Absoluuttinen nollapiste kaupallisilla linjoilla:
"Rehellisen kaupallinen kokoelmalevy"

Lahti
Mikko Huikkonen

Kesken sävellystyön yllätetty laulaja Tommi Liimatta kertoo Absoluuttisen Nollapisteen uunituoreen kokoelman Olen pahoillani - valitut teokset 1994-2000 tehdyn aidon kaupallisessa mielessä.
"Kokoelma on rehellisen kaupallinen levy. Olemme ylpeitä kaupallisesta ratkaisustamme. Tämä on puhtaasti hittikokoelma aiemmin julkaistuista viidestä täyspitkästä ja puolesta tusinasta pikkulevystä. Tämä saattaa kiinnostaa jopa suurtakin yleisöä. Harvinaisuuskokoelmalla olkoon aikansa myöhemmin, nyt mukana on tosifaneille pari uutta biisiä ja remasterointia."
Liimatta toteaa, ettei bändi ikinä ole myynyt mitenkään suuria määriä, vaikka jokainen uusi levy lisääkin vanhojenkin levyjen myyntiä. Näin kävi erityisesti viimevuotisen Olos-levyn ilmestyttyä. Silti hänen mukaansa soittamalla voi elää.
"Minä ja rumpalimme eletään soittamisella, muut ovat lähinnä opiskelijoita. Kysymys on lähinnä ihmisten vääristyneistä tarpeista, tietenkään tämä ei riitä elämiseen, jos vaatii viidentoista tonnin kuukausiansioita. Vähemmälläkin elää ja saa jopa vuokransa maksettua."
Kokoelman menekkiä Liimatta ei uskalla vielä arvailla.
"Hulluja lukuja emme odota, mutta kaksi kertaa paremmin tämän uskoisi myyvän kuin edellisen levyn. Kossupullovetoa olen yrittänyt viritellä levyn listaviikoista, mutta pian sekin on myöhäistä. Vuosien varrella on oppinut, ettei näitä kannata jännittää."

Maitoa juovia taidemaalareita?

Absoluuttisesta Nollapisteestä puhuttaessa kuulee usein epäilyjä taidekoulutaustasta, sen verran vaikeasti omaksuttavaa musiikkia se esittää.
"Ei meillä kyllä mitään taidekoulupohjaa ole. Ihmiset luulevat, että juomme maitoa ja maalaamme öisin tauluja. Ei kyllä pidä paikkaansa, ainakaan minä en tee niin."
Yhtyeen erikoiset sanoitukset ovat olleet myös usein esillä. Liimattaa aihe ei tunnu enää kiinnostavan.
"Sanoituksiin on toki panostettu paljon, mutta on siellä se musiikkikin. Sanoituksista on jauhettu niin, että ollaan mietitty, että pitäisi tehdä seuraavaksi instrumentaalilevy."
Seuraavaan studiolevyyn kuluu vielä reilusti aikaa.
"Ainakin vuosi menee vielä. Useamman yhtyeen Amnesty-kokoelmalla on tulossa yksi biisi ja kaipa sitä jotain pikkulevyä tulee. Nyt alkaa toukokuulle kestävä 20 keikan kiertue. Samaahan tämä on vuodesta toiseen."
Tänään yhtye soittaa tutuksi tulleessa Torvessa.
"Torvessa on soitettu usein, paikkanahan se on mukavimmasta päästä, vaikka ainakin miesten vessan saisivat uusia. Meille sopiva intiimi paikka, jossa on mukava henkilökunta."

Tulosta sivu | Sulje ikkuna