NEARCO "Nearco, Eemeli"

s. 14.1.2004, 3-vuotias [5/04]
rotu: trakehner
sukupuoli: ori
säkä: 168cm
väri: tummanruunikko, tähti
kasvattaja: Renate Müller, Bishof, Saksa
omistaja: Heidi R./ Keinukallion ponitalli
koulutus: -

Kilpailukalenteri

Küssejäger Lugano
Mon Ami
Novisa Gellerman v. Burnbauer
Rivá

Nearco saapui Suomeen 27.4. suoraan kasvattajaltaan Saksasta Vilman maahantuomana. "Nearco on sirohko ja liikkuu kevyesti. Luonteeltaan se on temperamenttinen ja melko tulinen hevonen, täydellinen persoona esteille. Lupaava tulevaisuus vaativissa luokissa", kuvaili Vilma Eemeliä kysellessäni, millaisen lupauksen hän oli minulle löytänyt.

Nearco on käsiteltäessä temperamenttinen, ajoittain oria voisi kuvailla hankalaksikin. Ihmistä ori kuitenkin kunnioittaa. Harjaillessa Nearco on kohtuullisen rauhallinen, seisoo nätisti paikallaan. Jos tallissa on hälinää, kannattaa ori kuitenkin sitoa kiinni. Talutettaessa Nearcon etupää tuntuu välillä olevan vähän liiankin keveä, ori tanssahtelee ja kertoo kaikin tavoin olevansa tallin kuningas. Tarhassa Nearco ei useimmiten jaksa kovinkaan montaa minuuttia paikallaan pysyä. Jos katsojia ilmaantuu aidalle, on show taattu.

Kengitettäessä Nearco käyttäytyy kauniisti, ori onkin yksi helpoimmista kengitettävistä Keinukalliolla. Eläinlääkäri on oriille myös tuttu juttu, rokotukset onnistuvat helposti ja raspauksen kanssa ei ole myöskään ongelmia. Kuljetettaessa Nearco käyttäytyy hyvin ja kuljetusautoonkin ori kävelee rauhallisesti. Ulos autosta Nearco on tottunut tulemaan vauhdilla ja purkaminen onkin ainoa hieman ongelmia aiheuttava asia oriin kuljettamisessa.

Nearcoa on juoksutettu ja ohjasajettu paljon. Juoksutettaessa vauhtia tuntuu välillä olevan liikaakin, mutta rauhoituttuaan ori malttaa keskittyä työntekoon hyvin. Irtohypytetty oria on Saksassa jonkin verran, 170cm on kuuleman mukaan korkein kokeiltu ja Nearco ponkaisi siitä kevyesti yli. Nearco hyppää hyvällä tekniikalla ja korjaa hyvin. Selän toiminta ja jalkatekniikka ovat hyviä, ori on tarkkaavainen ja reagoi nopeasti.

Nearco on sisäänratsastettu Saksassa ja Suomessa koulutusta eteenpäin olisi tarkoitus jatkaa vähitellen. Ratsastaessa Nearco keskittyy tehtäviin hyvin ja on kuuliainen, mutta jännittää melko helposti.

kansas.jpg (58098 bytes)

kansas2.jpg (69072 bytes)

kansas3.jpg (159148 bytes)

tekija.gif (150 bytes)

© Heidi R. 2004. Photo © Miia b.