2003. április 19.


legendák
Ha a kezek mesélnének!
A Hemingway Alapítvány szervezésében kisebb ünnepségre gyülekezett pénteken a belvárosi Rock City Centrum Pizza Hut étteremben a sportág több hajdani és mai híressége és vezetője, hogy láthassa, amint Sterbinszky Amália, Éles József és Marosi László megörökíti a tenyérnyomát és aláírását a Sportcsillagok falán.
Közép-európai férfiliga (MEHL): Biztosan vezet a Szeged

légióba indul
Éles József külföldre tart
Több ajánlatot fontolgat

Már a télen is rebesgették Veszprémben, hogy Éles József (34 éves) alighanem külföldre távozik a bajnok és BL-elődöntős Fotex KCV-ből.

nb I, nők
Joggal elégedett az FTC edzője
48 másodpercenként estek a gólok
A csata tétje az volt, hogy a bajnoki címvédő, de ebben az évadban "csak” az ezüstéremre vadászó Herz-FTC elhúz-e négy ponttal a szintén a dobogó második fokáról álmodó Graboplasttól.Kézi 7 - férfiak
Kézi 7 - nők
Európai kupák
Férfi NB I – a rájátszás programja
Keresés

SztárChat Pálinger Katalinnal

Ma 12:30-13:30 között Pálinger Katalin, a Dunaferr kézilabda-csapatának Európa-bajnok kapusa válaszolt az Önök kérdéseire. Olvassák el hozzászólásait!


SztárChat Nagy Lászlóval
Százával érkeztek a kérdések felé, nemcsak a kézilabdáról.
SztárChat Éles Józseffel
Interjúsorozatunkban a csodálatosan felépült veszprémi klasszis, Éles József is vendégünk volt. Olvasóinknak válaszolva többek között a bajnoki esélyekről, példaképeiről és csapattársairól mesélt.


SztárChat Farkas Ágnessel

Bár dúskál az őstehetségekben válogatottunk, vannak pillanatok amikor Farkas Ági jelenti a magyar női kézilabdázást. Olvasói kérdésre azt is elmondta, milyen dolog lemondani meghívást a nemzeti csapatba.


ftc-győr 44-31
Óriási gólvihar a Népligetben

Az óriási tét ellenére a rangadókon megszokottnál kevesebben voltak kíváncsiak a két zöld-fehér csapat csatájára, amelynek végeredménye jelentősen befolyásolja a bajnoki ezüstéremért folyó versenyt. A hazaiak elérték céljukat azzal, hogy növelték előnyüket a táblázaton a Győrrel szemben, míg a vendégeknek nagyon kell igyekezniük, hogy a rájátszás folytatásában fölzárkózzanak.
Hírek

női nb I
A BL-szereplés joga a tét

Ezüstrangadóval folytatódik szerdán a női NB I rájátszása. A népligeti Fradi-csarnokban a címvédő és BL-negyeddöntős házigazdák a KEK-elődöntős Győri Graboplast ETO KC-t fogadják, és mindkét csapatnak az a célja, hogy jelentős lépést tegyen a bajnoki ezüstérem megszerzéséért.

dunaferr
A Slagelse vérbeli sztárcsapat
Az EHF-kupa döntőjében a Dunaferr itthon kezd a dán Slagelse ellen. Egy igazi sztárcsapat ellen, amelyben a dán kitűnőségek mellett dél-koreai, osztrák és szerb játékosok is kézilabdáznak.
Balogh Bea súlyos térdsérülése
Női NB I, 7-12. helyért - Könnyed váci siker

nb I, férfiak
Tűz és hit, a Pick nagy erényei
Rájátszás – Dragan Djukics, a szegediek derűlátó edzője izgalmas bajnoki hajrára számít
Szegeden kirobbanó boldogságot szerzett, Veszprémben csalódást okozott a Fotex újabb Tisza-parti veresége. "A Dunaújvárosban látotthoz képest új – harcosabb, tűzzel és hittel küzdő – Pick lépett pályára és nyert – értékelte a rangadót Lele Ambrus szegedi sportigazgató.

cornexi-dunaferr 23-22
Fináléban a Dunaferr

Nyolc napon belül harmadszor feszült egymásnak a Dunaferr és a Cornexi, s a korábbi kétszer 60 perc alapján az újvárosiak várhatták nyugodtabban az EHF-kupa elődöntőjének visszavágóját...

női európai kupák
Dunaferr: jöhet a Slagelse
Elődöntő, visszavágók – Anja Andersen Újvárosba készül
Hatalmas a boldogság Újvárosban, hiszen negyedszer került európai kupa fináléjába a Dunaferr női kézilabdacsapata.

győr-besancon 27-26
Elmaradt a győri csoda

Az már szombaton eldőlt, hogy a Szpartak Kijev lesz az idei KEK-sorozat döntőjének egyik résztvevője, az ukrán csapat ellenfélre várt a Győr– Besancon párosból. Igaz. a 30–18-ra megnyert első meccs után a franciák álltak sokkal közelebb a fináléhoz.

szeged-veszprém 30-27
Továbbra is harcban a Szeged

Az egy-egy mérkőzésen pályára küldhető külföldi játékosok korlátozott száma, valamint a sérülések miatt a két edző az utolsó pillanatig titkolta, milyen keretet nevez a bajnoki cím megszerzése szempontjából sorsdöntő aranyrangadóra.
NB I, rájátszás - Békési bravúr a Pécs otthonában

női kek és ehf-kupa elődöntő
Csodáról álmodnak Győrött
Sorsfordító megyei rangadót rendeznek Fehérvárott

Vasárnap két női európai kupában három magyar csapat lesz érdekelt. A KEK-ben a Győri Graboplast ETO KC tetemes hátrányban várja a francia Besancon együttesét, az EHF-kupában pedig megyei rangadó – Cornexi-Alcoa–Dunaferr SE – lesz a fináléba kerülésért.

férfi nb 1, rájátszás
Aranyrangadóra vár Szeged
Két kínos fiaskó után visszavágásra készül a bajnok Veszprém

A listavezető és bajnoki trónkövetelő Pick-Szeged az alapszakaszban nemcsak a Tisza-parton, hanem a világhírű veszprémi sportcsarnokban is megverte a tavaly BL-döntős, az idén pedig ebben a sorozatban az elődöntőig jutó Fotex KCV-t.
Szabó és Bendó remek gólpárbaja

női nb I
Álomhajrá álmos kezdés után
Az EHF-kupa-elődöntő első mérkőzésén aratott ötgólos győzelem után, csütörtökön bajnoki mérkőzésen kilenc góllal (30–21) múlta felül a Dunaferr együttese megyei riválisát, a Cornexi-Alcoát.

dunaferr-cornexi 30-21
Ismét a Dunaferr nyert

A két EHF-kupa-elődöntő között ezúttal bajnoki pontokért csaptak össze Fejér megye legjobbjai. A Dunaferr kezdett jobban, elsősorban Kindl és Borók góljainak köszönhetően vezetést szerzett. Pálinger, majd a túloldalon Fekete is bravúros védésekkel jeleskedett, később a Dunaferr technikai hibáit gyors indításokból lőtt gólokkal büntette Kulcsár.

légióba indul
Siti Eszter: FC Köbenhavn

Három évre a dán FC Köbenhavn együttesébe szerződött Siti Eszter, a Herz-FTC válogatott irányítója. "Nagyon szimpatikus ajánlatot kaptam új klubomtól, amely két év alatt Európa legjobbjai közé szeretne kerülni – mondta a 25 éves játékos.
NB I, férfiak - Újvárosi ezüstremények

nb I, férfiak
Feltámadt a Dunaújváros
Rájátszás az 1–6. helyért – Császár 11-ese

A rájátszás első rangadója előtt edzőt váltott a Dunaferr, ám Kolics Jánosnak, a gárda új mesterének egyelőre hiányzik a licence, amit persze már intéznek a vezetők. A hivatalos papírokon azonban emiatt Imre Vilmos pályaedző neve szerepel az edző rovatban.

nb I, nők
Most a bajnoki pontokért
Dunaferr–Cornexi: nem utoljára
Vasárnaptól vasárnapig háromszor találkozik egymással Fejér megye két kiváló együttese: a keretet az EHF-kupa elődöntők jelentik, a "betétprogram” pedig a csütörtöki bajnoki meccs lesz. A helyszín megegyezik a múlt vasárnapival, újra a Cornexi-Alcoa látogat Dunaújvárosba, ahol a kupaelődöntőt 33–28-ra nyerték meg a hazaiak.
Így is kedvezőbb a szegediek mérlege
NB I, férfiak - Ráduplázott a Veszprém
Tatabánya - Sérüléshullám


Mocsai Lajos új kerete
Férfi kézilabda-világbajnokság

A világbajnokság gólkirálya
A világbajnokság legjobbja
2002 legjobbja: Farkas Ágnes
2002 legjobbja: Sterbik Árpád
Melyik csapat nyeri a női bajnokságot?
Herz-FTC
Dunaferr
Győr
Cornexi
Hódmezővásárhely
Esztergom
Ide írd a számot amit fent látsz!
Melyik csapat nyeri a férfi bajnokságot?
Fotex-Veszprém
Dunaferr
Pick-Szeged
más
Ide írd a számot amit fent látsz!
Női kézilabda Európa-bajnokság


fórum
hírlevél
archívum
sportlexikon
adatbank
sportműsor
 borsodi liga  magyar válogatott  külföldi labdarúgás  csapatsportok  kosárlabda  kézilabda  vízilabda  egyéni sportok  tenisz  ökölvívás  technikai sportok  formula-1  sportgazdaság
impresszum
médiaajánlat
előfizetés
adatvédelmi elvek
levél nekünk
 
Magyar Hírlap Online
címlap   vissza az oldal tetejére