-OTSIKKO-

Virallinen nimi: MH Pikku-Lohtu
Lempinimi: Lotta
Rekisterinumero: SHRt-264
Rotu: Suomenpienhevonen
Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: 144 cm
Syntymäaika: 28.4.2002

Kasvattaja: Mirzu
Omistaja: Pilvijoki

Koulutustaso: re 80 cm, me 40 cm, ko he a

Uudet kisaamiset
Vanhat kisaamiset
Kuvagalleria

 

Lotta on vilkas ja elämän haluinen pikku tamma, jonka huomaa kyllä todellakin sen tekemisistä. Tarhassa varsinkin Lotan vilkkaisuus yleensä eniten paljastuu ja muutenkin ulkoilmassa. Joskus Lottaa saa toden teolla jahdata tarhassa, sillä se ei yleensäkkään kovin mielellään tule sieltä pois, paitsi jos on huonoilma sen mielestä. Kesäisin Lottaa on varsin mukava harjata tarhasta haettu ja vielä mukavempaa jos vettä ei ole satanut aikoihin. Kuraisilla keleillä on melkein aivan sama juttu, kun tämä meidän Lotta tyttö on niin kova piahtaroimaan. Mutta kyllä se lika irtoaa. Taluttaessa saa Lotan kanssa olla varovainen sillä tämä neiti keksii mitä mukavempia jekkuja omistajalleen/hoitajilleen. Myös Lotta keksii hyppiä ihmisten varpailekkin, tai no ei se tahalleen sitä tee, mutta vahinkoja sattuu kun tämä "kevyt-keiju" pääsee vauhtiin vähän liikaakin. Ratsastaessa Lotta on yllättäen myös vilkas ja sillä on menohaluja. Yhteistyötäkin suostuu neiti tekemään, jos on vain sille mieleinen/tuttu ratsastaja selässä. Eihän se tietenkään sitä tarkoita, ettei Lotta osaisi mennä nätisti myös vieraiden kanssa. Jos sille annetaan selvät avut ja osataan ratsastaa sitä oikein niin mennään sitten upeasti myös silloinkin.

Askeleet Lotalla on mukavat ja näyttävät. Kouluradoille Lotta on ilmiselvästi luotu, sillä se jaksaa keskittyä ratoihin yllättävän hyvin ja pystyy jankkaamaan samaa rataa kyllästymättä. Kyllähän esteitäkin mennään, mutta yleensä vähän turhan vauhdikkaasti ja keskittymättömästi.

Hoitaessa sitten yleisesti Lotta on ihan kohtuullisen mukava. Sattuu aina joka aamu minuakin testaamaan millä päällä olen. Harjaaminen ja satulointi sujuu ongelmitta pienten pullistusten kera, mutta ei Lotta sitä taitoa onneksi kovinkaan hyvin osaa.


K.L. Pikku-Mies (ktk III) Vir Mva Ch Hallusinaatio (ktk III) Muiston Kuiskaus
Rosaliini
Tuulesta Syntynyt Villinä Syntynyt
Haikailija
Taikatuulen Lohdutar Hopean Liekki -
-
Ch Metsätähden Taika (ktk III) Sepitys
Hannan H Hilluja

Toukokuu 2003
Koulu, Kouluratsastusopisto, Helppo A, 19/20
Esteet, Kirpputalli, 70-80 cm, -/-
Esteet, Ratsutalli Kastanja, 70 cm, 14/23
Koulu, Sammalharju, Helppo A:0, 4/15
Esteet, Alppitähti, 80 cm, 18/25
Koulu, Alppitähti, He A, 4/25
Koulu, Mistlight, He A, 7/20
Koulu, Pilvijoki, He A, 15/35

Kesäkuu 2003
Koulu, Mesimarja, He A, 13/30
Koulu, Dollar's Farm, He A, 9/20


* o. Poika Nimeltä Onni R.S. (Synt. 29.1.2003, Isä Ch Kasperi)

1