FIM Upotus "Muppe"

synt: 28.9.2000 (VHKR)
sukupuoli: ori
rotu: suomenhevonen
väri: punarautias
kasv: FIM-talli
ex-om: FIM-talli
omistaja: TheTalli
i. Tiprakka >missä?
e. Vekliina >missä?
~~
Muppe, joka muutti SaLLan Hepolasta tänne 4.11-01, omisti ennen lempinimen "Upo", mutta sai täällä hyvin nopeasti uuden nimen :) FIM Upotus on vanha konkari virtuaaliasioissa, sillä se syntyi todellakin oikeasti 28.9-00. Muppe on luonteeltaan hieman itsepäinen ja joissain periaatteellisissa asioissa oikea jäärä. Sitä suomalaista uppiniskaisuutta ja jääräpäisyyttäkin löytyy aimo kimpaleita aina välillä... etujalka saattaa käydä korkealla, jos herraa uhkaa komentaa! Muppe on erinomainen ajaa ja ratsastaa, tosin enemmän pitkillä kuin lyhyillä pitkien askeleidensa vuoksi. pitkät askeleet eivät aina ole niin nopeita, mutta koko hevonen on erittäin kestävä ja sisukas. Käsiteltäessä yleensä melko kiltti, tosin siis hieman jästi. Muppea ei koskaan ole käsitelty huonosti, ja vaikka se ei olekaan enää nuorimpia hevosia, sen kaikki vaiheet tiedetään tarkkaan :) nimittäin se on ollut SaLLan omistuksessa heti syntymästä lähtien, suoraan kasvattajalta. vanhin tallin hevosista. viisitoistavuotiaana montèvoitto vielä, että ei ihan turha hevonen :)

Muppe on vanhuudestaan huolimatta vielä erittäin virkeä vanhus, ja sitä ei edelleenkään pysty käsittelemään mitkään pikkulapset, ori on sen verran ori - vieläkin :)

(28.7.-02 poika täyttää jo 22 vuotta! tämä tarkoittakoon sitä, että ori pysyy TheTallilla koko lopun elämäänsä, tuskin näin vanhaa hevosta kukaan enää ostaisikaan)

jälkeläiset
Helinän-Huiske
TT Sitruuna-Hetkahdus
Loiston Fartpojke
KMT Usvan-Tähti
Ryysyrannan Osui Ja Upposi

astutukset, syntymättömät
1.7.-02 Aro-Neiti

©
text SaL
photo Kilpakorpi
1