Virtuaalihevonen
Valo-Mikki


Lisää kuvia

nimi
Valo-Mikki
rotu
suomenhevonen
sukup.
ori
syntynyt
6.6.1995, FIN
väri
vprt, läsi, sukkia
säkä
164cm
kasvattaja
S.N.A.W. Stud
omistaja
kotitalli
muuta
koulutettu helppo A, re 100cm
kilpailee kouluratsastuksessa
kantakirjattu VRL:n alaiseen sh-kantakirjaan II-palkinnolla ja 70 pisteellä
palkittu KRJ:n laatuarvosteluissa ainoana hevosena I-palkinnolla (93 pistettä)
YLA II-palkittu 119 pisteellä

Omasta mielestäni olen erittäin kohtelias herrasmies ja osaan kyllä lumota kaikki, jotka tulevat viittä metriä lähemmäs minua. Fiksuksikin minua on kehuttu ja siedän aika paljon asioita, mutta epävarmat ja kovaotteiset ratsastajat ovat asia, jota inhoan syvästi, sen verran vaativa kun olen.
Karvapeitteeni hoitamisesta pidän, mukavahan se on seisoskellä käytävällä maailman menoa katselleen ihan rauhassa ja nauttia siitä, että joku toinen raataa ympärillä. Jos kuitenkin joku harjaa todella kovalla harjalla ja painaa sitä kovasti minua vasten, ilmaisen mielipiteeni asiasta hiukan näykkäisemällä. Omistajani on kuitenkin jo oppinut mieltymykseni, pehmeällä harjalla saa hangata kovaakin, mutt nuo kovat, grr...
Jaloistanikin olen oppinut olemaan tarkkaa ja jos joku arempi ihminen sattuu jalkojani nostelemaan, testaan varmasti hänen kykynsä. Näissä tilanteissa emäntäni tulee paikalle ja hänelle en viitsi kiukutella, lempi-ihmiselleni, muutenhan voisin jäädä ilman pöperöitäni. Vaistoan lähelläni olevien ihmisten mielentilat herkästi ja olen itsekin aika herkkä tietyissä asioissa, niinpä yritän mahdollisuuksien mukaan lohduttaa, yleensä itse muutaman rapsutuksen palkaksi saaden, luonnollisesti.
Silloin tällöin tarvitsen jalkoihini uudet kiiltävät kengät, jolloin luonnollisesti mammani soittaa kengittäjän paikalle. Toisinaan saatan tarhassa riehua ihan tahallani, sillä kengittäjä sedällämme on aina jotain hyvää mukana, omenoita tai kuivattuja leivänpaloja ja herkuista pidän valtavasti, vaikka possuksihan ei minua kutsuta. Sairastumista sen sijaan yritän vältellä mahdollisuuksieni mukaan, eläinlääkäri on viimeinen ihminen maan päällä, jonka haluan tavata. Kerran, kun minulla oli kauheita vatsavaivoja, ihmiseni soitti hänet paikalle ja loput voitte arvata. Sain letkun nenääni ja sen kautta jotain ainetta mahaan, joka tosin helpotti oloani, mutta se letku tuntui kauhean pahalta.
Pidän siitä, että minulle annetaan herkkuja, joten olen osannut ruveta niitä erityisesti vaatimaan. Emäntäni kyllä palkitsee minut aina, kun teen jotain oikein ja siitä olen tyytyväinen, ihmisiä kun on joskus sangen vaikea miellyttää. Pitkät kävelylenkit metsässä ovat suuressa suosiossani ja sitäkin harrastamme, eihän arvonsa tuntevan hevosen nyt aina tarvitse jotakuta selässään kantaa. Vedessä peuhaaminen on myös sangen hauskaa, harmi vain, ettei tallissamme ole uima-allasta minulle ja kavereilleni, sillä tuo uiminen rajoittuu vain kesiksi, omaan juomakuppiin kun ei saa edes kaviotakaan nostettua, sen verran korkeallla ja pieni se on.
Uusissa paikoissa minun pitää tutkia tarkasti kaikki mahdollinen, sillä jos en opettele kaikkia mahdollisia pois pääsy reittejä hädän varalle, olen ihan pulassa. Mistäs sitä tietää, jos vaikka jotain kilparadalla sattuisi ja joutuisin sinne jäämään? Kilpailuista itsessään tykkään, onhan se mukava silloin tällöin viihdyttää emäntää ja itsekkin pidän niistä nauhoista, joita hyvän suorituksen tehtyäni saan suitsiini ja karsinani ovea koristamaan.

Olne perehtynyt laajemmalti sellaiseen alaan kuin kouluratsastus, se kun ei koskaan voi olla tylsää ja aina saa näyttää niin hienolta. Jotkut ystäväni estepuolella tosin ihmettelevät, miten jaksan aina mennä samoja ratoja kilpailuista toiseen, sehän olisi heidän mielestään sangen tylsää.Sukujuuret

ii. Ch Kasperi (KTK I)
iii. ?
iie. ?
iei. ?
iee. ?
emä: Tähti-Vokker (k. 2002)
ei. Ranen-Tähti
eii. ?
eie. ?
ee. Hennun Suihke
eei. ?
eee. ?Mielipiteitä Mikistä

KTK-lausunto: hieno hevonen, pyöreä kaunis runko, hyvä kaula ja lapojen asento, kaikki kuvat eivät toimineet, iso ja massiivinen hevonen
- Todella kaunis, hyvärakenteinen ori. Kaula hieman turhan paksu. Kaunis pää, eloisat silmät. Harmi, että on suvuton, mutta jos hieman näyttelymenestystä hankit, niin luulisi kiinnostuneita tammanomistajia riittävän.
- Kauniin värinen, upea ja ylväs ori. Pehmeästi kaartuvat lautaset, vahva kaula ja hyvät jalat.Sopusuhtainen ja kaunispiirteinen pää.
- Komea lihaksikas ori! erinomainen sukupuolileima.. hieman ihraniskaa? Valpas ja tarkkaavainen..
- Kaunis, upea ja hyvä ryhtinen ori, jolla on erinomainen rotuleima. Kuvista näkee tämän orin olevan voimakas.
- uush ihana suokki :) nätti. rakenne hyvä ja lihaksikas. väritys tosi kaunis. vahvan näköiset jalat. sukupuolileima hyvä.
- Aivan ihana ori. Paksu, lyhyehkö, ja suora kaula. Ihanan värinen. Hyvä orileima. Todella komea :)
- Paksu ja lyhyt kaula, hieman käyrät takajalat, hyvä sukupuolileima, lautanen pyöreä mutta saisi olla ehkä pikkiriikkisen isompi, hyvä pää, selvä säkä, lihaksikas.
- Rakenne on oikein upea, tosin kaula hieman liian paksu. Ihanan lihaksikas ja vahvarakenteinen :) Ori- ja rotuleimat erinomaiset. Luonne ok. Suku- ja jälkeläispisteitä annetaan vain linkitetyistä sukulaisista, joten niiden olinpaikat olisi syytä ottaa selville. Kisoissa ori on pärjännyt todella hyvin, mutta kisata voisi enemmänkin :) Jos linkität jälkeläiset ja suvun ja käyt vielä parissa kisassa, ori nousee selkeästi YLA2-luokkaan. Nyt se on kakkosen ja kolmosen välimailla.
- Mikki on oikein hyvärakenteinen suomenhevonen! Ei ihme että laatuarvosteluiden paras sh. Todella lihaksikas kaula ja sopusuhtainen pää, lihaksikas takaosa ja suuret keuhkot (siis hyvä urheiluhevonen), hyvät, suorat jalat, ihana, ystävällinen ilme ja kaunis väritys. Mikillä on hellyyttävä luonne, *liikuttuu suuresti!* Mainio ori!
- Oikea söpöläinen. :P Kaula vaikuttaa lyhyeltä ja hyvin jämerältä, joka luo suomenhevosta raskaamman version kuvan.
- tosi ihana! Myös hyvä rakenne ja leimat ok.
- Nimikyltti on lumoava ja hevosen tiedot tulevat selvästi esille. Luonnekuvaukseen on selvästi nähty vaivaa, mutta se voisi olla keskitetty, ilmeisesti kuitenkin suunniteltu layta varten? Hoito-ohjeet, varusteet yms. voisi ehkä laittaa taulokkoon tai tasata samalle tasolle, mutta toimivat nyttenkin. Kokonaisuus on onnistunut ja miellyttävä, arvosana sellainen 9- =)
- Komea suomenhevonen. Ihana väritys ja reippaan näköinen ori. Hyvä lapa ja ryntäät. Onnea!"
- Yleisvaikutelma ihanan täyteläinen, muodot ovat tällä herralla suku- ja rotuleimaa myöten kondiksessa. Väri on äärimmäisen kaunis. Runko on aavistuksen liian pitkä, kuvien perusteella lihaksia & massaa löytyy juuri sopivasti, kaula tosin on hieman tönkkö, lyhyt siis. Pää on piirteikäs ja hyvin meislautunut, ilme kertoo luonteesta enemmän kuin tuhat sanaa.
- se on komee. ;) Todella hyvä orileima, ihanan muhkea kroppa, sopusuhtainen kaikessa "raskaudessaan", upea paksu kaula, kauniit jouhet, ilmeikäs pää.
- Rodulle ominainen pää, hyvin luutunut. Viisas katse. Kaula lihaksikas ja orimainen, liittyy hyvin ryntääseen. Matala rynnäs. Runko pitkänomainen ja pyöreä, erittäin hyvin muodostunut. Etuset hyväasentoiset, kaviot sekä etusissa että takasissa liian pitkät ja hoitamattoman oloiset. Hennot jalat.
- Takaosa hyvämuotoinen, pyöreä ja lihaksikas. Pitkät reidet. Kaunis väritys ja hyvin muotoutuneet merkit. Erittäin hyvä rotuleima, hyvä sukupuolileima.

Valo-Mikki on virtuaalihevonen, oikea hevonen kuvissa on o. Lerkkana
Kaikki materiaali sivuilla © Riikka Pääkkönen 2002-2003
Luvaton kopiointi kielletty!