VIR MVA Ch Purppuran Sisutar KTK-I 85p
YLA2/106p. (02/04), SHLA1/311p. (01/04)
KRJ-II 83p. (2/04), ERJ-III 39p. (12/03)

Perustiedot Sijoituksia (sijat: 1-3)
 • Koulu 35
 • Este 20
 • Kenttä 4
 • Valjakko 1
 • Western 4
 • Muu 2
 • MVA-SERT 3
 • irtoSERT 2
   
 • ERJ:n ranking listalla 4p. (21.5.2004)
 • KRJ:n ranking listalla 38p. (21.5.2004)
 • KERJ:n ranking listalla 6p. (21.5.2004)
 • VVJ:n ranking listalla 2p. (21.5.2004)
 • WRJ:n ranking listalla 0p. (21.5.2004)

 

Parhaat näyttelytulokset

24.7.2003 - s(p)h tammat -
Laitakujan KK - lt.Karolina, bt.Eve- BIS2, LKV1, MVA-SERT, JS
12.6.2003 - s(p)h tammat -
KT Hubertus - lt.Ruu, bt.Anu M. - BIS4, LKV1, MVA-SERT, JS
28.5.2003 - sh tammat -
Laitakujan KK - tuom. Marjo K., bt.Kati - LKV2, irtoSERT, JS
22.5.2003 - sh tammat -
Tuohimäen talli - lt.Karolina, bt.Anu M. - LKV2, irtoSERT, JS
15.5.2003 - sh tammat -
Laitakuja - lt.Kati, bt.Kajsa - BIS3, LKV1, MVA-SERT, JS

 

Sukutaulu

Keskiyön Hirnuja (missä) Hannan H Hymyilijä Marissa (missä)
Tulinen-Poika (missä)
Kesän Lento (missä) Tuntematon
Tuntematon
Tempperamentti
(KTK-III)
Tuntematon Tuntematon
Tuntematon
Tuntematon Tuntematon
Tuntematon

Jälkeläiset, yhteensä 12

t. LNA Oona, s.13.7.2004 (i. Purppuran Kuuveli)
o.
LNA Iltatähti, s.20.4.2004 (i.M.K. Askel)
o.
LNA Bonus, s.15.12.2003 (i.Mesimarjan Valssi)
o.
Sissin Tuulen-Nopea, s. 27.9.2003 (i.N.I.N.Kultainen Peto)
o.
FNS Erikoisuus, s. 21.8.2003 (i.VIR MVA Ch FNS Eepos)
t.
FNS Hurina, s. 5.8.2003 (i.FNS Hilpuri)
o.
FNS Hitsaaja, s.6.7.2003 (i.Kuujärven Lentävä Lähtö)
t.
FNS Piri, s.28.6.2003 (i.Laakson Karhu)
o.
FNS Miäs, s.19.6.2003 (i.Kipinöivä Legenda)
t. Sissin Satumainen, s.14.5.2003 (i.Lumottu Legenda Z)
o.
Sissin Puhelias (i.Hopeakuun Paprika)

Hoitaessa
Purppuran Sisutar, tuttujen kesken Sissi, on sympaattinen ja rauhallinen otus, jonka olemuskin on täyttä kultaa. Se on mielellään ihmisten kanssa, ja tottunut jos jonkinmoiseen kohteluun, tietenkin arvokkuuden sallimissa rajoissa. Ja rajojen ulkopuolelle kuuluu ehdottomasti jouhien siistiminen.
Hoitaessa tämä nimensä mukaisesti sisukas leidi on oikea unelma. Mielellään Sissi työntää sulopäänsä taaksepäin katsoen mitä se harjaaja siellä puuhaileekaan. Se seisoo kauniisti paikoillaan, hievahtamatta. Sissin lempiharja on aika varmasti kumisuka. Se rentoutuu kumisuan rapsuttaessa kaulan alta, jolloin se mieluusti ummistaa silmänsä, ja antaa hyvästä työstä palkinnoksi hörinöitä oikein olan takaa. Kaviot nousevat neidiltä kuin unelma, eikä kauraturvassa ole mitään ongelmaa. Paitsi ehkä harjan ja hännän siistiminen. Homma on hoidettava nopeasti kuin tuuli, sekä erittäin, erittäin varovaisesti, ja suositeltavaa on myös selvitysaineiden käyttö. Sissi nostaa kunnon metelin, ellei homma ole mahdollisen tuntumatonta. Se napsii hampaillaan ilmaan, ja louskuttelee niitä. Se mulkoilee vihaesesti selvittelijää, suorastaan murhaavasti oikeastaan. Muuten ei ongelmia olekkaan.

Tallissa
Tallissa Sissi ilmoittaa kaikille että hän on täällä ja häntä täytyy käydä ensin katsomassa. Sissillä pitää olla aina hevoskaveri tallissa tai muuten alkaa sellainen hirnumis konsertti että korvia vihloo. Edes heinäkasa turvan edessä ei auta yksinäisyyteen. Ruoka aikana Sissi pelkää että hänet unohdetaan ruokkia ja pyörii kovasti ympyrää karsinassa hörähdellen että hänelle ruokaa ja pian. Muuten käytös tavat tallissa on kohdillaan.

Tarhassa
Tarhatessa Sissi köpöttelee kiltisti luokse, ja mieluusti tuleekin sisään ulkoilun jälkeen. Tarhassa Sissi on tamma lauman pomo, muut ei häntä määräile. Sissi nauttii tarhassa hoitohetkistä muiden hevosten kanssa. Välillä tammat saattavat tunninkin verran vain hoidella toisiaan.

Eläinlääkäri ja kengitys
Kenigtys ja eläinlääkärin tutkimukset ovat aina yhtä tuskaa Sissin kanssa, sillä on vain yksi oma ihminen ja muut eivät häneen saa koskea. Kengityksessä pidetään yleensä huulipuristinta jotta tamma pysyisi edes hiukan aloilla, jalka kerrallaan välillä karsinaan huilaamaan. Yhden jalan kengityksessä saattaa hurahtaa tunnin verran. Eläinlääkärin toimen piteet ovat aina yhtä tappelua mutta kyllä niistä aina ollaan ilman vhinkoja selvitty.

Taluttaessa
Taluttaessa ongelmia ei ole, neiti tipsuttaa kauniisti vierellä ja hamuaa usein olkapäätä. Tosin jos taluttaja kävelee liian hitaasti niin silloin hamuaminen saattaa muuttua pieneksi näykkäisyksi, silloin riittää että narulla läppäisee turvalle. Muita kenkkuli juttuja ei taluttaessa löydy, tosin joskus se iso pää saattaa työntyä kainaloon ja töytäistä kylkeä, mutta Sissi ei tarkoita pahaa sillä vaan kaipaa vain hellyyttä.

Muiden hevosten kanssa
Muiden hevosten seurassa asiallisen pomottelevasti, tarhassa Sissi tekee heti selväksi uusille tuttavuuksille että hän on pomo ja te jäätte alas. Siihen riittä pari ohi potkua ja vastustaja on alhaalla. Myös ruunien seurassa Sissi on pomo. Oreille Sissi tyytyy hörisemään vain.

Valjastaessa
Valjastus on Sissin mielestä ok juttu, pään Sissi laskee alas jotta suitset saa helposti päähän, tosin kun suitset on päässä niin Sissi rupeaa haukottelemaan niin ettei remmejä meinaa saada kiinni. Satulointi sujuu myös hyvin, kunhan mahakarvat eivät jää huonosti väliin nipistämään. Satulahuopa pitää myös katsoa tarkasti, ettei vahingossa jää ryppyjä satulan alle.

Koulussa
Ratsastuksen perusasiat sujuvat hyvin, tosin ei aina ongelmitta. Askellajit ovat selkeitä ja mukavia istua. Käynti tosin ei ole Sissin valttikortti, se on hiukan hidasta ja pitkää. Ravi taas on mukavan tasaista ja matalaa, helppoa istuttavaa. Laukka on irtonaista, erittäin kaunista, lennokasta ja hyvin pyörivää. Peruutukset eivät huonoina päivinä ota aina onnistuakseen, vaan Sissi puree kuolaimeen kiinni ja nostaa pään ylös ja silloin ei suuhun saa mitään tuntumaa, mutta näitä päiviä on onneksi harvoin.

Esteillä
Koulun kiemurat taitaa mukavasti, mutta esteet sitäkin paremmin. Esteillä tarkkailee jalkojaan, etteivät ne kolhaise puomeja, ja käännöset sujuvat taitavan lennokkaasti. Okserit ja trippelit sujuvat paremmin kuin tavalliset yksittäiset pystyt. Toisinaan Sissi haluaisi juosta pystyjen läpi, ne ovat hänen mielestään turhia. Sitten kun neiti hyppää pystyn niin tuntuu kuin okseria hyppäisi, eli hypyt ovat todella laajoja. In out esteet ovat Sissin mielestä kaikkein mukavimpia, varsinkin silloin kun pistetään 10 estettä peräkkäin ja saa vauhdilla hypätä.

Maastossa/maastoesteillä
Maastossa Sissin arka historia tulee taas esiin, pitää kytätä ojia, metsiä, latoja ja autoja, puhumattakaan traktoreista ja rekoista tai pärisevistä mopoista. Yleensä tämän tamman kanssa ei yksin kannata lähteä maastoilemaan vaan ottaa joku luotettava kaveri edelle menemään. Mutta kun kaveri on mukana niin tammakin rentoutuu ja askel kepenee. Maastoesteillä tamma kuumuua todella paljon mutta pysyy silti käsissä.

Ajaessa
Kärry perässä tyttönen liikkuu myös nätisti, tosin vähän liian virkeästi, muttei siitä haittaa ole, nimittäin Sissi ei sorru laukkoihin, mutta ravia vähän sitäkin kovempaa.

Kuljetuksessa
Sissiä ei aina helposti autoon saa, nuorempana lyönyt päänsä kopin kattoon lastauksessa ja siittä jäänyt kammo. Liinat vain taakse ja vetoa tasaisesti koppia kohden niin tamma saadaa autoon, sillä Sissi on siittä hassu että vaikka se pelkää koppia niin se ei pistä kunnolla hanttiin. Kun neiti on kopissa niin se on siellä rauhallisesti.

Kisapaikoilla
Kisaradoilla Sissi kerää paineita niskaansa ja hermoilee pienestäkin lehden rasahduksesta. Usein kyllä ratsastajan mahdollinen rauhallisuus saa Sissinkin aloilleen, mutta jos ratsastaja hermoilee itsensä melkeinpä alas satulasta, ei kyllä tammankaan pokka riitä. Suorituksen aikana liikkuu kauniisti, kaarrellen rauhallisena ja hyvin liikkuen peräänannossa.

Tämä on virtuaalitalli - This is a sim-game stable
Kuvat ja teksti © Tanja Ukkonen, www.tanjan.net
Ulkoasun © Jessica T.
Sivuilta kopioiminen on kiellettyä Suomen tekijänoikeuslain nojalla.