[NetBSD Sverige Projektet] [AnonCVS] [CVSweb] [NetBSD Project]

Senaste nytt om projektet:

2003 05 28:

 • Det är alltid bra att ha kontroll över vad klockan är och vilket datum det är. Vi har nu satt upp en ntpd server (ntp.netbsd.se). Den ska förhoppningsvist ge er den korrekta tiden i natten. Information om hur ni ställer in.

2003 05 26:

 • NetBSD.SE projektets egna NetBSD AnonCVS mirror som är så vitt vi känner till den första publika i Sverige blivit officell Sverige AnonCVS mirror och har fått hosten anoncvs.se.netbsd.org som ni är välkommen att använda.

 • Vi har även fått uppmärksamhet i media av www.unix.se som berättade om den nya NetBSD AnonCVS spegeln är uppe. Och länkade vidare hem till den. Tack för det till www.unix.se.

2003 05 25:

 • Efter att vi satt upp anoncvs.netbsd.se blev vi i CVS Mästergruppen sugna på att fixa upp en CVSweb också. Det ger er möjlighet att bläddra igenom kataloger och filer direkt på webben.

2003 05 24:

 • Det börjar gå frammåt för NetBSD.SE projektet, vi har fixat upp en anoncvs för NetBSD som ligger på en 100Mbits lina. Det är tack vare (tipx@netbsd.se) som vi har fått möjlighet att utveckla denna service.

  Från och med nu kommer det finnas en officiell anoncvs för NetBSD i Sverige! Det har inte funnits förut och vi på Projektet är mycket tacksamma att det blev av. För att se hur man ställer in access till vår anoncvs.

2003 05 12:

 • NetBSD.SE Projektet har fått sig en internet uppkoppling. Mer information när den blir tillgänglig och vi på NetBSD.SE projektet vet mer. Så stay tuned! =)

 • Ni som har tänkt att skriva lathundar kan börja skriva dem ifall ni inte redan gjort eftersom vi på NetBSD.SE projektet väntar med nöje på dessa och vill få upp dem så fort som möjligt på www.netbsd.se. De som är färdiga ska skickas till antingen majidf@netbsd.se eller viktor@netbsd.se.

  Just nu kan ni som kommer hit för att söka information om NetBSD eller behöver hjälp med något kan besöka den svenska delen av netbsd.org och här hittar ni dokumentationen tyvärr än så länge bara på engelska.

2003 05 10:

 • Vi har besökt Eagle Computing i Ö-vik och Mattias N. som sponsrade NetBSD Sverige Projektet med utrustning för våran webbserver och lite annat smått och gott att använda och att leka med.

  Webbserverdatorn blev en SPARCStation 5 på 170 MHz med 96 MB ram och 2,1 gigabytes hårddisk. Vi på projektet försöker nu att hitta en plats där vi kan placera detta system med bra bandbredd och reverse dns. Tyvärr så verkar det vara ont om platser som uppfyller båda önskningarna. Det finns dock en plats vi hoppas på just nu som vi har hört för på.; Så fort vi vet något kommer vi att meddela på denna sida. Så stay tuned! =)

 • Kent (kent@netbsd.se) sponsrar projektet för tillfället med webbpplats och lina. Stort tack till honom annars vem vet hur det hade sett ut nu. Och Christian Ekstam (ekstam@netbsd.se) sponsrar projektet med mail. Det är tack vare honom som mailen kom igång så fort, stort tack till honom för sponsringen så att alla som har @netbsd.se adresser kan nyttja dessa.

 • Även stort tack till alla andra som inte har nämts och hurrar på projektet, skriver lathundar eller på något annat sätt stödjer detta fina projekt.

Senast modifierad: 2003 05 28