.: kaikkien aikojen virtuaalihevosen muistosivu :.

milli.jpg (7893 bytes)


© Paula Da Silva

milli3.jpg (1825 bytes)

Milli oli kaikista rakkain virtuaalihevoseni, siinä oli juuri sitä jotakin, se oli täydellinen, upea, mahtava, toista samanlaista ei ole, eikä tule olemaankaan. Milli hurmasi ties kuinka monen sydämet, ja niinpä sen jälkeläisiä näkyy siellä sun täällä. Milli oli mahtava tamma, joka osasi tehdä mitä tahansa. Milli oli liian hyvä ollakseen totta. Ja tottahan tämä ei ole.

Milliä kaivaten,Tiina ja muut läheiset ystävät.

milli3.jpg (1825 bytes)

Mirabella Million xx
xt-045 (EtRy:n rekisteri)
" Milli "

Englannin täysiverinen
tamma
170cm
29 vuotias

synt. 7/99
k. 23.3.2002.
Viimeinen omistaja: Tiina S

Ex-omistajat: Elina S, Tiina S, Whistlehill's Stud, Angelniemi Gård
Kasvattaja: Ann-Marie

milli3.jpg (1825 bytes)

Mirabella Million xx on iäkäs mutta vireä tamma. Milli on erittäin herkkäsuinen ja kuuma, vaikka vauhti on hidastunut hieman iän kasvaessa. Kun viettää aikaa Millin kanssa, täytyy olla erittäin rauhallinen, sillä tamma hermostuu herkästi. Milli hyppäsi parhaina vuosinaan 155cm rataesteitä ja koulua meni Vaativan A:n tasoa. Nykyään Milli on eläkkeellä, eikä sillä enää ratsasteta muuten kuin sunnuntaikävelyillä. :) Milli suhtautuu uusiin ihmisiin varovaisesti ja kokeilee näiden taitoja. Varsoillensa Milli periyttää terhakan luonteen, josta väärässä käsittelyssä saattaa muodostua isompikin ongelma, mutta näin ei onneksi Millin varsojen tapauksissa käynyt. Hyvissä käsissä kasvaneet Millin varsat kuitenkin osoittautuvat oiviksi 'jokapaikanhevosiksi', fiksuiksi ja terveiksi.

milli3.jpg (1825 bytes)

Milli syntyi Englannissa heinäkuussa 1999, jossa sen koulutti pätevä Ann-Marie. Tamma myytiin 'sikana säkissä' Elinalle Suomeen, ja siitä osoittautui todella upea lupaus esteradoille. Elina kisasi tällä koulua että esteitä hyvällä menestyksellä, ja pian Milli ylittikin jo 150cm ratoja ja meni Vaativan A:n koululuokkia! Elinalta loppui kuitenkin aika, ja hän päätti myydä tamman, jolloin Tiina astui mukaan kuvioihin. Tiinan kanssa Milli jatkoi kilpauraansa, ja valmennusten myötä tamman yleiskunto säilyi hyvänä. Ensimmäisen varsansa Milli sai alkuunsa siitä, kun maastosta karannut upea arabiori Caleito ox karkasi tarhoille ja seuraus oli päivänselvää. Caleito kuoli myöhemmin 18-vuotiaana Koululaakson Talleilla onnettomuuden seurauksena. Ensimmäinen varsa Million Casanova x syntyi onnellisesti Hepolassa, ja se myytiin sieltä entiseen Rocky Mountain Siittolaan. Puolen vuoden (=kuuden vuoden) päästä Milli astutettiin Captain Freddie's Son nimisellä täysiveriorilla, ja tuloksena oli tammavarsa Sun Million xx. Tamma piti hieman taukoa kisoissa, mutta oli siltikin selvästi yksi Tiinan ykköshevosista. Pakon edessä tamma jouduttiin kuitenkin myymään Tiialle, Whistlehill's Studiin, jossa sillä teetettiin yksi tammavarsa orista Hopalong Riquett xx. Whistlehillin lopettaessa Tiia piti tamman omanaan, mutta vaihtoi sen asuintallia Angelniemi Gårdiin. Siellä se varsoi varsat o.Angel's Million Keys xx, o.Angel's Mocca Chocolata xx sekä t.Angel's Willia Million xx:n. Angelniemessä oleillessaan Tiina kärtti Millin ostamista viimeiseen tippaan saakka, ja onnistui siinä lopultakin. Ennen tamman viimeisen varsan (orivarsa Angel's Memento Millon xx)  syntymää tämä toteutui! Tiina kerkesi hoitaa Milliä Angelniemessä kahden vuoden verran. Kun kauppakirjat oli tehty, ja tamma virallisesti Tiinan omistuksessa, ollaankin jo päästy nykyaikaan. Tamma vietti rauhalliset eläkepäivänsä Hepolassa, ja sillä olikin kaikin puolin parhaat oltavat. 23.3.2002. Milli kuoli omassa karsinassaan 29-vuotiaana. Milliä kaipaa koko tallin väki.

milli3.jpg (1825 bytes)

SUKUTAULU

i: Brilliant xx ii: Bright Boy xx iii: Bridgey xx
iie: Minnie xx
ie: Reggae xx iei: Faust Frost xx
iee: Sevilla xx
e: Tsinja xx ei: Tabby xx eii: Dandy xx
eie: Tuff-Tuff xx
ee: Sinny xx eei: Sunny-Boy xx
eee: Filly xx

milli3.jpg (1825 bytes)

JÄLKELÄISET

t. Million Casanova x (2000) (i. Caleito ox)
t. Sun Million xx (13.3.2001) (i. Captain Freddie's Son xx)
t. Whistlehill's Penny Lane xx (i. Hopalong Riquett xx)
o. Angel's Million Keys xx (i. Hopalong Riquett xx)
o. Angel's Mocca Chocolata xx (i. T.P Exciting Told xx)
t. Angel's Willia Million xx (i. Hopalong Riquett xx)

o. Angel's Memento Million xx (i.Laakson Haunting xx)

milli3.jpg (1825 bytes)