www.folkmakt.nu

 

Samhället som vi lever i är uppdelat i klasser baserade på rikedom och makt: den styrande borgarklassen, mellanskikten och arbetarklassen.

Borgarklassen äger företagen och snor åt sig alla de vinster vi skapar genom vårt arbete. Mellanskiktens funktion är att administrera utsugningen.
Denna samhällsordning, kapitalismen, är orsaken till de flesta problem vi upplever världen över. Detta kan bara lösas genom att arbetarklassen tar makten från borgarklassen. För det krävs klasskamp.

Den socialdemokratiska reformismen fungerade bara så länge det fanns ekonomiskt utrymme att ge oss välfärd. Öststats kommunismen har visat att den inte är något alternativ, utan bara ett nytt sätt att förtrycka människor. Den revolutionära frihetliga socialismen är det enda alternativet till kapitalismen.

Borgarklassen tjänar på att vi splittras pga ras, kön, ålder. Vi måste övervinna dessa barriärer. Att kämpa emot kvinnoförtryck, rasism och andra förtryckande ideologier är en självklar del av klasskampen.

Politiker och fackpampar slåss for sina intressen, inte våra. Det enda hoppet ligger i skapandet av en bred, självständig motmakt mot borgarklassens härjningar. En verklig förändring kan bara ske genom att vi i arbetarklassen organiserar oss själva, utan styrning av partier eller ledare, på våra arbetplatser och i våra bostadsområden. Istället för att vädja till politikerna att de ska göra något måste vi själva ta itu med de problem vi upplever, genom att gemensamt bekämpa de som är skyldiga till problemen: borgarklassen. Det finns inget alternativ.

Vi anser att politiken måste utgå ifrån vardagslivet, inte ifrån högtravande teorier.Folkmakt är inte en organisation som alla andra. Vi är framför allt en ideologisk organisation vars huvudsyfte är propaganda och diskussion. Vi tror inte att organisationer eller partier kan eller ska leda kampen för socialism - för detta ändamål måste arbetarklassen själv organisera sig. Vår tidning kan förhoppningsvis vara ett hjälpmedel i den kampen.

Vill du stödja det arbetet är du välkommen som medlem.

   
Senast uppdaterad 2002-04-10

Artiklar
Texter/pamfletter
Stella Rossa Musik
Prenumerera
Prylar
Lokalgrupper
Bli Medlem
Debatt
Vykort
Länkar

 

Nytt nummer av folkmakt ute nu

Tyvärr så kan du inte prenumerera på papperstidningen längre.
Läs den istället på nätet här...


Heta aktuella lästips

Rykande aktuell gammal klassiker varje valår. Läs valskådespelet.

Inresserad av (klass)kriget i Palestina? Läs Global Intifada.

Inresserad av globaliseringen och motståndet? Läs en recension av boken No Logo.


Varför staten behöver terrorism

Efter terroristhandlingarna i New York har politiker från alla partier och länder kallat oss samman för att försvara "vår demokratiska stat" mot den "ociviliserade världen". Vi tror inte att någon stat, vare sig en amerikansk, tysk, irakisk eller afghansk, kan rädda oss från terrorism. Därför att staten både behöver terrorism och själv agerar på ett terroristiskt sätt varje dag.
Läs mer...


Göteborg 2001

Folkmakts syn på globaliserings-motståndet och EU i denna text:

EU-toppmötet gbg (in English here)

Polisen och staten bär ansvaret för katastrofen i Göteborg.
Läs mer!

Prenumerera på tidningen folkmakts epost-version!

E-post:

Avsluta prenumeration.

Läs mer!

Läs gamla artiklar i
artikelarkivet.

FOLKMAKT FRÅGAR
Tror du på
mainstream-
medias bild
av det som
hände i GBG?

Rösta

Se resultat

NACKSKOTT ÄR BILLIGARE ÄN FALLSKÄRMSAVTAL!
  STÖD TIDNINGEN FOLKMAKT  
 

Vår tidning behöver ditt stöd! Alla bidrag för att finansiera utgivningen av Folkmakt är mer än välkomna!

Sätt in på postgiro 409 13 49-3 (folkmakt-media)

 
  Revolution  
Statistik

Allt material på denna webplats får användas i icke-komersiellt syfte med källhänvisning. All annan användning otillåten. Webmaster