COMICBASE.NL

Nieuws over strips en beeldcultuur 

Webmaster: Jeroen Mirck

S T R I P L I N K S

Stripblad ‘Vreemd’ bekritiseert inburgering

04-04 -- Nog voor StripNieuws en MYX met hun eerste edities komen, lanceert het Nederlands/Turks humorblad Vreemd zichzelf. In dit nieuwe striptijdschrift wordt onze multiculturele samenleving flink op de hak genomen. De toon is provocerend, de uitvoering nogal onbeholpen. Niettemin een origineel initiatief. Lees de recensie van het eerste nummer op de nieuwspagina van StripSter.nl.

CartooZine stopt ermee

03-04 -- Vanwege de opkomst van andere publicatiemedia heeft webmagazine CartooZine besloten ermee te stoppen. Dat heeft initiatiefnemer Gerard Stroomer bekend gemaakt. De website wordt nog beheerd tot 1 mei, daarna gaat de stekker eruit.

Pakje Bakmeel protesteert tegen vertrek Peer

01-04 -- Peer de Plintkabouter maakte op 1 april een opvallende comeback in Metro, met een gastoptreden in de strip Pakje Bakmeel. Tekenaar Rob Derks protesteerde hiermee tegen het gedwongen vertrek van collega-strip Peer. Meer hierover op Pakjebakmeel.nl.

Stripboete voor Romario

01-04 -- De Braziliaanse voetballer Romario (ex-PSV) heeft een boete gekregen van 410.000 euro voor het afbeelden van een cartoon over zijn voormalige bondscoach, Mario Zagallo. Lees verder…

   M E E R _ N I E U W S ...

RECENSIES...

STRIPBEURZEN

TOP-3 VAN ONZE MEEST BEKEKEN RECENSIES

1 (1) Fokke & Sukke 2

2 (2) Joop Klepzeiker 15

3 (--) Net echt (Trondheim)

(Meer recensies...)

NOG MEER STRIPNIEUWS...

Stripbeurskalender

RAADPLEEG OOK ONS UITGEBREIDE RECENSIE-ARCHIEF...

 

Meer nieuws?

Recensies

Striplinks

Colofon

Laatste update: 4 april 2003__ | __Uw link toevoegen? __| __Webmaster: Jeroen Mirck