netologi.se

Välkommen till netologi.se!

Detta är en webbplats om netologi, d.v.s. den handlar om hur man bygger lösningar med hjälp av.NET Framework. Detta kan dels innebära fristående applikationer och dels komponenter som samverkar med tjänster av något slag (t.ex. BizTalk).

Denna webbplats innehåller lästips om .NET samt lite program och källkod som du kan ladda ner om du tycker de verkar vettiga (de är helt gratis). Jag har nu publiserat de första delarna i min artikelserie om .NET som jag har kallat Vad Är .NET? En Lååång Introduktion, syftet är att ge en lättbegriplig översikt av de olika delarna av .NET.

Mattias Lindberg
netolog, MCSD .NET, fil.mag. datalogi

Lästips!

Install a Windows service the way YOU want to
Eftersom inte .NET stödjer alla konfigurationsmöjligheter som finns tillgängliga när du installerar en Windows service så måste man ibland hacka kod själv. Denna artikel visar hur du kan göra tre saker: sätta beskrivningen för en service, tillåta servicen att interagera med desktop samt att konfigurera Recovery inställningarna. Omdöme: Har inte testat i praktiken men funktionerna är helt klart användbara när man skapar services.

Genväg till nerladdningar

Ändringshistorik

2003-12-03 Ny sektion som fokuserar på BizTalk 2004.
2003-11-30 Första delarna i artikelserien Vad är .NET? upplagda.
2003-11-12 Lagt till  FlatfileHelper.
2003-11-09 Lagt till  DPAPI.
...
2003-07-13 Debut på nätet!

Frågor? Åsikter? Kontakta mig på mattias@netologi.se