Vjesnik d.d. Vjesnikovi prilozi

Povratak na najavnu stranicu WWW arhiva Elektronsko izdanje
Povratak na stranicu rubrike

Nedjelja, 28. ožujka 2004.

Članak ispred Članak iza
Tekstualna, za ispis pogodna verzija

Danijel Rehak ponovno izabran za predsjednika Hrvatskog društva logoraša

Glavni ciljevi društva bit će izjednačavanje statusa logoraša s vojnim kategorijama i daljnji rad na tužbi što ju je protiv SRJ, odnosno SiCG,
podnijelo 4570 logoraša

ZAGREB, 27. ožujka – Danijel Rehak i sljedeće će četiri godine biti predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. Rehak je izabran na skupštini održanoj u subotu. Glavni ciljevi društva bit će izjednačavanje statusa logoraša s vojnim kategorijama i daljnji rad na tužbi što ju je protiv SRJ, odnosno SiCG, podnijelo 4570 logoraša.
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor rekla je da će se u novom zakonu o pravima hrvatskih branitelja zauzeti i za »one koji su prošli pakao srpskih koncentracijskih logora«. Njeno će ministarstvo davati potporu svim inicijativama Društva, posebno tužbama za naknadu štete. Istaknula je da su logoraši »pokazali neslomljivost hrvatskog duha« i »naravno da je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački«.
Zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić rekao je da će Gradsko poglavarstvo maksimalno pomoći u opremanju Centra za istraživanje ratnih zločina u Vukovaru. Na skupštini su izabrani novi upravni i nadzorni odbor te sud časti.

T. P.


Povratak na vrh stranice

Članak ispred Povratak na najavnu stranicu WWW arhiva Elektronsko izdanje Članak iza