memoriam.gif (2378 bytes)

yksityiskohta2.jpg (77755 bytes)

Just this side of heaven is a place called Rainbow Bridge.
When an animal dies that has been especially close to someone here,
that pet goes to Rainbow Bridge.
There are meadows and hills for all of our special friends so they can run and play together.
There is plenty of food, water and sunshine, and our friends are warm and comfortable.

All the animals who had been ill and old are restored to health and vigor,
those who were hurt or maimed are made whole and strong again, just as we
remember them in our dreams of days and times gone by.
The animals are happy and content, except for one small thing, they each
miss someone very special to them, who had to be left behind.

They all run and play together, and when you and your special friend finally meet,
you cling together in joyous reunion, never to be parted again. The happy kisses
rain upon your face; your hands again caress the beloved head, and you look once more into
the trusting eyes of your pet, so long gone from your life but never absent from your heart

Then you cross Rainbow Bridge together...


mistral_juniorchamp.jpg (19037 bytes)

Ch Kesän Halloween
30.10.1979 - 2.4.2003
Joskus on aikoja, jolloin kaikki menee hyvin ja elämä hymyilee. Joskus taas päivät täyttyvät sateesta, vastoinkäymiset kasaantuvat. Vain muutama päivä Brentanon jälkeen oli Halloweenin vuoro lähteä. Halloween, Weeney tai Houdini muutti Heidin omistukseen lähes heti syntymänsä jälkeen ja myös asui koko elämänsä tämän omistuksessa. Weeney lähti enkeliponiksi myöhään tiistai-iltana. Weeneytä kaivaten, Heidi ja muut mäntysuolaiset.
Snowflake´s Brentano ktk II
29.6.1988- 30.3.2003
Finnish warmblood -ori Ressu lähti vihreämmille laidunmaille sunnuntaina 30.3.2003 jalan katkeamisen vuoksi. Ori hyppäsi pois tarhastaan liukastuen alastulossa ja toinen etujalka murtui kolmesta kohtaa. Ressu hyppäsi monet vuodet isojakin luokkia ja edessä olisi ollut oriin viimeinen kisakausi ennen siitokseen siirtymistä. Jalostusoriina Ressusta kaavailtiin suuria, niin sukunsa kuin suoristuskykynsä ja rakenteensa vuoksi. Vaikka Ressu olikin huippuhevonen sanan varsinaisessa merkityksessä, oli se myös ennen kaikkea korvaamaton hevosystävä Mäntysuolaisille.  Ressu oli hevonen isolla H:lla.

brentano1.jpg (32047 bytes)

welshtrn.jpg (44961 bytes)

Arecas Ann Lee
1.9.1981 - 3.3.2003
Maanantaiaamu valkeni harmaana, taivaalta satoi vettä kaatamalla. Olin normaaliin tapaani tekemässä aamutallia ja pysähdyin rapsuttelemaan Leeaa niinkuin monet kerrat ennenkin. Poni vaikutti hieman tavallista uneliaammalta, minkä laitoin  vanhuuden piikkiin. Lähtiessäni hakemaan muutamaa porkkanaa tammalle, oli se mennyt makaamaan. Istuin alas ponin viereen, silitellen sen päätä. Oli aivan hiljaista. Minun Leeani oli lähtenyt enkelihevosten matkaan.
Tähtituikku
11.5.1983 - 1.3.2003
Tähtituikku oli Mäntysuon ensimmäisiä suomenhevosia. Tuikku oli luonteeltan kiltti, vaikka kiersikin paljon elämänsä aikana. Tamma starttasi raveissa, toimi ratsuna ja varsoikin muutaman kerran. Loppuvaiheilla Tuikku sai olla lähinnä oloneuvoksena, ojentaa nuorempia varsoja pihatossa. Loppujen lopuksi jo aikaisemminkin oireilleet jalat aiheuttivat sen, että tamma ei päässyt enää omin avuin ylös boxistaan ja päätimme antaa tamman nukahtaa ikuiseen uneen.

tte.jpg (30751 bytes)

pablito01.jpg (55516 bytes)

RG Dynamic
30.12.1982 - 6.2.2003
Kirkas pakkasaamu toi mukanaan ikäviä uutisia. Saksasta soitettiin Dynamicin katkaisseen jalkansa kaatuessaan, ja niin oli tehtävä vaikea päätös oriin lopettamisesta. Dynamic oli  kaikkea, mitä vain voi suoritushevoselta toivoa. Hyvärakenteinen ja - sukuinen, ja mikä tärkeintä, luonteeltaan erittäin ihana. Koskaan omistuksessani ollessa Dyna ei näyttänyt hapanta naamaa, vaan oli aina yhtä pirteä ja iloinen. Dynamic oli yksi hevosista, jonka kaltaista ei tule toista.
Jimmy
14.3.1975 - 1.11.2002
Marraskuun ensimmäisenä päivänä, juuri ensilumen sataessa maahan nukkui ikiuneen Heidin ensimmäinen oma virtuaalihevonen, new forest-ori Jimmy. Jimmy oli elämää suurempi persoona, luonteeltaan melko vaikea, mutta silti ihana, ori keräsikin taatusti eniten taputuksia tallilla. Jimmyn poismenoon oli vuosien varrella pakko totutella, ei kukaan elä ikuisesti. Mutta silti... Miksi nyt... Jimmyn muisto elää kuitenkin sen varsoissa, ja olen varma että Jimin on hyvä siellä missä hän on nyt... Rakkaudella Jimiä muistaen, Heidi.

jimmyhyppaaetu.jpg (29067 bytes)

Joho2.jpg (12578 bytes)

Blind Assassin
20.8.2000 - 25.7.2002 [vhkr]
Dimi oli hienon suvun omaava, luonteikas trakehnerori joka muutti Mäntysuolle loppuvuodesta 2001. Oriilla kilpailtiin menestyksekkäästi esteitä, eläkkeelle ori joutui 19-vuotiaana etujalkojen alettua oireilla. Vaikka Blind Assassin ei ollut luonteeltaan helpoimpia, välillä teki mieli luovuttaa mutta pienikin edistysaskel oli aina palkitseva tunne ja sen avulla jaksoi jatkaa eteenpäin. Blind Assassin lopetettiin heinäkuussa 2002 etujalkojen mentyä niin pahaan kuntoon, että käveleminenkin teki oriille hankalaa.
Little Mariah (ktk III)
12.1.2000-20.5.2002 [vhkr]
Muutamaa päivää Nuit des Sylphiden jälkeen matkasi myös tallimme vanhin asukas, 28-vuotias shettistamma Lissu vihreämmille laitumille. Lissu asui tallillamme aivan alusta alkaen, osoittaen kerralla mitä kaikkea shettis voi olla. Kantakirjattu, upea näyttelyponi, lasten ratsu, ravi- ja valjakkoponi... vaikka mitä muuta. Toukokuussa, ilmojen lämmettyä ei enää pienen ponin sydän kestänyt ja tamma nukahti ikiuneen tarhassaan.

Sunshine_20stor.jpg (20240 bytes)

mmielle.jpg (30352 bytes)

Nuit des Sylphide & nimetön orivarsa
4.6.2000 - 18.5.2002 [vhkr]
Voikko new forest-tamma Nelli ostettiin tallillemme Silver´s Merry Merrien seuraksi. Sivussa Nelli ehti tallillamme varsoa kauniin tammavarsan, Mäntysuon Cecilian, jolle periytyi pitkälti emän kiltti luonne. Nellin kohtaloksi koitui lopulta varsominen, jossa myös kaunis risteytysponiorivarsa menehtyi.
Never Up Dreaming
2.5.2000 - 2.5.2002 [vhkr]
Never Up Dreaming, Hessu, lähti viimeiselle matkalleen tasan 24-vuotiaana yhdessä Life Time´s Fidelien kanssa 2.5.2002. Hessua vaivasivat vanhemmiten huonot jalat ja totesimme, että tammalle on parempi elää siellä missä ei ole kipua. Hessu tuli tallillemme verrattaen myöhään, vasta 19-vuotiaana mutta ehti muutamassa vuodessa valloittaa kaikki tallilaiset puolelleen.

nevememo.jpg (17243 bytes)

Katie.jpg (57194 bytes)

Life Time´s Fidelie
9.8.2000 - 2.5.2002  [vhkr]
Life Time´s Fidelie oli täydellinen estehevonen, nopea ja rohkea. Defillä oli takanaan menestyksekäs ura kisahevosena, jonka jälkeen tamma siirtyi kokonaan siitokseen ja varsoikin meillä ollessaan kaksi upeaa varsaa, Finlandian ja No Wayn. Defillä oli kuitenkin jatkuvia ongelmia jalkojen kanssa ja niinpä rakas hannovertamma lähetettiin viimeiselle matkalleen yhdessä parhaan heppakaverinsa Never Up Dreamingin kanssa.
Silver´s Merry Merrie
19.1.2002 - 7.4.2002  [vhkr]
Milli oli Mäntysuon ensimmäisiä poneja. Pieni nyffitamma tuli MS-tallilta kiukkuisena kuin ampiainen, poni oli alusta asti epäluuloinen ihmisiä kohtaan. Milli oli kuitenkin loistava emä varsoilleen ja kun tamman oppi tuntemaan, sille menetti helposti sydämensä. Milli eli 27-vuotiaaksi, eikä ollut koskaan eläessään kipeä. Milli kuoli rauhassa tarhassaan aurinkoisena kevätpäivänä.

Reika3.jpg (50974 bytes)

 chocolate.jpg (23312 bytes)

Chocolate
8.5.2000 - 19.3.2002  [vhkr]
Chocolate, "Lara", oli kiltti ja kaunis shettistamma. Chocolate ostettiin tallillemme huutokaupasta huomattavan alikuntoisena, ja meni melkoisen pitkään, ennen kuin tamma saatiin taas kuntoon. Lara varsoi meillä ollessaan yhden varsan, oriin Mäntysuon Immortal. Laralla ei koskaan ratsatettu, sillä sen selkä ja jalat eivät olisi kestäneet. Kevättalvella Lara sai kaviokuumeen, ja poni lopetettiin, sillä sen kärsimyksiä ei haluttu pitkittää.
Boy of Bodom Lake
7.8.2000 - 13.2.2002  [vhkr]
Boy of Bodom Lake kuoli suolisolmuun yöllä 13.2.2002 18-vuotiaana. "Lasse" oli orimainen ja välillä hankalakin, mutta silti hyvin rakas hevonen. Lasse piristi päiviä sättäilemällä milloin missäkin, ja tarhastakin ori tuli yli vähintään kerran viikossa. Lassella oli kuitenkin verrattaen usein ähkyjä, ja lopulta ori lopetettiin erittäin pahan ähkyn seurauksena.

lasse.jpg (24045 bytes)

[kuvaa Joviantista ei ole juuri nyt saatavilla]

Joviant
17.6.2000 - 28.1.2002  [vhkr]
Joviant tuli Mäntysuolle RG-tallilta elokuussa 2001. Suuri musta venäläinen puoliverinen valloitti heti tallilaiset loistavalla luonteellaan ja ratsastettavuudellaan. Joviant kuoli sydänkohtaukseen tarhassa tammikuun 28. päivä 2002 19-vuotiaana.

Shadow Onder Fan
10.5.2000 - 13.10.2001  [vhkr]
Shawi oli Heidin toinen oma virtuaalihevonen, iso ja todella kiltti holsteiner-ruuna. Shawi oli lähes täydellinen hevonen, tälläinen tulee ratsastettavaksi ehkä kerran elämässä. Shawi hyppäsi mitä vain, meni koulua kuin unelma ja oli todella ihana. Shawin ollessa 15-vuotias, kilpaileminen sillä lopetettiin selän alettua oireilla ja poju päästettiin eläkkeelle. Shawi kuitenkin rakasti kilpailemista ja lakkasi lopulta kokonaan syömästä, juoksi vain tarhassa ympyrää. Shawi lopetettiin kauniina lokakuisena lauantaina ja on haudattu tallin pihalle omenapuun alle...  Rakasta kilpakumppania ja ystävää kaivaten, Heidi...
[kuvaa Shadow Onder Fanista ei ole juuri nyt saatavilla]

[ takaisin etusivulle ]

©Heidi Raivio 2001-2002
Backrounds © Ritva Väänänen

Pics ©Sydänkuja, EVR, Stutteri Stjernen, Rosewood Farms, Donley Farm, Rainbow
Equus Meadows, Leena Niemi and Stuteri JiPe