RINTINTIN
lempinimi: Rilli
syntynyt: 19.6, 21-v
rotu: suomenhevonen
sukupuoli: tamma
väri: rautias
merkit: tähti
säkäkorkeus: 152cm
isä: Roihu-Poika
emä: Lastu-Rilli
omistaja: Jossu

kilpailumenestys (ja historiaa): Rilli on ollut aikoinaan keskitasoa vähän parempi ravuri. Se on voittanut rahaa jotain 70 000vmk ja mennyt kokeen 4-vuotiaana. Se kilpaili 12-vuotiaaksi asti, kunnes se siirtyi siitokseen, mutta sen jalka revähti aika pahasti ja sen ensimmäinen vuosi siioksessa meni jalan parantumiseen. Sitten se sai kaksi varsaa ennen kuin talli meni konkurssiin ja osa hevosista teurastettiin ja osa jouitui hevoskauppiaalle. Meille tullessaan Rilli oli 16-vuotias ja nyt se on saanut jo 4-varsaa ja tulee saamaan vielä 3-4 lisää!!

luonne: Rilliä on kohdeltu sen entisessä kodissa huonosti ja se oli hirvittävän laiha kun ostimme sen. Nyt se kuitenkin on pulskassa kunnossa. Se on hiukan levoton ja rauhaton vieraiden seurassa, eikä luota kuin minuun ja muutamiin muihin tallityöntekijöihin kunnolla. Se on kuitenkin erittäin mukava tamma ja on varsonut hyviä varsoja. Sillä on aika hyvä kouluratsastus ja ravi tausta!

Periyttää: Sitkeää luonnetta ja rauhallisuutta. Kestävyys on ollut myös osa kaikkia varsoja. Rakenteelaan ne eivät ole mitään todella laatu hevosia, mutta ihan hyvä ja sopuisa ralkenteisia. Kokeen ne ovat menneen 4-v kieppeillä. Ravureiona varsat ovat olleet keskitasoa parempia ja menestyneet hyvin. Viimeisimmästä varsasta Tinasta, aiotaan kouluratsua, koska Rillillä on menty myös koulua!

Varsat:
t Vekril  i.
FIM-Vekku
o Tim  i. FIM-Vekku
7.4.  r Viktor  i. FIM-Vekku
16.6  t
Tinatar i. FIM-Vekku
31.8. o.
Jekku-Ville  i. FIM-Vekku

Liikunta: Rillillä ajetaan tai ratsastetaan nelisen kertaa viikosssa kevyitä hölkkäily lenkkejä ja välillä mennään vähän koululiikkeitäkin. Mielellään ilman satulaa, tai sitten tallin yleisellä yleissatulalla.

Varusteet, harjat ja loimet: Rillillä on sen omat, aika vahnat valjaat ja ratsusuitset. Jakoihin ei tarvita mitään. Harjoja on pehmeharja, kovaharja, piikkisuka, kumisuka, pölyharja ja kaviokoukku. Lisäksi on sen oma sininen sadeloimi ja viltti. Sadeloimi talvella jos kamalan kylmä/sataa kamalasti ja iltti sitten yleisesti jos märkä tai hikinen (joka ei saisi ainakaan liikunnasta johtua..)

Ruokinta normaalisti:
heinää: 3-4-3 kg
kauraa: 1-1-1 litraa
prixiä: 1-½-1 litraa
proteiiniä: ½-0-0 litraa
kivennäisiä: 0-0-1 kourallinen
(Porkkanoita puoli ämpäriä päivisin syksyllä ja talvella)

Ruokinta kun tiineenä:
heinää: 4-3-4 kg
kauraa: 1-1-1 litraa
prixiä:  ½-0-½ litraa
proteiiniä: ½-0-½ litraa
kivennäisiä: 0-0-1 kourallinen
(Porkkanoita puoli ämpäriä päivisin syksyllä ja talvella)


Hevoset- sivulle

Pääsivulle
1