virtuaalihevonen - a virtual horse

...muistoissamme...

Ch Mäntysuon Heretic

Ch-arvonimi myönnetty 05/02
kantakirjattu VRL:n kantakirjaan II-palkinnolla, 76 pisteellä
JS
x 8, KUMA x 2, irtoSERT x 2, MVA-SERT x 1
sijoituksia: estekisoista 3

Henkka kuoli karsinassaan vanhuuteen rauhallisesti nukkuessaan, pientä herrasmiestä jäivät kaipaamaan Kati, kasvattaja Heidi sekä kaikki jotka orin tunsivat.

kutsumanimi: Henkka
rotu: shetlanninponi
sukupuoli: ori
väri & merkit: punarautias, tähti
säkä: 98 cm
syntynyt: 3.1.2002 ~ kuollut 1.7.2003
ikä: 22 vuotta
isä: Mäntysuon Immortal

emä: Little Mariah (ktk III, kuollut)

~
kasvattaja: Mäntysuon talli
omistaja: Kati Heikkilä
asuintalli: Alppitähden Ratsutila
~
koulutus: ko: He C, re 65 cm, ajokoulutus
painotus: esteet, kärryponi ~eläkkeellä kisauksesta
~
 


Lyhyt historia ja nykyisyys: Henkka tuli minulle kasvattajaltaan 19-vuotiaana siitoskäyttöön, koko elämänsä ori oli Mäntysuolla viettänyt ja monta jälkeläistä ehtinyt jo jättää sekä kilpailuissakin käydä. Ori oli Mäntysuolla asuessaan käynyt myös paljon näyttelyissä ja niin hienosti pärjännyt että Ch -arvonimen oli ansainnut ja jopa II-palkinnolla päässyt kantakirjaan! Orin kanssa hienoa työtä onkin Heidi tehnyt ja Henkasta kasvattanut upean orin! Nyt ori on meillä vain siitoskäytössä, kuntoa pidetään yllä rauhallisilla kärrylenkeillä.

Henkka on kasvattajan sanojen mukaan nuorempana ollut kovinkin meneväinen ja kovapäinen ori mutta iän myötä on orista turhat temppuilut kyllä karisseet. Nykyään Henkka on kovin rauhallinen ja selvästi arvonsa tunteva ori joka kävelee ylväästi aina tallin pihan poikki näyttäen että tässä menee komea herra. Tallin muut hevoset näyttävät Henkkaa kunnioittavan ja kiertävät orin kauempaa suosiolla. Henkka on hoidettaessa kiltti ja rakastaa kun joku rapsuttelee ja hellii, sitä Henkan kanssa voisi tehdäkin vaikka koko ajan! Kavioiden pudistamisessa Henkan entinen ilkikurisuus nousee hieman esiin kun ori tahtoo nykiä kavioitaan pois hoitajalta ja näykkiä ystävällisesti hoitajan takamusta. Henkalle kuitekin voi vain nauraa sen yrityksissä, ori kun on niin hellyyttävä ja yrityksistä huolimatta ei yhtään hirmuinen. Kun ei orin touhuihin kiinnitä huomiota ja pitää kaviosta kiinni lopettaa Henkka temppuilun ja seisoo kiltisti kavioiden puhdistuksen ajan. Kengittäjän käynneillä on aina nauru herkässä kun kengittäjä ei voi orin leikkimielisiä temppuiluita vakavasti ottaa ja ori näyttää välillä hieman loukkaantuneeltakin kun kengittäjä vain naureskelee orin tempauksille. Eläinlääkärin käynnit ovat sujuneet aina hyvin.

Tarhaan Henkka pitää laittaa aina yksin, ori kun on. Kuitenkaan Henkka ei tylsisty tarhassa vaan keksii kaikenlaista tekemistä itseään viihdyttääkseen. Talutettaessa Henkan kanssa pitää olla aika tarkkana, ori nimittäin voi välillä lähteä vetämään kesäisin vihreitä ruohoja kohti jos taluttaja ei ole tarkkana. Kuitenkin Henkan kanssa pärjää jos osaa nykäistä narusta oikealla hetkellä kun ori edes ajattelee lähtemistä. Kuljetus sujuu Henkan kanssa ihan hyvin, ori menee sisään koppiin hyvin ja tulee uloskin ihan siististi. Henkalla ei enää ratsasteta ollenkaan, nuorempana ori oli oikein kova estetykki ja meni kovaa sekä vähän pukittelikin mutta kärryjen edessä Henkka on itse rauhallisuus! Henkan liikutus hoidetaan siis ajamalla tai taluttelemalla tai vaikka juoksuttamalla. Henkka on kova vesipeto ja kesäisin oria käytetäänkin uimassa mahdollisimman usein. Vesiboksissa Henkka rakastaa seistä pestävänä ja kesäsade on ehdoton suosikki jos vain ei ukkosta. Ori rakastaa vettä ihan koko sydämesään.

Suku Henkalla on mukava, isä on Mäntysuon komea kasvatti Mäntysuon Immortal joka on niittänyt mainetta mukavasti raviponina. Immortalin isä on niin ikään kuollut ori, Ch-arvonimen ansainnut Kesän Halloween. Henkan emä on III-palkinnolla kantakirjattu Mäntysuon kantatamma, nyt jo edesmennyt Little Mariah joka kisasi eläessään sekä este- että koululuokissa mukavalla menestyksellä.

 


Kuvagalleria
- - ylös - -


Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen oikeassa koossaan, kuvat aukeavat uuteen ikkunaan.
Kaikkien sivulla olevien kuvien © Kvarnens Stutteri