Kulturdepartementet


Ny ordförande för Statens kulturråd

Regeringen har idag beslutat att förordna Anna Hedborg, generaldirektör för Riksförsäkringsverket, som ledamot och ordförande i styrelsen för Statens kulturråd. Förordnandet gäller från och med den 1 juli 2004 till den 30 juni 2007. Anna Hedborg efterträder Maj Britt Theorin, ledamot i EU-parlamentet.

3 juni 2004


Klocktornet på Måsknuv blir byggnadsminne

Regeringen har idag beslutat, efter förslag från Riksantikvarieämbetet, att förklara klocktornet på holmen Måsknuv i Nynäshamns kommun som statligt byggnadsminne. Samtidigt fastslogs också skyddsföreskrifter för tornet.

3 juni 2004


Turner Classic Movies i det digitala marknätet

Regeringen har i dag meddelat sändningstillstånd för filmkanalen Turner Classic Movies i det digitala marknätet. Sammanlagt rymmer det digitala marknätet för närvarande 27 kanaler.

3 juni 2004


1 juni: Uppgörelse om filmavtalet klart

Idag tisdagen den 1 juni har filmavtalets parter enats om en förlängning av filmavtalet under 2005. Parterna har också kommit överens om att gå vidare med att pröva förutsättningarna för ett nytt filmavtal från 2006. Det ska ske i en särskild arbetsgrupp som leds av Kulturdepartementets statssekreterare Gunilla Thorgren.

1 juni 2004


Ny pressekreterare på Kulturdepartementet

Hans Ånell slutar idag som pressekreterare på Kulturdepartementet för att gå i pension. Arbetsuppgifterna kommer att tas över av politiskt sakkunnige Manuel Ferrer fram till augusti då en ny pressekreterare anställs.

28 maj 2004


Kulturministrarna Gilberto Gil och Marita Ulvskog. Foto: Mikael Lundgren

26 maj: Brasiliens kulturminister besöker Sverige

Den brasilianske kulturministern Gilberto Gil kommer till Sverige på inbjudan av kulturminister Marita Ulvskog. Ministrarna kommer att träffas i anslutning till prisceremonin för litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne som i år tilldelas den brasilianska författarinnan Lygia Bojunga.

26 maj 2004


Statsråd

Kulturminister Marita Ulvskog
Kulturminister

Pressmeddelanden


Textstorlek

Storbritanniens flagga In English
Ikon för att lyssna på webbplatsen Lyssna

Hitta direkt

Kontakt

Kulturdepartementet
Drottninggatan 16
103 33 Stockholm
Tel: 08-405 10 00
Fax: 08-21 68 13

Senaste publikationer


Designåret 2005

Syftet med Designåret 2005 är att genom en mångfald aktiviteter i hela landet öka medvetenheten om form och design.