blog*spot
get rid of this ad | advertise here

een weblog voor allen en voor niemand

dedicated to
my beautiful demon

26.4.03

Vakantie. - Wat neem je mee op vakantie? Zo min mogelijk is altijd mijn idee geweest. Je gaat niet een tijd van huis weg om vervolgens je hele huisraad mee te slepen. Wat kleding, wat eten en wat te lezen. Dat laatste is soms nog het moeilijkste. Vroeger kocht ik altijd een nieuw boek voor de vakantie. Tegenwoordig ligt er thuis nog zoveel op lezing te wachten dat ik maar geen nieuwe boeken meer aanschaf. Maar een keuze maken is moeilijk en meestal nam ik dan ook veel te veel mee.
Ditmaal heb ik dan gekozen voor Bram Stokers Dracula. Het moet een geweldig boek zijn. Ik ben er alvast in begonnen.

As he spoke he smiled, and the lamplight fell on a hard-looking mouth, with very red lips and sharp-looking teeth, as white as ivory. One of my companions whispered to another the line from Burger's 'Lenore:' - 'Denn die Todten reiten schnell' -

25.4.03

uit:
Heather Nova
Tested

Simplicity, is what we need
And I know it in my heart
So many choices make us think we need
What we haven't got

Waarom zou je meer willen dan je nodig hebt? Is het een vicieuze cirkel? Ik ben - materieel - niet rijk, maar ik vind dat ik genoeg heb. Soms moeten de eindjes aan elkaar geknoopt worden, maar ik voel me allerminst arm. Ik heb een lieve vrouw, een geweldig kind, vrienden, een dak boven ons hoofd, voldoende te eten, we zijn gezond ... zo kan ik nog wel even doorgaan. Natuurlijk valt het dagelijkse leven mij ook wel eens tegen, maar dat komt niet aan een gebrek aan welvaart.
Waarom zou een topmanager meer willen verdienen? Waarom met voorkennis handelen als je weet dat het verboden is? Is geld en macht zo verslavend? Geeft het een goed gevoel dubbel rijk te zijn, terwijl er personeel ontslagen moet worden om het bedrijf gezond te houden? (Is een bedrijf gezond als de top ziek is?) Ik begrijp het eenvoudigweg niet. Motivatie voor de enorme salarissen en bonussen is de concurentie van het buitenland. 'Onze' topmanagers zouden naar het buitenland vertrekken omdat daar dan meer te verdienen valt. Laat ze gaan! Sodemieter op! Zijn wij van die graaiers verlost. Ik kan me niet voorstellen dat het slechter met ons land zou gaan als we van die smerige kapitalisten (laat ik deze in onbruik geraakte term maar weer eens oppakken) verlost zouden gaan.
Het zou goed zijn als er in Nederland een maximum inkomen vastgesteld gaat worden. Ook zonder enorm inkomen kan men een geslaagd mens zijn. Het slaapt ook prettiger lijkt mij, want je hebt minder te verliezen. Ik voel me echter een uitzondering met deze mening in deze tijd van materialisme.

24.4.03

Heb ik mijzelf nu definitief in de wereld van het webloggen gestort? Ik ben al enige tijd bezig met het maken van websites, onder andere voor mijn schaakclub Oud Zuylen. Daarnaast onderhoud ik een eigen homepage. Deze homepage gaat over voornamelijk over mijn andere interesses. Ook heb ik daar al enige tijd geexperimenteerd met het fenomeen weblog. Nu wil ik daar eens wat geregelder en vooral constructiever mee omgaan.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?