FNS MICHAEL

Tallialue                   Historia
 
 

HEVOSIA PILVEN REUNALLA

Ennemmin tai myöhemmin tulee se hetki, jolloin rakkaista hevosystävistä joutuu luopumaan. Tälle sivulle olen koonnut kaikista jo edesmenneistä hevosistani jonkinlaiset muistokirjoitukset.

sph-o. Ch Kasperi KTK-I, 80 p.
sph-o. Hopeakuun Paprika
sh-t Kuujärven Hipihii KTK-III, 63 pistettä
sph-t. Liinahaan Kristalliprinsessa

fwb-t. VIR MVA Ch RG Golden May KTK-II, 70 p.
sh-t. Erokedon Kantarelli
sh-t. Kuujärven Sirpale
qh-t. MB Memory Of Escaper
qh-t. Firestone's Golden Fox
app-t. Punikin Bon Anna


fwb-t. VIR MVA Ch RG Golden May KTK-II
30.6.2001-26.9.2003

"Maijan" ostin valmiina koulutykkinä kesän -03 alussa, kilpailin sillä muutaman vaativa-tasoisen koululuokan sijoittuen kaikissa! Maija oli ponnahduslautani koulukilpailuissa menestymiseen, sillä tamma oli viritetty niin osaavaksi, että meni mitä vain ja miten vain. Tamma oli kuitenkin jo ostohetkellä 18-vuotias ja oli jo etukäteen selvää, ettei sillä voitaisi kilpailla kuin yhden kauden. 

Syyskuun viimeisenä päivänä Maija sai pahan jäykkäkouristuksen, jonka takia jouduimme tekemään raskaan päätöksen. Nyt tamma laukkailee kaunista korkeaa laukkaansa taivaslaitumilla mukanaan syntymätön varsansa.

Takaisin sivun alkuun


sh-t. Erokedon Kantarelli
k. 27.2.2003

Tuuli tuli tallillemme jo varsin iäkkäänä, ollessaan jo 16-vuotias. Tämän sympaattisempaa eikä kiltimpää hevosta ei löydä mailta halmeilta! Tuuli oli yksi tallin suosituimmista hevosista kautta aikojen ja hoitajaehdokkaitakin kävi oven takana kääntymässä useampi. Tuuli toimi hyvin ratsuna, vaikka ei ollutkaan kovinkaan taitava millään osa-alueella, oli tamma aina varsin yrittäväinen ja sitkeä.

Tuulin jouduimme saattelemaan ikuisille laitumille helmikuun 2. päivänä 2003.

Takaisin sivun alkuun


sh-t. Kuujärven Sirpale
19.6.2002 - 1.2.2003

Siru oli kiertänyt jo monessa tallissa eri omistajiensa kanssa, kunnes palautui jälleen kerran kasvattajalleen Katille legendaariseen Kuujärven kartanoon. Ostin tamman heti toista kertaa miettimättä, enkä sitä kertaa katunut - Sirpale osoitti olevansa lahjakas esteratsu, jolla oli varsin hyvä laukka ja luonne. Se oli lauhkea kuin lammas, mutta tarpeen tullen kovapäinen ja temperamenttinen. Sirpale oli myös kantakirjakelpoinen, mutta valitettavasti kantakirjaan emme koskaan ehtineet.

Takaisin sivun alkuun


qh-t. MB Memory Of Escaper
9.3.2002 - 1.10.2002

Memmun ostin maineikkaalta kasvattajaltaan vieroitusikäisenä, mutta valitettavasti jo 2-vuotiaana tammalla todettiin perinnöllinen selkävika, mikä esti normaalin käytön. Yritin pitää tammaa lemmikkinä sen hyvän suvun ja luonteen takia, mutta lokakuun 1. päivänä päätin luovuttaa ja saattaa tamman hänen parhaan ystävänsä, Foxin, kanssa taivaslaitumille.

Takaisin sivun alkuun


qh-t. Firestone's Golden Fox
1.1.2002 - 1.10.2002

Fox on varmasti yksi hienoimmista tammoista mitä olen koskaan omistanut. Sen luonne ja suorituskyky olivat täysi kymppi ja juuri sen takia käytinkin tammaa ahkerasti siitokseen. Se jätti todella hienoja jälkeläisiä, mm. nyt jo edesmenneen poikansa FNS Nantan Lupanin, joka niitti menestystä esteurallaan. Fox lopetettiin pitkään vaivanneen jännevamman takia samana päivänä kuin Memmukin.

Takaisin sivun alkuun


app-t. Punikin Bon Anna
1.3.2002 - 2.9.2002

Tämä tamma opetti minulle kaiken! Ostin sen maitovarsana kasvattajaltaan ja se oli tasan tarkkaan ensimmäinen hevonen, minkä tähän talliin toin. Sen kanssa koimme kaikki takaiskut ja onnistumiset, Anna myöskin jätti maailmaan monta upeaa varsaa kuten esimerkiksi KTK-tamman FN's Bon Princessin, tallin ensimmäisen kasvatin. Anna jouduttiin lopettamaan kotitallillaan jalan katkettua 2.9.2002.

Takaisin sivun alkuun

 
 
Paluu etusivulle

Kaikki tällä sivulla oleva materiaali on tekijänoikeuslain suojaama.
Sivut ovat suunniteltu resoluutiolle 800 x 600.