO au început în anul 1995, cu modelele CIELO, ESPERO si TICO, continuând cu DAMAS si AVIA în 1996, LUBLIN în 1997, LEGANZA si NUBIRA în 1998, MATIZ, MUSSO si KORANDO în 1999.

În total, pâna în luna noiembrie 2000, au fost vândute peste 123.800 de autoturisme, din care peste 99.700 pe piata româneasca si aproximativ 24.100 la export (Slovenia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Slovacia, Macedonia, Moldova, Serbia, Polonia, Rusia si China.)

Din punctul de vedere al cotei de piata, DAEWOO se situeaza în România pe locul doi cu aproximativ 20%.

Prin contractul de asociere si potrivit legii, Daewoo si-a asumat responsabilitatea realizarii unei productii cu un grad valoric de integrare în România de 60%, realizat pentru Cielo, si care se va extinde si asupra noilor modele MATIZ, NUBIRA si în viitor TICO. Grad mare de integrare se înregistreaza si la productia de motoare, care este de peste 60%, precum si la transmisii – peste 72%. Pe masura îndeplinirii conditiilor de calitate, noi produse realizate în România vor fi integrate în productia companiei Daewoo Automobile România.

Este de amintit faptul ca Daewoo lucreaza, în prezent, cu peste 50 de furnizori români, care produc peste 850 de repere si carora le-a impus standarde înalte de calitate. Valoarea produselor românesti furnizate de catre industria orizontala a fost în perioada 1996-1999 de aproximativ 160 mil. USD.

Prin angajarea unor producatori români se asigura mentinerea unui numar de
peste 15.000 locuri de munca în industria nationala. Muncitorii si specialistii din cadrul Daewoo Automobile România sunt printre cei mai bine platiti din România, beneficiile extinzându-se si asupra familiilor acestora. Salariul mediu la Daewoo Automobile România este cu 27% mai mare fata de salariul mediu pe industrie, urmând ca la sfârsitul anului diferenta sa ajunga la 32%.

Daewoo Automobile este unul dintre cei mai mari platitori de taxe din România. Acest lucru este confirmat de valoarea totala a taxelor platite în perioada 1995 – septembrie 2000, care este de 1.968 mld Lei (196 mil USD). Daewoo Automobile România si-a platit cu maxima rigurozitate si la timp toate datoriile, neavând nici un fel de restante. Sunt platite la termen si facturile catre regiile de stat precum CONEL, ROMGAZ, s.a., a caror valoare în perioada 1995 – 1999 a fost de peste 131,5 mld lei.

În prezent, compania Daewoo Automobile România îsi desfasoara activitatea în mod normal, indiferent de modul în care are loc procedura de restructurare judiciara a Daewoo Motor Co., compania noastra dispunând de un stoc suficient de subansamble, componente si piese de schimb pentru a produce autoturismele solicitate de catre piata. (16.11.2000)

[sus]

Lansare NUBIRA II

"Daewoo Automobile Romania a luat fiinta pe data de 16 noiembrie 1994 ca joint-venture intre concernul sud corean Daewoo si societatea Automobile Craiova SA. Pâna in prezent societatea a realizat o investitie de peste 800 milioane dolari si a reusit vanzarea pe piata romaneasca a unui numar de peste 96 000 autovehicule. Modelele cele mai solicitate au fost: Cielo, Tico si Matiz, la acestea adaugindu-se si alte modele de lux.  Daewoo Automobile Romania si-a onorat promisiunile contractuale, existand astazi un grad de localizare de peste 60% in cazul modelului Cielo si un numar de peste 5500 autovehicule exportate in tari din Europa, CSI si China, situându-se astfel pe primul loc in ierarhia exportatorilor romani din domeniu. De asemenea, Daewoo Automobile realizeaza exporturi de motoare (1,4/1,5 SOHC si 1,5/1,6 DOHC), cutii de viteza, etc in Polonia, Egipt, Rusia, fiind contractata o valoare de peste 100 milioane dolari in anul 2000 numai pentru cateva componente auto (panouri de caroserie, ansambluri punte spate, pedaliere, cotiere, cilindri ambreiaj, etc),. De la inceputul acestui an, Daewoo a lansat pe piata româneasca de automobile o serie intreaga de noutati ceea ce denota nu numai o capacitate sporita de adaptare la cerintele pietei dar si un nivel tehnologic si profesional de exceptie. Exclusiv prin efortul si profesionalismul specialistilor de la Craiova s-a reusit adaptarea motorului modelului Tico la cerintele normelor Euro II. Din necesitatea adaptarii ofertei la cererea pietelor externe, Daewoo Automobile Romania a omologat si fabrica deja motoare conforme normelor EURO III, motoare care sunt exportate in Polonia si Egipt. S-au lansat modelele Cielo Executive, cu un motor mai puternic de tipul 1,5 DOHC- EURO II, si Cielo GPL cu sistem dual de alimentare: benzina si gaz, care corespunde normelor EURO III. Astazi, 1 noiembrie, Daewoo Automobile Romania lanseaza pe piata romaneasca noul model Nubira, numit Nubira II. Cu un design dinamic si sportiv, Nubira II este un automobil caracterizat de siguranta si silentiozitate sporite, in conditiile cresterii gradului de confort si a numarului de optiuni disponibile. Expertii Daewoo au reproiectat exteriorul masinii, crescand astfel coeficientul de aerodinamicitate al masinii. Astfel, Nubira II se caracterizeaza printr-o mai mare stabilitate a vitezei, conducerea noului model reprezentand o adevarata placere in conditiile cresterii gradului de siguranta in cazul avariilor frontale. Modernizarea blocurilor optice ale sistemului de iluminare a generat o eficienta sporita a acestuia, crescand siguranta rularii pe timp de noapte si in conditii meteorologice nefavorabile. Prin noul design al interiorului s-a avut in vedere obtinerea unui confort sporit al soferului si cresterea gradului de siguranta la rulare in conformitate cu cele mai severe norme impuse de SUA si Uniunea Europeana. Astfel, o serie de schimbari interioare au condus la eliminarea miscarilor inutile ale soferului, miscari cu un ridicat potential de periculozitate si la cresterea "clasei" autoturismului. Noua plansa de bord, caracterizata de ergonomicitate si de un design modern, incorporeaza un vitezometru si un ceas digital usor observabile de catre sofer. Prin repozitionarea brichetei si a scrumierei, precum si a sistemului audio si a celui de climatizare s-a realizat un acces facil al soferului la ele, obtinindu-se o crestere a gradului de siguranta la rulare. Comenzile pentru actionarea oglinzilor retrovizoare au fost si ele repozitionate in stinga soferului. Pentru cresterea sigurantei, in special in cazul unui accident, a fost redusa cu 15% forta initiala de actionare a airbag-ului. Pericolul aparitiei leziunilor la cap a fost minimizat prin reproiectarea stalpilor de sustinere ai plafonului prin folosirea materialelor speciale. Introducerea centurii de siguranta in 3 puncte chiar si pentru pasagerul din mijlocul banchetei din spate contribuie din plin la cresterea sigurantei dinamice a pasagerilor. Placerea calatoriilor este asigurata si de nivelul de zgomot sesizabil in habitaclu. Astfel, au fost eliminate zgomotele sesizabile in timpul functionarii prin adaugarea unui suport motor frontal si a unui insonorizant la planseu, precum si prin folosirea unor materiale noi si a cresterii dimensiunilor si a grosimii insonorizantilor. Tot in vederea reducerii nivelului de zgomot din habitaclu au fost reproiectate sistemele de admisie si evacuare, imbunatatindu-se priza de aer si marindu-se capacitatea tobelor de evacuare. Senzorul de detonatie asigura o modificare dinamica a functionarii motorului, garantind o functionare la parametrii optimi, indiferent de calitatea combustibilului utilizat. Politica generala a companiei Daewoo Automobile Romania este ferm orientata catre clienti, in acest sens, lansandu-se diferite programe: extinderea garantiei de la 18 luni la 3 ani (dar nu mai mult de 100,000 km) asigurarea unei asistente tehnice rutiere non-stop 24 ore/zi, timp de 365 zile pe an. Incepand cu luna iunie, informatii despre produsele, serviciile si realizarile companiei Daewoo Automobile Romania pot fi accesate si direct de pe Internet, la adresa: www.daewooauto.ro." (Comunicat de presa)

[sus]

Primul Ministru al Româniai în vizita la Daewoo Automobile România

Duminica 22 octombrie, compania noastra a primit vizita primului ministru si a insotitorilor sai, respectiv secretari de stat, consilieri si un grup numeros de ziaristi.
Prima parte a vizitei a constat intr-o prezentare generala a uzinei. S-a folosit oportunitatea prezentei primului ministru pentru a se aborda iar problema facilitatilor acordate investitorilor si a tratamentului lor egal. La cest capitol domnul Isarescu a promis reanalizarea problemei, fiind de acord in principiu cu cerintele exprimate de conducerea DWAR.
A doua partea a vizitei s-a derulat in sectiile de productie (Caroserii, Montaj General si Motoare si Cutii de viteze), iar domnul prim ministru a condus personal modelel Nubira II si Matiz pe pista de incercari a uzinei. Pe capota automobilului Nubira II domnul Isarescu a acordat un autograf de inaugurare, avand in considerare ca lansarea oficiala a acestui model va fi la inceputul lunii noiembrie. 

[sus]

Conform APIA Daewoo exporta
"Exporturile au crescut exculsiv datorita lui Daewoo, care vinde cu succes Matiz, (în Poland, Cehia. si Ucraina) si Nubira ( în China)", declara dl. Marius Carp, Director General   al APIA. Anul acesta, Daewoo a vândut 9,812 de bucati. Cel mai cerut model ramâne Tico, cu 9% din total, ceea ce înseamna 3,406 bucati, urmat de Matiz, Cielo, Nubira, Leganza  si Damas, cu 162 bucati.
[sus]

Festival Daewoo la "Romexpo" Bucuresti

   Daewoo Automobile România organizeaza sâmbata, 30 septembrie 2000, începând cu ora 13.00, FESTIVALUL DAEWOO. Evenimentul va avea loc în incinta ROMEXPO, pe platoul din fata intrarii în pavilionul principal.
   Vor fi expuse toate modelele Daewoo aflate pe piata româneasca si, mai mult, doi participanti la campionatul de raliuri vor face demonstratii cu modelul Daewoo Cielo.  Patru autoturisme Tico vor fi puse la dispozitia participatilor pentru un concurs de slalom, cu premii pentru cei mai îndemânatici soferi. Pentru acest concurs, înscrierile se pot face la orice dealer autorizat Daewoo sau la fata locului. Alte premii vor fi acordate companiilor detinatoare de modele Tico si Matiz ale caror sigle “decoreaza” cel mai frumos automobilele.
   De asemenea, o echipa din cadrul Departamentului de service va asigura consultatii pentru posesorii de autoturisme Daewoo, iar pentru cei care doresc se va amenaja si un punct de control tehnic gratuit al autovehiculelor.

[sus]

Modelul Matiz a fost ales "Cel mai bun automobil la clasa mini" vezi premiul

   În cadrul unei ceremonii desfasurate la Clubul Diplomatic, revista; "Auto, Motor si Sport"; a decernat premiile anuale Best Cars ; 2000”. Cu aceasta ocazie, Daewoo Matiz a primit distinctia de “Best Car” pentru autoturismele din clasa mini. Este pentru prima data în seria competitiilor de acest fel organizate în România când un producator român primeste acest titlu. Matiz a primit voturi de la 44% dintre cititori, aproape dublu fata de al doilea clasat.Premiul constituie o recunoastere publica si se adauga celor similare primite în Olanda (1998), Italia (1998, 1999), Polonia (1999), Emiratele Arabe Unite (1999), India (1999, 2000), Australia (1999) si Marea Britanie (1998, 1999, 2000). Daewoo Matiz a fost lansat în România în anul 1999 si s-a impus rapid pe piata, reusind în scurt timp sa depaseasca modelul Tico din punct de vedere al vânzarilor. Mai mult, pentru Daewoo Automobile România, Matiz este vedeta incontestabila a exportului de autorturisme catre diverse tari din Europa (Slovenia, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Ungaria, Macedonia) si Asia.

[sus]

Tico obtine primul loc, la clasa mini,  în "Top 50" vezi premiul

   În cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Mogosoaia, revista de specialitate “Autoshow” a oferit premiile anuale “Top 50”, pe baza unui clasament stabilit de catre expertii revistei pornind de la un set complex de criterii.  Primul loc la clasa mini i-a revenit autoturismului Daewoo TICO, care este si singurul câstigator fabricat în România. Premiul evidentiaza aprecierea de care se bucura Tico pe piata româneasca, impresionând înca de la început prin performante si economie, dar mai ales prin relatia pret/calitate. Un numar de 22.302 autoturisme Daewoo Tico au fost vândute în România în perioada 1995-1999, iar de la începutul acestui an au fost comercializate înca 2.962. Este de remarcat faptul ca, începând cu acest an, Tico are motor EURO II, realizat prin contributia specialistilor de la Daewoo Automobile Romania. 

[sus]

Motoare conform standardelor Euro III

Din dorinta de a-si extinde piata exporturilor, Daewoo Automobile Romania a initiat, în cadrul Centrului sau tehnic, un complex program de dezvoltare a motoarelor produse la Craiova.

Acest program a fost încheiat în luna august, iar motoarele vor respecta normele de poluare Euro 3, impuse în regulamentele Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2000. Motoarele Euro 3 vor fi produse în serie la Craiova începând de luna viitoare si vor fi exportate în Polonia, unde vor echipa autoturismele Daewoo Lanos si Nubira, destinate pietelor Uniunii Europene.

[sus]

Daewoo Automobile Romania: rezultate la jumatatea anului 2000
VÂNZARI
În prima jumatate a anului 2000 DWAR a vândut 6.515 de automobile, sub nivelul prevãzut, înregistrând o scadere de 38% comparativ cu vânzãrile din primele sase luni, anul trecut.. Cu toate acestea, piata de actiuni a Daewoo a crescut  cu 21.6% în 2000 comparativ cu 20%, în 1999. Aceasta înseamnã ca încrederea în produsele companiei noastre este la fel de bine cotatã pe piata internã care este profund afectatã de situatia economicã din România.
Cele mai cerute modele au fost Matiz (depãsind modelul Tico pentru prima datã de la lansarea lui pe piatã) cu 2.145 unitãti vândute, urmat de Tico cu 2.103 unitãti si Cielo cu 1.310 uniãti vândute.


EXPORT
În primele sase luni ale anului Daewoo Automobile Romania S.A.a exportat 4.179 unitãti în Slovenia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Slovacia, Macedonia, Moldova si China, astfel clasându-se prima în topul românesc de exportatori de automobile. Cel mai apreciat model de pe piata strãinã este Matiz, cu peste 2.800 unitãti exportate, fapt ce certificã succesul sãu international, în timp ce Nubira a pãtruns pentru prima oarã pe pe piata chinezeascã.
La începutul primei jumãtãti a anului 1999 numai 201 unitãti au fost exportate, fapt ce dovedeste cã aceastã crestere a exportului acestui an este într-adevãr emarcabilã. Daewoo si-a propus sã exporte 10.000 unitãti,  pânã la sfârsitul acestui an. În acelasi timp, la fabrica din Craiova, au fost exportate 26.872 motoare de masini, de tip 1,4/1,5 SOHC si 1,5/1,6 DOHC, precum si 29.104 cutii de vitzã . Pentru tot   anul 2000, Daewoo si-a propus sã exporte pânã la 77,000 motoare si 79.000 cutii de vitezã. O premierã o constituie exportul de componente (componente de caroserie, punte spate, pedalier, cilindrii de ambreaj, etc.), având încheiate contracte pentru anul 2000, în valoare de peste 100 miioane de dolari.
DEZVOLTARE Respectul fatã de clienti si cresterea nivelului tehnologic si profesional a fãcut posibil aparitia multor nãutãti pe parcursul primelor sase luni, fapt ce dovedeste capacitatea   deosebitã a companiei de a satisface cerintele pietei.
Numai datoritã efortului si profesionalismului specialistilor de la Craiova, a fost posibil ca modelul Tico sã îndeplineascã cerintele normelor Euro II. În consecintã, numai motoarele corespunzãtoare normelor Euro II sunt vândute pe piata româneascã. Motoarele care întrunesc normele Euro III au fost deja produse si exportate în Polonia.
Am lansat modelul Cielo Executive cu un motor mai puternic de tip 1,6 DOHC-Euro II si noul Cielo LPG cu sistem dual de alimentare: petrol si benzinã, în concordantã cu normele Euro III.

FACILITATI NOI PENTRU CLIENTI

Politica sustinutã de compania noastrã este ferm orientatã cãtre client,  spre satisfacerea cererilor clientilor si chiar mai mult. Cu acest scop, în prima jumîtate a acestui an, noi am lansat douã programe, unul dintre ele referitor la extinderea perioadei de garantie, iar celalalt se referã la un punct de asistentã tehnicã non-stop, care este situat într-un oras cu trafic intens. Începând cu 1 iunie 2000, Daewoo Automobile Romania a extins perioada de garantie pentru modelele Tico, Matiy, Cielo, Nubira si Leganza de la 18 luni la 3 ani (maximum 100.000 km). Conform noului sistem, clientii vor avea o garantie totalã în primii (maximum 60.000 km) si o garantie selectivãpentru ultimul an (maximum 100.000 km) pentru componentele importante, cum ar fi sistemul de transmisie, ambreaj, sistemul de frânare, de alimentare si de rãcire.Aceasta extindere a perioadei de garantieeste rezultatul   calitãtii deosebite a  nivelului de productie a masinilor si a pieselor de schimb, la fel ca si gradul înalt de profesionalism a celor ce muncesc la service-urile  din tarã. Posesorii de masini Daewoo beneficiazã si de un alt avantaj - Din mai 2000, s-a constituit un punct de asistentã tehnicã non-stop în orasele cu trafic intens, care conferã conducãtorilor auto mai multã sigurantã în timpul mersului.  Acest program este disponibil 24 de ore din 24, tot timpul anului. Este aplicat de 40 de dealeri din toatã tara si este autorizat de Daewoo Automobile România dupã îndelungi verificãri de calitate, utilitate si capacitãti tehnice potrivit acestui tip de activitate. Începând cu iunie, toate informatiile despre produsele si realizãrile obtinute de Daewoo Automobile România, le puteti gãsi pe Internet, la adresa: www.daewooauto.ro. Pagina de internet contine informatii despre modelele Daewoo (caracteristicile tehnice, optiuni si preturi), despre vânzãri si reteaua service din tarã,la fel ca si detaliile despre sistemul de vânzãri practicat de companie - cash, rate sau leasing. În plus, clientii pot calcula "on line" valoarea ratelor lunare corespunzãtor avansului plãtit si dutatei contractului. Pe scurt, aceastã paginã de internet, pentru prima oarã în România, toti care sunt interesati în cumpãrarea  unei masini o pot face prin intermediul unei comenzi în prealabil "on line".


CONTRIBUTIA ADUS  SOCIETÃTII  ROMÂNESTI
Urmând mãsurile luate la nivel de companie si de partenerii de afaceri cu care cooperãm, am reusit sã majorãm nivelul de integrare. În prezent, Daewoo colaboreazã cu peste 56 de furnizori români, care asigurã peste 1.000 componente de înaltã calitate.Valoarea totalã a produselor vândute în România în industria orizontalã în primele sase luni este peste USD 2,7 milioane. Cooperând cu furnizorii români, Daewoo Automobile România a reusit sã mentinã peste 15.000 de locuri de muncã în companiile respective. Între ianuarie-iunie 2000, un substantial suport financiar a fost depus de furnizorii sãi din industria orizontalã, reprezentând investitiile fãcute în valoare de 166.000 si încã USD 9 milioane investite de la începerea productiei în companie, ca si la Roman, Tractorul (Brasov), Roti Auto )Drãgãsani), Plastor si UAMT (Oradea), etc. Nivelul total de integrare este de 58,21%, de 60% pentru Cielo, 58,77% Matiz si 45,19% Nubira. Cel mai înalt nivel de integrare este de 59,8% la motoare si 72,5% la cutii de vitezã.


FORTA DE MUNCÃ
În prezent,  Daewoo Automobile Romania are 4.145 angajati, din care 429 sub vârsta de treizeci de ani si 40 de angajati koreeni. În perioada ianuarie - iunie 2000, o atentie deosebitã a fost acordatã cursurilor de specializare a muncitorilor români realizate la noi standarde de calitate, cuprinzând peste 26.000 de ore de specializare. Conditii mai bune de lucru au fost create luând în considerare elemente de ergonomie industrialã, dar si cresterea interesului legat de protectia muncitorilor si a mediului înconjurãtor. Muncitorii si specialistii de la Daewoo Automobile  sunt printre cei mai bine plãtiti în România, beneficiile lor îndreptându-se si cãtre familiile lor, deasemenea.  Salariul mediu la Daewoo Automobile România este cu 30% mai mare decât salriul mediu pe economie, în concordantã cu Acordul Social încheiat între patronat si sindicate.


PLATA TAXELOR SI OBLIGATIILE FISCALE
Daewoo Automobile România este una din cele mai mari plãtitoare de taxe la nivel national si local, plãtindu-si datoriile fiscale la timp.
În cinci ani de existentã, valoarea datoriilor cãtre bugetul de stat plãtit de Daewoo Automobile România este de USD 168 milioane. În prima jumãtate a anului au fost plãtiti peste Lei 365 miliarde.


SPONSORIZARE
Daewoo Automobile România S.A. a implementat o nouã politica de cooperare cu comunitatea localã, bazatã pe principiul de bunãstare reciprocã, atât la nivel local cât si national. Respectând  activitãtile culturale, sportive si stiintifice, sprijinindu-le prin sponsorizãri în valoare de Lei 553 milioane.

[sus]

NOU! Consecinta a îmbunatatirii constante a calitatii,
Daewoo Automobile România acorda o garantie de pâna la 36 de luni  


Daewoo Automobile România S.A. si–a facut înca de la începutul activitatii sale un titlu de glorie din preocuparea constanta pentru calitatea autovehiculelor pe care le ofera pe piata româneasca. Marturie în acest sens sta si certificarea ISO 9002 obtinuta anul trecut si reînnoita în aceasta luna în urma auditarii de catre TÜV-Rheinland/Berlin-Brandenburg.

In spiritul politicii noastre de crestere permanenta a satisfactiei clientilor nostri, întelegem sa transferam catre cumparatorii vehiculelor pe care le producem cel putin o parte din rezultatele eforturilor noastre de crestere a calitatii. In acest sens, începând cu 1 iunie 2000, autoturismele Daewoo vândute pe piata româneasca beneficiaza de o perioada de garantie sensibil mai lunga decât pâna acum.

Astfel, toate autoturismele Daewoo (Cielo, Leganza, Matiz, Nubira) beneficiaza de o garantie de 24 de luni sau 100.000 km (fata de doar 18 luni pâna la 1 iunie 2000). Componentele esentiale ale motorului, transmisiei, alimentarii sunt garantate chiar mai mult: timp de 3 ani sau 100.000 km, clientii nostri nu vor cheltui nimic pentru întretinerea acestor componente. Pentru autoturismele utilizate în scopuri comerciale, garantia este de 18 luni sau 30.000 km.

De asemenea, garantia pentru vehiculele noastre de teren a fost la rândul sau prelungita de la 18 luni la 24 de luni sau 60.000 km.

Detalii complete despre conditiile de vânzare, caracteristicile tehnice si conditiile de garantie pot fi obtinute de la oricare din dealerii nostri.

[sus]

051-19.67.67: Numarul de telefon care rezolva problemele tehnice ale vehiculelor Daewoo, zi si noapte
Dispecerat Daewoo pentru asistenta rutiera non-stop 


Cu începere din luna mai 2000, Daewoo Automobile România a pus în functiune un dispecerat pentru coordonarea asistentei rutiere non–stop acordate posesorilor de vehicule Daewoo.

Desi la nivelul întregii tari functionau deja un numar mare de unitati service Daewoo cu program de asistenta non–stop, înfiintarea dispeceratului aduce un sprijin suplimentar clientilor nostri. In primul rând, acum exista un numar de telefon la care se poate solicita asistenta tehnica oriunde s–ar afla vehiculul care ar necesita–o. In felul acesta, clientii sunt scutiti de efortul de a localiza cele mai apropiate ateliere service susceptibile de a le acorda asistenta si apoi de încercarile de a contacta respectivele ateliere - în loc de aceasta, de acum înainte este suficient un singur apel telefonic, la numarul 051-19.67.67.
In al doilea rând, personalul ce deserveste dispeceratul este selectat din rândul tehnicienilor nostri de service cu o bogata experienta, care sunt în masura sa evalueze natura probleme si sa decida cea mai potrivita cale de rezolvare. Adesea, sfaturile tehnicienilor nostri sunt suficiente pentru ca însusi clientul sa remedieze pe loc defecte minore si sa–si continue drumul. Daca defectul necesita o interventie calificata, ei vor contacta imediat cea mai apropiata echipa mobila de interventie. 40 de unitati service sunt pregatite în orice moment sa trimita un echipaj spre locul în care se afla imobilizat un vehicul Daewoo. Sistemul nostru de asistenta rutiera este astfel organizat încât orice punct de pe soselele României poate fi atins în cel mult 90 de minute de la primirea apelului (în conditii meteorologice normale).

Unitati din reteaua Daewoo asigura asistenta rutiera în regim non–stop, zi si noapte si fara sa tina cont de zile libere sau sarbatori. Pentru vehiculele aflate în garantie, asistenta rutiera Daewoo este asigurata în aceleasi conditii ca si interventiile normale efectuate la sediul oricarui atelier service Daewoo autorizat - nu exista nici o tarifare suplimentara!

Numarul de telefon al dispeceratului Daewoo pentru asistenta rutiera este 051-19.67.67. Pentru a nu mentine liniile telefonice ocupate, privându–i astfel de asistenta rutiera pe clientii care au nevoie de ea, publicul este rugat sa apeleze acest numar de telefon doar în cazul în care vehiculul Daewoo este imobilizat pe drum. Pentru probleme de alta natura, serviciul Relatii cu Clientii (tel. 051-41.77.99; email: customer@rodae.ro) sta la dispozitia oricarui posesor de vehicule Daewoo în zilele lucratoare.

[sus]

Reducere generala de preturi
Toate vehiculele Daewoo sunt mai ieftine începând cu 19 aprilie 2000 

Este un fapt binecunoscut deja ca Daewoo Automobile România S.A. procedeaza periodic la reducerea pretului câte unuia din modelele de vehicule Daewoo oferite pe piata româneasca. De fiecare data, reducerile de preturi au vizat sporirea satisfactiei cumparatorilor si au avut ca principiu transferarea unei parti importante din efectele eforturilor noastre pentru reducerea costurilor catre partenerii nostri pe care îi apreciem cel mai mult - clientii nostri.

In preajma sarbatorilor de Paste, Daewoo Automobile România S.A. face un cadou special tuturor categoriilor de cumparatori de autovehicule: cu începere din 19 aprilie 2000, preturile tuturor autovehiculelor Daewoo oferite pietei românesti sunt reduse substantial. Aceasta reducere se aplica inclusiv modelului Nubira, al carui pret fusese redus deja la 1 aprilie. Toate facilitatile oferite pâna acum (plata în rate sau în sistem leasing, reducere de pret pentru achitarea integrala la cumparare) se mentin, cu o singura exceptie: reducerea suplimentara de pret la achitarea integrala pentru modelul Tico nu mai este de $250, ci de $300…

Pentru noua lista de preturi, vizitati pagina de preturi. Pentru a intra în posesia unui autovehicul Daewoo la preturile reduse, vizitati cel mai apropiat dintre dealerii nostri.

[sus]

Noile definitii de echipare pentru Cielo raspund mai bine nevoilor clientilor  
Variantele de Cielo difera mai mult între ele, inclusiv prin pret   


Desi pâna anul trecut modelul Cielo era oferit în 2 variante - GL si GLE, în versiuni cu cutie de viteze manuala sau automata, semnalele primite de pe piata ne-au aratat ca exista dorinta unei mai mari diferentieri între variante - inclusiv prin pret. De aceea, anul 2000 aduce modificari în ceea ce priveste variantele de Cielo deja prezente pe piata (GL si GLE), precum si o noua varianta: Cielo Executive. In afara redefinirii optiunilor de echipare, toate variantele de Cielo - ca si toate celelalte modele de vehicule Daewoo vândute pe piata româneasca - prezinta în plus o caracteristica comuna: ca urmare a intrarii în vigoare a normelor Euro 2, motoarele au fost echipate cu sisteme de depoluare care fac autoturismele noastre apte sa circule în orice tara a lumii. De asemenea, pentru cresterea sigurantei în circulatie, toate variantele de Cielo au acum instalata o lampa suplimentara de stop montata pe polita din spatele scaunelor spate.

Pentru clientii nostri atenti la buget, mentinem pe Cielo GL toate echipamentele de baza care au facut din Cielo cel mai popular autoturism din România din clasa sa, eliminând câteva accesorii neesentiale care duceau la cresterea pretului. Astfel, sunt prezente în continuare elementele de confort, de aspect si de siguranta prezente la Cielo GL si pâna anul trecut. Ceea ce a fost eliminat este ceasul digital, turometrul din tabloul de bord si echipamentul hi-fi. Lipsa turometrului este motivata de faptul ca cei mai multi din soferii cu o minima experienta îl consulta foarte rar sau de loc. In ceea ce priveste echipamentul hi-fi, am preferat sa lasam clientilor nostri posibilitatea de a alege echipamentul care raspunde cel mai bine necesitatilor lor cât si momentul cel mai potrivit pentru montarea acestuia (cele mai multe din radiocasetofoanele de pe piata includ posibilitatea afisarii orei).

Varianta Cielo GLE prezinta în plus fata de Cielo GL un aspect exterior îmbunatatit (prin grila de radiator si ornamentele laterale de caroserie cromate, precum si ornamentele de roti), un grad de confort sporit (prin directia asistata, ventilator dublu la sistemul de aerisire, temporizare pentru dezaburirea lunetei, deschiderea din interior a portbagajului, prezenta ceasului digital în plansa de bord si a turometrului în tabloul de bord) precum si boxe hi-fi performante fata/spate preinstalate. Au fost eliminate fata de anul trecut actionarea electrica a geamurilor, închiderea centralizata a usilor si actionarea electrica a antenei, în schimb aerul conditionat face parte acum din echiparea standard a modelului Cielo GLE.

Vârful de echipare îl reprezinta noua varianta Cielo Executive. Definitia standard a acestei variante include toate echipamentele si accesoriile menite a oferi maximum de confort si performanta pentru acest model. Fata de varianta GLE, Cielo Executive ofera elemente suplimentare de echipare exterioara (lampi ceata fata, montate în buclier), de confort (reglarea înaltimii scaunului soferului, lampa de iluminare a portbagajului, radiocasetofon AM/FM hi-fi si antena actionata electric) si de securitate (pneuri mai late si frâne mai eficiente). Geamurile actionate electric si închiderea centralizata a usilor fac parte din echipamentul standard al acestei variante. Ceea ce deosebeste, însa, cu adevarat Cielo Executive de celelalte variante este motorul: echipata cu un motor 1.5 DOHC, cu doi arbori cu came si 16 supape, Cielo Executive ofera un plus de putere de 10 CP, un cuplu maxim mai mare cu 10 Nm, o viteza maxima mai mare cu 5 km/h si o mai buna acceleratie, în timp ce consumul de combustibil este acelasi ca la Cielo GL sau GLE.

[sus]

Last updated: 24.01.2001

©  2000, DAEWOO AUTOMOBILE ROMANIA S. A.