Nieuws
- Gewijzigd Strijps Dipje
- Collega Hack
- Ringtone
- Paaspop
- Ringweg Eindhoven @ Effenaar
- Verbouwing Ringweg
- Effenaar
- Groet elkander
- Ringweg Ridder van de Maand
- Lucy Dee's Angels
- Terradesk
- Voorbereidingen Effenaar Avond
- Aanleg tunnelbak
- Blackspots
 
Wie bij Ringweg Eindhoven
 
Ringweg Quote van de dag
 
Bekijk ook
- Ringweg Promoties
- Historische Ringweg foto's
- Foto Galerij
- Berenkuil
- Bullshit Basement
- Eindhovens Dagblad krijgt geen genoeg van Ringweg Eindhoven
 
Dolf Janssen noemt Ringweg Eindhoven

De oplettende luisteraar is het natuurlijk niet ontgaan: vrijdag 20 juni 2003 werd deze site genoemd in het radioprogramma "Leuk is Anders" van Dolf Janssen op 3FM.

Genoemd worden is belangrijk. Nog belangrijker is de genoemde te zijn. Daar wij in deze de genoemde zijn, schromen we ons niet ook de noemer te bedanken. Bakje respect richting Dolf ;-)

Luister naar fragment "Leuk is anders": mp3 wav


 
Plannen gewijzigd voor Strijps Dipje

Van een betrouwbare bron (Sleazy Ed) kregen we het volgend bericht:

"Geachte founder members van Ringwegeindhoven.nl. Via uw medium zouden we graag onze gewijzigde plannen kenbaar willen maken voor het Strijps Dipje (tunnelbak). Omdat het huidige plan te overzichtelijk is stellen we een rotonde voor naar goed Engels voorbeeld. Dit ring in ring systeem kent de volgende kenmerken: corrigerende maatregelen zijn mogelijk na het nemen van een foutieve afslag, dure grond wordt op een nuttige manier opgeleukt met een laagje asfalt, onduidelijkheid vanwege tegengestelde richtingen qua auto's die de andere richting rijden."

l
   

 
Ringwegridder van de maand mei

And the Winner is: Collega Hack!!! Deze maand mag collega Hack zich Ringridder van de maand noemen dankzij zijn zeer waardevolle bijdragen aan het fenomeen "Ringweg Eindhoven". Ringweg Eindhoven timmert, door deze waardevolle ambassadeur's acties, hard aan de weg om zich op Europees niveau te begeven. Respect aan collega Hack!

Collega Hack in Metro Milaan
 
Ringroad in York - kaart Collega Hack in York - Collega Hack

 
Ringweg Eindhoven Ringtone

Netto belminuten, bruto ringweg ringtone! Speciaal voor u gecomponeerd door Couchpotato's bieden we aan: de Ringweg Eindhoven Ringtone voor uw monofonische gsm telefoon. Dank u!


 
Ringweg Eindhoven promotie-tour doet Paaspop 2003

Op 19 april bezocht het ringweg promotie team Paaspop in Schijndel.

Omdat de hele scene van Eindhoven in Schijndel zat, kwamen we o.a. ook tegen: the Spades, Peter Pan Speedrock, Lucy Dee's Angels, Tear it up Records.

de foto's staan hier

 


 
Ringweg Eindhoven @ Effenaar

Vrijdag 25 april was het zover: de founder members van Ringweg Eindhoven mochten plaatjes draaien in de Effenaar. De bezoekers van Effenaar café werden vermaakt met een heuse ringweg racebaan, een rondje ringweg en Lucy Dee's Angels op groot scherm, en natuurlijk onze muziek.

Wij danken iedereen, Wil en de Effenaar in het bijzonder, voor deze geslaagde avond!

Klik op onderstaande links voor de foto's en de speellijsten.

- Foto's Ringweg Eindhoven @ Effenaar

- Speellijst Ringweg Eindhoven @ Effenaar

Voor de liefhebbers: de vertoonde DVD met rondje Ringweg Eindhoven linksom is te koop voor 7,50 Euro. Mail ons hoe je in het bezit kunt komen van deze DVD

 

Binnengekomen bericht m.b.t. verbouwing Ringweg

Van Jan Paul B. kregen we onderstaand bericht:

De nieuwe PR functionaris van de gemeente Eindhoven heeft ons verzekerd dat de verbouwing van de ringweg, met name bij het Evoluon maar van korte duur is

Respect!

 

Ringweg Eindhoven in Effenaar

Op vrijdag 25 april is het zover! Dan zijn de founder members van Ringweg Eindhoven uitgenodigd om hun plaatjes te draaien in Effenaar café.

Niet alleen zullen we onze muziek ten gehore brengen, maar er zal ook een heuse mini-ringweg aanwezig zijn.

Wil, ringvrienden, bekenden, iedereen is uitgenodigd om bij deze nu al onvergetelijke ringweg avond te zijn.

 


 
Vrienden van Ringweg Eindhoven, groet elkander!

Op een toenemend automobielen, bewegend over de Ringweg van Eindhoven, prijkt de felblauwe Ringweg Eindhoven Sticker. In deze tijden van agressie op de weg, vormt de sticker niet alleen een blijk van herkenning maar ook een verzoenend gebaar naar uw mede-ringweg gebruikers.

Hierbij een handleiding voor een juiste ringweg-groet

  1. Haal het beschermende vel van de sticker, anders plakt ie niet
  2. Bevestig de sticker op een zichtbare positie op de achterzijde van uw auto
  3. Begeef u naar de ringweg
  4. Doe uwer ding op de ring
  5. Groet uw mede ringweg gebruikers op gepaste wijze
  6. De ring is goed.

Op bijgaande foto's is Maike te zien, een trotse eigenaar van ringweg sticker met auto. Ook laat Maike de juiste positie van de sticker zien. Respect.

 

Ringweg Ridder van de Maand

Nieuw bij ringwegeindhoven.nl : de Ringweg ridder van de maand. Elke maand laten we een ringwegfanaat aan het woord. Ben jij ook zo'n ringweg fanaat? Stuur je verhaal naar: info@ringwegeindhoven.nl

De Ringweg Ridder van april is Beppie Aalscholver (72) uit Waalre:

Ik ben al jaren een trouwe Ringweg rijder. Vooral als ik naar Toos en Harrie in Strijp ga rij ik via de Ring. Mijn man Kees gaat dan ook mee. Soms gaat onze zoon Stefan ook mee. Dat vindt Toos dan weer leuk, "umdèh dèh zô'n skôn menneke is ".

" Vrûûger konde nog dur ut centrum ", zegt onze Kees altijd, maar ja toen was het ook niet zo druk op de weg natuurlijk. Ik ben al een paar keer geflitst. En maar betalen zeg ! Laatst belde ik de politie op om te vragen of de foto's eindelijk klaar waren. Ik ga mijn auto niet voor niets elke keer wassen !

 

Aanleg Tunnelbak (Strijps Dipje)

Op de site van gemeente Eindhoven worden de vorderingen van de aanleg van de tunnelbak op het kruispunt Beukenlaan- Noord Brabantlaan- Cederlaan zorgvuldig bijgehouden. Deze tunnelbak (in de volksmond al bekend als het Strijps Dipje) zal eind 2003 klaar zijn voor de HOV lijn die loopt vanaf het station naar Veldhoven.

 

 

 

 

Lucy Dee's Angels: Ringweg Eindhoven, as cute as hell
Op 24 februari was het dan zover. Seksie Leksie, De Dokter en Marten deden Lucy Dee's Angels. Deze Ringwegbabes doen hun ding binnen de Ring en snappen waar het om gaat. De Founder Members vielen als een blok voor de charmes van deze lieftallige dames maar omgekeerd was het tegengestelde ook waar.

De hele aanloop naar deze meeting ging niet zonder slag of stoot; Lucy Dee's Angels gaf geen duimbreed toe op hun eisen. www.ringwegeindhoven.nl moest alles uit de kast halen om te krijgen wat ze wilden: duidelijkheid.

De voorbesprekingen waren heftig, maar productief.

Marten en Seksie Leksie bespreken het concept. De Dokter en Seksie Leksie hebben de financiële plannen voor elkaar. Hoewel we natuurlijk een non-profit organisatie zijn vinden we het wel lekker om gewoon veel geld te hebben. En toevallig hebben wij dat.

De inhoud van het verhaal is duidelijk. Wat willen we? - Ringwegbabes! Waarom? - De Ringweg is niet louter een mannenaangelegenheid en dat willen we bevestigd zien. Na het afvallen van The Cheeky Girls als mogelijk kandidaten (daarbij bleek overigens dat Seksie Leksie niet zo'n 'Cheeky Boy' is als wij wellicht dachten) gingen we het toch maar in Eindhoven Ringcity zoeken.

Dit bleek niet moeilijk. Lucy Dee's Angels gaven aan al vanaf het begin enorme Ringweg bewonderaars te zijn en natuurlijk vooral van Seksie Leksie. Dit moest gehonoreerd worden. Bruto woorden met netto daden ! Dat is www.ringwegeindhoven.nl en daar staan we voor.

link naar site van Lucy Dee's Angels: http://www.lucydee.nl/

 
Intermezzo: Het hoe en waarom van Lucy Dee's angels in vogelvlucht:

Tijdens een stapavondje met Sexie Lexie besloten we, na menig kroeg te hebben bezocht, ook maar eens een bezoekje te brengen aan de Kram. Na een pilsje of wat te hebben genuttigd viel mijn oog op een tasje met daarop een sticker van Lucy Dee's Angels.

Al snel genoeg raakte ik aan de praat met de eigenaresse van de tas, die een heuse Angel bleek te zijn, Angel Ellen in dit geval. Na een vlot gesprekje en nog wa pilskes later verliet ik de kroeg richting huiswaarts met het ie-meel adres van de baas van de Angels (Loes) in mijn kontzak.

Een aantal meeltjes en telefoongesprekken later hebben we een afspraak met Loes en de Angels. SL was zo goed om vantevoren de ringwegshirts bij het atelier van Loes af te geven, die zij vakkundig heeft vermaakt tot girlie shirts (een unieke oplage van 6 stuks!).

Goed, als SL al liters thee naar binnen heeft gewerkt die avond bij Loes en de Angels, en het grote ringwegbord al prijkt in het atelier, dan komen Marten en De Dr. ook nog eens aankakken, "we konden het niet zo goed vinden" "hedde stront in oe ogen of wa?". We stellen ons voor aan de overige Angels: Rozalinda, Gwen, Linda en Peggy, en al spoedig wordt er besloten over te gaan tot een fotosessie met ringwegbord en Lucy D merchandise. Aansluitend een dans die wordt getaped door SL Spielberg. Hierna tijd om even bij te komen en om even te informeren over het hoe en waarom van de angels.

Het idee van Lucy Dee's Angels is ontstaan nadat Loes een bezoek had gebracht aan Amerika. Ze had daar een festival bezocht met talloze aanwezige dansgroepjes.

De stijl sprak haar erg aan, en heeft haar doen besluiten om in Eindhoven een dansgroepje op te richten: Lucy Dee's Angels. Het doel is eigenlijk om zoveel mogelijk met bands op te treden, waarbij in het verleden uitsluitend werd gedanst proberen ze nu ook te entertainen.

Een goed voorbeeld is de samenwerking met 69 Charger. Tijdens de Soul Show met deze band, die medio april/mei gepland staat, zullen ook de zangkwaliteiten van de Angels op de proef gesteld worden.

De huidige bezetting is overigens niet de originele bezetting: verschil van mening over de stijl heeft de "eerste" 4 meiden doen beslissen om zelf verder te gaan. De huidige bezetting, met de 4 nieuwe meiden, is overigens nog op zoek naar een sponsor. Dit in verband met een gepland festival bezoek in Benidorm.

Mensen, bands en Wil, die serieus interesse hebben kunnen contact opnemen via: info@lucydee.nl. Als Loes niet de baas is van de Angels, dan is ze in haar atelier te vinden, waar ze kleren maakt voor o.a. bands, dansgezelschappen en leraren die met carnaval als K3 verkleed willen gaan (nietwaar Marc?). Voorbeelden hiervan zijn o.a. BZB en Jovink.

We sluiten dit aardige gesprekje af met nog een kopje thee, 2 klontjes, geen wolkje melk aub en nog een laatste fotoshoot met suele poses van de founder members in combinatie met de Angels en het nu al roemruchte ringwegbord. Conclusie: bakken respect (ze staan al achter in de tuin) voor Loes en de Angels natuurlijk.

Don't forget: Lucy Dee's Angels: "As cute as Hell!"

 

Terradesk

Via Terradesk is de, hiernaast afgebeelde, prachtige foto gemaakt van Ringweg Eindhoven.

Via een programmaatje en het aanklikken van deze link is het mogelijk om over heel Nederland te vliegen en supergave foto's te maken.

Dit alles helemaal gratis! Gratis? Ja gratis!

 

Voorbereidingen "Ringweg Eindhoven avond" in Effenaar begonnen

De Effenaar heeft de founder members van Ringweg Eindhoven uitgenodigd om op 25 april na het optreden van Mad Sin hun plaatjes te draaien in Effenaar café. Natuurlijk laten we deze kans niet schieten om het Eindhovens publiek te tonen waar de ringweg nu echt om draait.

Als multimediale onderzetter is inmiddels een video geschoten van de ringweg in haar volle glorie (de zaterdagochtend spits). Collega Hack toonde zich tevens bereid om ons te ondersteunen in het vervaardigen van promotiemateriaal ter promotie van materiaal voor promotie van de ringweg.

Ontmoet ons op 25 april in de Effenaar!!!

Ringweg Eindhoven, Heb jij hem al gedaan?

 

Versnelde aanpak 'black spots'

Uit het Eindhovens Dagblad, Maandag 3 maart

De gemeente Eindhoven pakt dit jaar de vijf gevaarlijkste kruispunten in de stad versneld aan. Daarbij worden de verkeerslichten vervangen en verkeerstechnische aanpassingen gedaan. Dit moet het aantal ongelukken op die kruisingen verminderen.

Eindhoven heeft 31 zogenoemde black spots, waarvan de gevaarlijkste de kruising van de Geldropseweg met de Hugo van der Goeslaan is. Tussen 1999 en 2001 gebeurde daar 25 keer een ongeval waarbij iemand letsel opliep.
Daarvoor was de kruising Leenderweg-ring zelfs Brabants onveiligste. Vanwege de aanpassingen ruim twee jaar geleden is deze van de lijst verdwenen, aldus een gemeentewoordvoerster.

Wethouder M. Schreurs (D66, Verkeer) vindt dat de gemeente in het verleden te weinig aan het verbeteren van de gevaarlijkste plekken heeft gedaan. 'We waren de meest verkeersonveilige stad. Black spots werden wel beschreven, maar niemand deed er iets aan.' Tien kruispunten springen er volgens haar negatief uit. Die worden daarom eerst aangepakt. 'De meeste, elf, liggen op de rondweg. Tien zijn er in het centrum. Opvallend is dat in de meeste gevallen slechts relatief kleine aanpassingen nodig zijn.' Schreurs denkt daarbij aan het scheiden van rijstroken, het plaatsen van obstakels om de snelheid te remmen, en betere stoplichten.

Op de ring gebeurden de meeste ongelukken doordat auto's in botsing kwamen met afslaand verkeer, waaronder (brom)fietsers. Op veel plaatsen zijn geen voorsorteervakken en blokkeert het afslaande verkeer het hele kruispunt.
De kosten van de benodigde aanpassingen zijn nog niet bekend.

Bij kruisingen moeten ook honderd stoplichten snel vervangen worden, vindt Schreurs. Eerder al klaagde de politie over de slechte afstelling van de lichten. Die blijven te lang op rood staan, waardoor bestuurders en voetgangers eerder besluiten door rood te rijden of te lopen.

De afstelling kan volgens de wethouder bij de huidige apparaten slechts beperkt verbeterd worden. 'Daarom moeten er nieuwe verkeerslichten komen. Die kunnen we dan ook op afstand bijstellen als er bijvoorbeeld een ongeval is gebeurd. Nu loopt het verkeer in zo'n geval vaak direct vast. Willen we het programma van een 'oud' verkeerslicht veranderen, dan moet er een nieuwe regelaar in. Ze zijn gewoon niet flexibel genoeg.'

'Dynamisch' is volgens de wethouder het sleutelwoord voor het Eindhovense verkeer. Zo wil ze rijstroken flexibeler laten gebruiken. Wanneer bijvoorbeeld drie stroken beschikbaar zijn, kunnen ze afhankelijk van het moment van de dag verschillende gebruikt worden voor in- en uitgaand verkeer, verwacht Schreurs. ''s Ochtends komen zestigduizend mensen naar Eindhoven om te werken. Die moeten er 's middags weer uit. Het zou dan handig zijn om naast de vaste rijstroken ook een flexibele strook te hebben. Die is dan 's ochtends voor ingaand en 's middags voor uitgaand verkeer.'

Ook wil ze signaleringsborden plaatsen op de rondweg. Daar kunnen automobilisten op lezen welke routes het beste te gebruiken zijn.

Ons Commentaar: Ongelukken op de ring zijn niet goed. RingwegEindhoven.nl erkent dit probleem en is blij dat de gemeente ook tot dezelfde conclusie gekomen is. De ring behoort goed te zijn voor eenieder. De ring is niet slecht, de ring is goed. Zorgelijk is het feit dat in één artikel wederom geschreven wordt over: "ring" en "rondweg". Graag wijzen we het Eindhovens Dagblad nog eens op: Ring vs Rond

 
               
© 2003, Ringweg Eindhoven: http://www.ringwegeindhoven.nl