Transe de MaBoul Gibet xx
--> Uudella laitumella on aina jännittävää ja vähän pelottavaakin! Gilleä ei oltu vielä edes irti laskettu kun se jo katseli laidunta ihmeissään!
lempinimi: Gibet, Gibbe, Gille
syntynyt: 4.6., 9-v
rotu: englannintäysverinen
sukupuoli: ori
väri: tummanpunaruunikko
merkit: pilkku, mtj vsk
säkäkorkeus: 158cm
isä: Rex de MaBoul xx
emä: Gibaltina  xx
omistaja: Jossu
kasvattaja: ?
valmentaja:
Jossu
luonne: Gibet on aika kiivasluonteinen, sille pitää näyttää kuka on pomo, muuten saa katsella puremia ja kavion kuvia. Jos kuitenkin ihmisestä tulee sen pomo, se on kunnioittava ja rehellinen hevonen. Se on vain Jossun ratsastettavana ja sillä ei muut ratsasta/kilpaile. Aluksi meillä on ollut aikamoista rodeota välillä kisoissa ja kotona takapää lentää kyllä ihan riittämiin. Ja välillä on etupääkin kohonnut… Se kuumenee varsinkin esteillä tosi paljon ja silloin tuntuu kuin olisit aikapommin kyydissä joka on viritetty lähtemään sekuntina minä hyvänsä! Koulua se menee jopa vähän laiskanpuoleisesti.. Mutta ihan hyvin! Ja näyttelyissäkin sitä aletaan käyttämään!
koulutus: Este(ja koulu)ratsu. Gibet on loistava hyppääjä, irtohypityksessä mennyt 160cm, muuten menee korkeintaan 150cm, mutta normaalisti 120-140cm.  Ei vielä kunnollista kilpailunäyttöä.
muuta: Mä ostin Gillen vasta vähän aikaa sitten omaksi kisaratsukseni Aapon kanssa. Aapo siirtyy myös vain mun ratsuksi. Gillellä kisataan nyt vähän ennen lomaa kolmet tai neljät koulu ja estekisat ja sitten se saa viettää loman, ja sitten alkaa taas kisaaminen! Gille on syntynyt Saksassa ja asunut siellä 4vuotiaaksi asti. Se oli siihen mennessä koulutettu kun se tuli Suomeen 6-vuotiaana se on alkanut kisaamaan ja meille se tuli Heinäkuun 2001 lopulla.
<-- Mitähän sieltä metsästä tulee..?
--> Gillen pää lähikuvassa.. Kyllä ruoho on sitten hyvää!!
<-- Vihdoin on Gille päässyt irti laitumelle kärpäshapsu silmillään! Ja eikun voikukkia syömään! Niitä se rakastaa yli kaiken!
--> Irtohypitys on aina hauskaa!! Tässä kuvassa Gille hyppäsi sivu esteen yli, jonka piti avitaa sitä oikealle esteelle, joka on tuo ristikko  tuossa vieressä..!
Valmennus:
maanantai: Kevyt maastolenkki,  reippaita laukkapätkiä 2-3, paljon käyntiä ja sopivasti ravia.
tiistai:  Koulua, joka toinen viikko taivutuksia ja väistöjä,  joka toinen taas volttityöskentelyä.
keskiviikko: vapaa päivä.
torstai: Hypätään, joka toinen viikko jumppasarjaa ym, ja joka toinen yksittäisiä isoja esteitä, hankalia lähestymisiä, erilaisia linjoja, pieniä ratoja ja sarja esteitä. Kerran kuussa maastoesteitä.
perjantai: Maastoon, riippuen torstain estetunnista, jos raskas tunti vain kevyt maasto ja jos hieman löysempi tunti reippaammin..
lauantai: vapaa päivä
sunnuntai: Joka toinen viikko kunnon kiipeilyä ja joka toinen säikyttelyä kentällä.

Jos todella sateinen päivä, tai muita esteitä maastoon menolle (etenkin talvella liukkaus) niin voidaan maasto korvata juoksutuksella ja sitten kahlata lumihangessa kävellen lisäksi. Ja kesällä uittoa maastolenkkien lisäksi vähän tai kunnon uitto maastoa korvaamaan!

Kisoja ennen vapaa, controlli, maasto, kävely. Kisojen jälkeen vapaa, kävely, maasto, maasto ja normaalisti. Kilpailujen jälkeiseksi yöksi takasiin linimenttiä ja lämpökääreet.

Harjat. loimet, suoja, varusteet:
Karsinan ovessa olevasta korista löytyy harjat, pehmeäharja, kovaharja, pölyharja, kpiikkisuka, kumisuka ja kaviokoukku. Loimia on vuodenajan mukaan, kesällä verkkoloimi ja viltti, talvella myös loimi ja toinen viltti. Taoopa- ja sadeloimet on loimikaapissa josta saa lainata. Suojia Gillelle tulee aina jännesuojat etusiin ja hivutussuojat takasiin. Maastoesteille martingal ja olympiat, esteille ja kouluun nivelet. Ei martingalia. Gillellä on Estesatula, koulukisoissa tallin koulusatula.

Ruokinta:
heinää: 2-2-3 kg
kauraa: 1-0-1 litraa
prixiä: ½-½-1 litraa
lesettä: 0-½-0 litraa
vitamiinia: 0-0-1 pumppaus ruskeasta pullosta
kivennäisiä: 0-0-1 kourallinen
(porkkanoita syksyllä ja talvella vajaa puoli ämpäriä päivisin)

Sijoitukset vuonna 2001:
1 x JS
voittosumma alk. 15.5.2001:
näyttelykommentit ja "kunniamaininnat":
voittobannerit/pokaalit:


Etusivulle
Hevoset sivulle
1