Rail Industry on the Fast Track

ShortLines zet geld in op geflopte trein:

Rotterdams spoorbedrijf verwacht veel van Duitse ‘floptrein’ met vrachtwagenmotor

GRONINGEN – Je moet maar durven. Wie gaat er nou de moordende concurrentie van het wegtransport aan met een nogal onconventioneel treinontwerp dat in Duitsland is mislukt? Het Rotterdamse spoorbedrijf ShortLines heeft er alle vertrouwen in. En daar staan zij niet alleen in. Ook in het Verenigd Koninkrijk is men onder de indruk van de Duitse ‘floptrein’


Spoorbedrijf ShortLines investeert ruim DM 5 mln in een nieuw type goederentrein voor containervervoer. Het gaat om kleine treinen waarbij vrachtwagenmotoren en een bescheiden cabine de plaats van de locomotief innemen. Een trein – twee voorkanten met een aantal wagens middenin heeft een capaciteit van zo’n 26 teu, er kunnen maximal drie zulke treinen voor langere stukken worden gekoppeld.

In het vierde kwartaal van dit jaar gaan ze in Nederland rijden, aldus het Rotterdams spoorbedrijf. Waarschijnlijk eerst tussen de Rotterdamse haven en de regio Eindhoven.

Spoorbedrijf ShortLines denkt dat de Cargosprinter, zoals de in Duitsland ontwikkelde trein heet, concurrerend goederen kan vervoeren bij afstanden van 1 tot 200 kilometer. Redenen is onder meer dat de trein beide kanten op kan rijden en veel goedkoper is dan de traditionele oplossing van locomotief met tientallen wagens.

Daarbij is de Cargosprinter een geduchte concurrent van de vrachtwagen omdat er veel meer lading meegenomen kan worden bij de zelfde personeelsbezetting. Ook is het dieselverbruik veel lager, wat niet onbelangrijk is bij de huidige hoge brandstofprijzen.

‘Er hoeft niet meer gerangeerd te worden. De machinist hoeft alleen maar even om te lopen en kan de andere kant oprijden. Dat scheelt heel veel tijd’, zegt directeur J.A.C. Herijgers van ShortLines.

Omdat de trein boordevol elektronica zit kan de bestuurder bijna alles in zijn eentje doen. Bijvoorbeeld de tijd vretende controle van de remmen bij een conventionele trein kan daardoor bespaard worden. Die tijdsbesparing levert niet alleen minder kosten op. Wellicht nog belangrijker is dat door die efficiëntere inzet ShortLines en Windhoff denken dat er meer gaten zijn te vinden op het officieel overvolle spoorwegnet.

Herijgers maakt er geen geheim van dat zijn nieuwe liefde is geflopt in Duitsland. ‘Dat lag vooral aan de verkeerde marketing’, zegt Herijgers. De Deutsche Bahn heeft de trein direct de meest kwetsbare goederen laten vervoeren terwijl dat eigenlijk nog niet kon, is de verdediging van Herijgers. Na beschadigingen van de vervoerde goederen hebben klanten volgens hem terecht geklaagd.

De bedenkers en makers van de Cargosprinter, de ingenieurs en lassers van het beursgenoteerd bedrijf Windhoff in het Duitse Rheine, wijzen op een heel andere reden voor het in de ijskast zetten van hun vinding door de Deutsche Bahn. Volgens hen moest hun geesteskind letterlijk veel te vaak op een zijspoor gezet worden om snellere en vertraagde treinen voorang geven op het drukke Duitse spoornet.

Overigens gelooft Windhoff niet dat het in Duitsland over en uit is met de Cargosprinter. ‘De onderhandelingen lopen nog steeds, we hebben binnenkort weer een gesprek.’ Naast gesprekken met Duitse verladers en de DB probeert Windhoff meer symapthie bij de politiek te krijgen voor het product.

Engelse bedrijven zijn de eerste die met het Duitse product aan de haal zijn gegaan. Het gaat daarbij om een aangepaste versie van het oorspronkelijk ontwerp. Deze multi-purpose-vehicle (mpv) is in feite een kopie van de Cargosprinter, die op onderdelen is aangepast aan de Engelse regelgeving. De trein wordt niet gebruikt voor het vervoer van goederen maar om werkzaamheden aan, bij en boven het spoor te verrichten zoals het reinigen van de rails en het onderhouden van de bovenleidingen.

De truc is dat een standardtrein afhankelijk van de module diverse werkzaamheden kan verrichten. Daarmee hoeft voor het rijdend gedeelte slechts eenmaal de portemonnee worden getrokken. Terwijl de meeste huidige werktreinen alleen maar voor een taak zijn toegerust.

De Engelsen zijn zo tevreden over de flexibiliteit en relatief lage kosten van de vrachtwagen op rails dat er inmiddels bijna 40 sets zijn gekocht bij het beursgenoteerde Windhoff. Dat is tienmaal het aantal dat de vrachtvervoerders van Deutsche Bahn inmiddels werkloos op het grote rangeerterrein in Osnabrück heeft staan. Daarbij hopen de Windhoff-managers Peter Formann en Holger Ziese dat hun onconventionele treinontwerp via Engeland ook in de rest van de zo talrijk met spoorwegen uitgevoerde Commonwealth-landen ingezet zal gaan worden.

- Financieel Dagblad
1/24/2000 1:04:53 PM
<-- Back to Listing

[ Company Profile ]
[ Services ]
[ Information ]
[ News ]
Port of Rotterdam  
DSM - Botlektrein  
[ Jobs ]
[ Back ] [ Top of Page ] [ Refresh Page ]

 
 
 
info@shortlines.nl

webmaster@shortlines.nl