Rianna Luna


©Heike van de Kimmenade

Sukutaulu | Kisakalenteri

Virallinen nimi: Rianna Luna
Rotu: Welsh Cob (D)
Merkit:Piirto, mtj, mej ksk
Väri:Rautias
Rek.nro:VWY-0602-C040
Sk:152cm
Sp:Tamma
s. 7.5.02 /6.v.
Kasv. Liinun Virtuualitalli
Asuintalli:Merrywood Welsh Cobs
Om:Tessa.J

Re 100cm Ko He A Me 80 cm Ih 120 cm

Riannan oli taas yksi mielenhäiriössä ostettu poni. Kun kaverini Tiina, Riannan entinen omistaja, lopetti virtuaalipuuhat Rianna palasi Liinulle, ja Liinu kyseli ostokiinnostusta minulta. Ja nyt sitä ollaan taas yhden hienon cob-tamman omistaja. Rianna on todellinen rasavilli, vaikka ikää löytyy yli 6vuotta.
Hoidettaessa Rianna kanssa ei ole sen pahempia ongelmia, kuin että tamma on hieman kärsimätön. Harjatessa Rinnaa ei tarvitse sitoa kiinni, seisoo nätisti ilman sitomistakin. Kaviot Rianna antaa putsatat nätisti. Kun Riannan karsinaan menee sieltä tulee aina vastaan suloinrn turpa, joka tunkee taskuihin, paidan kauluksen sisäpuolelle ym :) Siis Rianna on todella utelias. Pitkät taluttelut ovat Rianna mieleen. Se tykkää vain katsella ja ihmetellä. Välillä on Riannalla on paljon energiaa, se saattaa tanssahdella ja pyrähdellä narun päässä.Mutta ei kuitenkaan ryntää päälle tai hypi pystyyn. Varusteet ovat Riannalla aina merkki siitä, että kohta tapahtuu jotain mukavaa. Kuitenkin se usein pullistelee satulavyötä laitettaessa. Ratsastaessa Rianna on todella herkkä ja innokas. Kuitenkin rauhoittuu puolipidätteillä ja piiitkällä alkukävelyllä. Rianna on todella mielyttävä ratsastaa jo siksi että tamma on niin herkkä kaikille avuille. Sillä ei pysty ratsastamaan kukaan kovakätinen; tamma alkaa melkeimpä hyppiä pystyyn, jos sille jää suuhun kiinni. Pehmeillä ohjasotteilla ja rauhallisella istunnalla tamma osaa todellakin kulkea. Rianna on selvästi perinyt emänsä lennokkaan ja vetävän ravin. Ravi on mukavaa ja tasaista istua. Riannan laukannostot onnistuvat yleensä, mutta välillä tamma esittää ja pistää pukkia väliin. Esteillä Rianna on tykki ! Sillä löytyy notkeuttu, vauhtia ja kapasiteettia. Radalla Rianna kääntyy todellakin pelkästä painonsiirrosta. Joskus jos tamma pääsee pitkäksi enne isoa hyppyä, hypystä saattaa tulla pelleloikka. Kuitenkin hyvissä hypyissä tamman tekniikka on hyvä. Ponnistusvoimaa löytyy. Maastossa Rianna katselle huj mörköjä puskissa, mutta jos on kaveri mukana, ja sen hännässä saa mennä kiinni maastolenkit onnistuvat jotenkuten. Toivotaan että tamma rohkaistuu ajan myötä.
Rianna isä on upea, poisnukkunut VIR MVA Ch-arvonimen saanut Laakson Rick. Laakson Rick on päässyt niin VRL:n kuin VWY:kin kantakirjoihin. Laakson Rikcmoli upea esteori, josta ei valitettavasti jäänyt paljon jälkeläisiä. Riannan emä on champion-tamma Jasmin, joka on myös päässyt VRL:n kantakirjaan.
Yleisesti ottaen Rianna on tapaus johon kannattaa tutustua !!

Jälkeläiset
astutetaan oriilla Rhimynnau Cawrw


©Heike van de Kimmenade
The real horse in the pictures is welsh cob-mare Trefaes Barley Queen "Barley"tekstit, kuvat, kaikki © Tessa.J
Tausta © Ritva Väänänen
1