NL Paralyzer

| Virtuaalihevonen - A virtual horse |

NL Paralyzer
"Lyze"
Sukupuoli: Ori
Rotu: FWB
Väri: rautias
Merkit: Läsi, takasissa valkoinen rr
Säkä: 167 cm
Syntynyt: 16.7.2001
Ikä: 7 vuotta (1.1.2002)
Rekisterinumero: -
Kasvattaja:
NL-Siittola
Ex-omistaja:
Niina Immonen
Omistaja:
Kati Heikkilä
Koulutus: ko: Va B re: 140 cm

| kuvagalleria | hoito-ohjeet | jälkeläiset |

Lyze on...

~ maasta käsiteltäessä kiltti ihmisille, muttei mikään nössö! Luonnetta löytyy jos tarve vaatii. Hoitaessa Lyze on oikein unelma, se seisoo paikoillaan siinä, mihin se on käsketty eikä se ikinä ole potkinut tai näykkinyt, ei edes yrittänyt! Tammojen lähellä Lyze saattaa olla hieman hankala käsitellä, mutta aikuisen hallinnassa se pysyy. Pienemmille ei kannata Lyzeä antaa talutettavaksi tai saattaa sattua ongelmia. Juoksutus ja lastaus sujuvat orin kanssa ongelmitta.

~ ratsastettaessa Lyze on todella vaativainen. Ratsastajan täytyy osata paljon, eikä Lyze tunnu sietävän virheitä. Vierailla ihmisillä Lyze saattaa temppuilla ja minullakin oli aluksi vaikeaa orin kanssa kun en sitä pahemmin tuntenut ostaessani sen, olin vain ihallut Niinan upeaa oria hieman kauempaa. Nyt kuitenkin olemme Lyzen kanssa pikku hiljaa tutustuneet ja suunnitelmissa on seuraavana valloittaa kisakentät. lyzellä on hirnot, ilmavat ja matkaa voittavat liikkeet ja ne tekevät Lyzestä täydellisen esteratsun, koulukin silti sujuu :)

~ muiden hevosten seurassa Lyze on tempperamenttinen, varsinkin oreille on huudeltava haasteita. Oman tallin orit ovat jo sen verran tuttuja, että ne Lyze usein ohittaa kuin ilmaa vain, mutta heti kun uusi ori sattuu kuvioihin niin johan herää Lyzessä haastamisen halu. Tammoja Lyze käsittelee hellästi mutta päättäväisesti. Selvästi Lyze on koko tallin johtaja, vaikkei se ole muiden orien kanssa johtajuudesta kamppailemaan päässytkään. Kaikki muut orini tuntuvat Lyzeä kunnioittavan ainakin jossain määrin enemmän kuin muita.

~ yleisesti Lyze on ylväs ja kaunis ori! Aivan mahtavan persoonallinen ja todella mukava, kunhan pääsee tutustumaan kunnolla :) Suku Lyzellä on ihan mukava, ei mikään erityisen huimaava, mutta silti :) Kisakentille pääsyä Lyzen kanssa odotan innolla!

 

Näyttelymenestys

Paikka, aika, tuomari(t) Sijoitus, maininnat, palkinnot
Ratsutalli Flower Field (25.5.2002), tuomarina Anne sij: 6/14 KUMA, JS
Chestnut (17.4.2002), tuomarina Marjo K. 5/19 LKV5, KUMA, JS

Kuvan © Elandale Farm