AT Silver Belle
EQ's Chili Pepper x E.L. Lill Belle xx

- Ei enää kilpakäytössä -

VRL:n kantakirjassa II-palkinnolla (75 pistettä)
KRJ:n laatuarvostelussa III palkinto (kisaindeksi 15p., rakenne 47p., yhteensä 62p.)
voitot ja sijoitukset koulukilpailuissa x 6
kouluindeksi 0.48


Alempana toinen kuva!

sukutaulu ¤ jälkeläiset ¤ kilpailutulokset (aukeaa uuteen ikkunaan)

syntynyt: 22.5.2001 (19v., VHKR)
rotu: suomalainen puoliverinen
sukupuoli: tamma
väri: punarautias
säkäkorkeus: 170cm
ko Grand Prix, re 110cm
kasvattaja: Apple Tree -talli (lopettanut)
omistaja ja kasvattaja: Kirsi R. / Yksityistalli Nectar

Belle on yksi loistavista hankinnoistamme jo lopettaneelta Apple Tree-tallilta. Tämä tamma hurmasi minut samalla sekunnilla kun sen näin. Belle on luonteeltaan aivan upea ja se tuntuu tietävän asemansa tallin tammojen joukossa. Bellellä on jo iän tuomaa arvokkuutta, vaikkei se vielä niin kovin vanha olekaan. Tamma on kuitenkin hyvin viisas, ja on osannut jo jättää hötkyilyt nuoremmille. Belle on luonteeltaan rauhallinen ja järkevä. Sen voi antaa huoletta kokemattomallekin ratsastajalle.
Ratsastaessa Belle on reipas ja energinen, mutta suuresta koostaan johtuen se on hieman jäykkä. Belle tarvitseekin aina huolellisen verryttelyn ennen kunnollista työskentelyä. Sileällä ratsastaessa Belle on todella mahtava. Sen askel on lennokas ja rento, mutta siinä on helppo istua. Belle on yhteistyöhaluinen ja pyrkii aina miellyttämään ratsastajaansa. Tämän tamman kanssa on ilo työskennellä!
Esteitä Bellellä ei enää kovinkaan paljoa hypätä, mutta silloin kun hypätään Belle ottaa ilosta kaiken irti. Tamma ei oikein osaa katsoa ponnistuspaikkaa ja sen jalat tuppaavat aina olemaan vähän missä sattuu hypyn aikana, mutta Belle nauttii silti hyppäämisestä. Esteillä Belle tarvitseekin kokeneen ratsastajan joka osaa tuoda sen kunnolla esteelle ja katsoa ponnistuspaikan. Hieman epävarmasta hyppytyylistään huolimatta Belle on luotettava hyppääjä, se ei koskaan ole kieltäytynyt hyppäämästä tai mennyt esteestä ohi.
Maastossa Belle on oikea höyryjyrä. =) Tamma ei tee sitä ilkeyttään, se vaan tuppaa innostumaan liikaa. Bellen on aina oltava ensimmäisten joukossa tai muuten se kiikuttaa pilottinsa väkisin jonon hänniltä kärkeen. Tämän takia Belle onkin yleensä vain vetohevosena tai sitten sen kanssa maastoillaan aivan pienessä porukassa. Muuten Belle on maastossa luotettava eikä sen selässä tarvitse pelätä pukkeja tai hyppyjä sivulle.

EQ's Chili Pepper EQ's Salut
EQ's Silver Dollar
E.L. Lill Belle xx Bey Felbridge xx
Ida xx


Jälkeläiset:

photos © Ludger De-Baey, VDL-Stud