© Tiia Hurme

 

  virallinen nimi:   Keijun Uhma
  kutsumanimi:   Uti
  rekisterinumero:   -
  syntymäaika:   29.7.2003
  rotu:   suomenhevonen
  sukupuoli:   tamma
  väri & merkit:   tummanrautias, piirto
  säkäkorkeus:   157 cm
  koulutus:   Ko He C, Re 110 cm
  omistaja:   Janni
  kasvattaja:   Maija V. / Keijukimara
  asuintalli:   Sinuhe

 

S U K U P U U

Keijun

Uhma

  i. FNS Hän   ii. Pikkumetsän Aaron [missä?!]
  ie. Omenan Albert ['']
  e. Ulpun Ulrika   ei. Metsätähden Takku ['']
  ee. Fagerholman Rissa

 

L U O N N E K E R T O M U S

Hoitaessa Uti on todellinen jääräpää. Se yrittää näykkiä ja irvistellä, tekee kaikkensa, että hoitaja pelkäisi sitä. ;) Harjaaminen onnistuu ihan hyvin, mutta takajalkoja harjatessa kannattaa varoa, sillä Uti yrittää välillä potkaista, jos sille päälle sattuu. Tamma ei siis ole järin mukava hoitaa. ;) Kavioiden ottaminen tuottaa yleensä ongelmia. Tamma ei aina jaksa nostaa jalkojaan ja silloin kun nostaa, niin tämä heiluttelee niitä ihan onnessaan. Mutta Utia täytyy komentaa. Satulan laitto sujuu mutkitta, mikä sinäänsä on aika ihmeellistä. :P Tamma ei yritä purra, eikä potkia, tosin satulavyön kiristämisen aikana tamma pullistelee kuin viimeistä päiväänsä. ;) Kun tamma näkee suitset, joita tuodaan sen pään luokse, tämä nostaa päänsä niin ylös, kuin vain pystyy. ;) Se vain pitää sitten reippain liikkei sieltä laskea ja torua tammaa. Kuolaintenkin kanssa tamma on oikein ronkeli, sitä joutuu kutittamaan kielen alta oikein kunnolla, ennen kuin tämä avaa suunsa niin, että sinne pystyy sujauttamaan kuolaimet. :)

 

Ratsastettaessa Uti on kuumahko tamma, eikä siis sovi aloittelijoille. Tamman askeleet on todella korkeat, mutta silti melko lyhyet. Tamman askellajit on todella mukavat istua, ne ei pompota, vaan myös ilman satulaakin on meno mukavaa. :) (Utin selkä on pyöreähkö) Laukka on rytmikästä, aika lyhyttä, mutta silti eteenpäinpyrkivää. :) Käynti on tarmokas, samoin kuin ravi. Uti on selvästi estepainotteinen. Tämä rakastaa hyppäämistä. :) Utin hypyt on todella lennokkaita. Vaikka ratsastaja tekisikin virheen ennen estettä, Uti pyrkii itse korjaamaan esteelle lähestymisen oikein. :) Tamma ponnistaa ennen estettä todella hyvin, se ponkaisee maasta ja hyppää korkealle. :) Koulupuolelle Utista ei ole. Tammasta ei ole koulupuolen liikkeisiin, eikä se liiku hyvin kouluradoilla. Maastoilua Uti rakastaa, yli kaiken tämä rakastaa maastoesteitä. :D Niitä pompitaan yleensä tammalla kerran viikossa. Maastossa Uti on varma, eikä säiky mitään maailman elukoita puskissa tms. Uti pysyy käsissä, vaikka välillä yrittääkin pitää hauskaa metsäteillä. ;)

 

Kisapaikoilla Uti on aika hermostunut. Se ei erityisemmin pidä traileriin menemisestä, se hangoittaa vastaan viimeiseen saakka. Ulostuleminen onkin jo aika vauhdikasta. ;) Tamma steppailee, kunnes se pääsee talliin ja rauhoittuu. Verkassa Uti käyttäytyy asiallisesti ja liikkuu nätisti. Kisaradoilla Uti tekee parhaansa, sekä keskittyy vain olennaiseen. :)

 

© Maija

 

K I S A K A L E N T E R I

  päivämärä:   järjestäjä / luokka / tulos:
  8.10.2003   Ratsutila Purppura / NJ / LKV 3, KuMa, JS
  14.10.2003   Tähtilamppu / 80-100 cm / 23#30
  20.10.2003   Heathland Stud / 90-100 cm / 5#40
  21.10.2003   Eroketo / NJ / KuMa, JS

 

J Ä L K E L Ä I S E T

  syntymäaika:   sukupuoli / nimi / isä:
  23.8.2003   t. Keijun Piiperöinen (i. ATR Peloton)
  20.10.2003  o. Lilianin Ainokainen (i. Valo-Mikki)

 

astutukset

* 6.10.2003 oriilla Valo-Mikki

 

K U V A G A L L E R I A

© Tiia Hurme

 

© Tiia Hurme

 

© Tiia Hurme

 

© Aecia, luvaton kopioiminen kielletty!