| Virtuaalihevonen - A virtual horse |


MVA-SERT x 2, KUMA x 4, JS x 6, YLA3/92p
Sijoituksia: koulukisoista 2, estekisoista 1


"Late"

Rotu: suomenhevonen
Sukupuoli: ori
Väri: rautias
Säkä: 165 cm
Syntynyt: 24.6.2002
Ikä: 6 vuotta (7.9.2002)
Rekisterinumero: SHR-407

Kasvattaja: Liinun Virtuaalitalli
Omistaja: Kati Heikkilä
Kotitalli: Kuujärven Kartano

ko: Va A re: 120 cm me: 90 cm


Kuvia lisää alempana!

| suku | kuvia | jälkeläiset | kisamenestys | hoito-ohjeet | varusteet |

Late tuli minulle tilausvarsana Liinun Virtuaalitallilta joten ori on ollut minulla vieroituksesta lähtien. Late on hyvin energinen ja mahdikas ori mutta kuitenkin melko kiltti ja hyvä käsitellä. Orimaisuutta tietysti löytyy kuten yleensä oreista :P

Late on hoitaessa utelias ja hieman kärsimätön. Ori saattaa pyörähdellä muttei tarkoita pahaa, se johtuu vain ylettömästä uteliaisuudesta hoitajaa ja hänen tekemisiään ja käsissä olevia harjoja ja muita tavaroita kohtaan. Hoitaja saa varmasti monet lämpimät henkäykset käsissään pitämien tavaroiden päälle ja uteliaat tutkimukset taskuja kohtaan Laten tutkiessa kaikkea :) Late on kertakaikkisen utelias ja sen pitääkin saada nähdä kaikki uusi. Ori on varmasti ensimmäisenä tutkimassa harjat ja muut hoitajan karsinaan kantamat tavarat, se on taattua. Late on uteliaisuudesta huolimatta helppo ja mukava hoitaa, hän ei kutia tai hermoile. Kaviot Late nostaa ihan hyvin samoin kuin kengittäjän kanssa, kengityksessä ei ole ikinä ollut mitään ongelmia. Eläinlääkäristä Late ei pidä, mutta yrittää selvästi kestää ne harvat kerrat kun eläinlääkäri käy visiitillä. Pistoksista Late pitää vielä vähemmän ja heti piikin nähtyään ori vetää korvansa luimuun ja litistyy mahdollisimman pieneksi karsinan/käytävän seinän viereen.

Latea talutettaessa kannattaa käyttää ketjua narussa vaikkei ori ikinä varsinaisesti ole taluttajaa vedellyt ympäriinsä tai riehunut. Ketju kuitenkin pitää varmuuden vuoksi narussa olla, eihän sitä ikinä tiedä mitä tapahtuu. Talutettaessa Late keskittyy melko hyvin taluttajan komentoihin vaikka ympärillä olisikin muita hevosia. Late vain on niin utelias ettei jaksa kiinnostua muista hevosista yhtä paljon kuin taluttajastaan. Tarhassa ollessaan Late huutelee vieraille oreille jos sellaisia sattuu näköpiirissä olemaan, tuttujen kanssa Late on huutonsa huudellut aikoja sitten eikä juurikaan jaksa innostua niille enää haastelemaan. Tammoille täytyy aina höristä ja esittää jos sellaisia sattuu kulkemaan ohitse, olivat ne sitten tuttuja tai tuntemattomia. Kilpailuissa Late on hieman vaikeampi käsiteltävä kuin kotona, siellä kun vieraita hevosia liikkuu koko ajan ympärillä. Late kuitenkin tottelee taluttajan käskyjä ihan kohtuullisen hyvin vaikka innostuukin hieman liikaa tuntemattomista hevosista. Traileri on Laten mielestä joskus aika kamalan pelottava paikka, mutta yleensä Late menee koppiin muutaman yrityksen jälkeen. Juoksutus on Laten mielestä mukavaa vaihtelua, ori näyttää nauttivan kun saa "venytellä" ilman ratsastajaa joskus :)

Ratsastettaessa Late on aivan mahtava, ori ei sähellä enää vaan on keskittynyt ja mukava ratsu. Late haluaa täyttää kaikki toiveet mitkä ratsastajalla on mutta virheitä Late ei siedä. Jos ratsastaja ei osaa ja on epävarma, hermostuu Late ja alkaa kiukuttelemaan. Osaavan ratsastajan alla Late onkin todellinen unelma. Esteillä Late hieman koheltaa eikä ole kovin hyvä tekemään pieniä teitä, mutta osaa hypätä mukavalla tyylillä ja se usein pelastaakin tilanteen. Koulu on enemmän Laten alaa ja ori osaakin hienosti vaativia liikkeitä ja menee ratana Va A:n oiken hyvin. Laten liikkeet ovat hienot ja ilmavat ja orin työskentelyä osaavan ratsastajan kanssa on ilo katsella kentän reunalta.

Laten suku on mukava, molemmat vanhemmat ovat Liinun hienoja hevosia joista isä, Aurinkorannan Aamurusko on hieman tunnetumpi kuin emä, Nomparelli. Molemmat hevoset ovat kuitenkin hienoja ja menestyneitä hevosia!

 

Suku

i. Ch Aurinkorannan Aamurusko (ktk III) ii. Muiston Julmuri
ie. Kesähelle
e. Nomparelli ei. Nero
ee. Enni

Kuvia

[Kuvaa klikkaamalla näet sen oikeassa koossaan. Kuvat aukeavat uuteen ikkunaan.]

Jälkeläiset ja astutukset


astui 24.8.2002 tamman Kuujärven Hipihii
astui 16.7.2002 tamman
A.M. Vika-Pisto
t. JK Pikkuneiti s. ?.?.2002 (e. R.I. Pieni Peikkoneiti)
t. Nektarin Perhotar s. 26.9.2002 (e. Taikatuulen Tähden Tuike)
o. Kuujärven Kaamos s. 26.9.2002 (e. R.I. Peilin Heijastus)
t. Puron Tähkäpää (missä?) s. 14.9.2002 (e. Mini-Unelma)

t. Kuujärven Toimelias s. 8.8.2002 (e. Hopeakuun Tomera)
t. Kuujärven Peikko-Tyttö s. 8.8.2002 (e. Ch Kuujärven Kaunis Veera)
o. Kuujärven Pelotus s. 7.8.2002 (e. Nopsaneiti)
o. Kuujärven Hurmuri s. 4.8.2002 (e. R.I. Peilin Heijastus)
o. Lennon Pikku Taito (missä?) s. 2.8.2002 (e. Lentävä-Tyttö)
t. Kuujärven Lystikäs s. 18.7.2002 (e. R.I. Peilin Heijastus)
o. Kuujärven Peikko-Poika s. 17.7.2002 (e. Nopsaneiti)
o. Kuujärven Peloton s. 17.7.2002 (e. RHS Suomineito)


 

 


Kuvien ©:t Anna Alanko
ja Mari Saartoala
Sivut näkyvät parhaiten kun katselet niitä ie:llä, 1024 x 768 resolla ja normaalikokoisella fontilla. Fonttina on MS Serif.