emma.gif (4600 bytes)

"Emma"
s.
13.3.1995
rotu:
suomenhevonen
sukupuoli:
tamma
väri:
tummanpunarautias
merkit:
läsi, sukkia
säkä: 155cm
i.
VIR MVA Ch Kulkurin Valssi ktk III
e.
TT Kirsikka
koulutustaso:
Ko He B-A, re 100cm, valjakkoajo
kasvattaja:
Kuujärven Kartano
ex-omistajat:
Mäntysuo
omistaja:
Keinukallion ponitalli
hoitaja: ---

Kuvagalleria
Kilpailut | Jälkeläiset | Hoito-ohjeet | Päiväkirja

taateli235.jpg (63082 bytes)


Kuujärven Emmätiä, tutummin Emma on tallillemme jo ennen syntymäänsä varattu suomenhevostamma. Luonteeltaan Emma on topakka, tamma onkin heppatammalauman johtohahmoja nuoresta iästään huolimatta. Hoidettaessa tamma on kiltti, mutta vielä hieman sählä. Kavioita ei kannata nostella, jos ei tammaa tunne hyvin, vaan se kannattaa jättää tallityöntekijöitten huoleksi. Harjauksesta tamma pitää, saattaa tosin välillä 'itsepäisyyksissään' lytätä harjaajan seinään. Talutettaessa Emma saattaa välillä jumittaa ja rynnätä ruohon kimppuun, mutta tamma ei todellakaan säiky. Muuten käsiteltäessä Emma toimii hyvin, mutta ei taatusti tee mitään, missä ei näe järkeä. Ainakaan helpolla. Esimerkiksi kuljetusautoon saaminen oli työn ja tuskan takana, samoin juoksutus on ollut hankalaa. Ikä on onneksi kuitenkin tuonut tammalle järkeä:)

Emma on ratsastaessa melkoisen perussuokkimainen, mutta herkkä sellainen. Liikkeet ovat tasaiset ja hyvät istua, kovin suuria lisäyksiä ei olla kuitenkaan vielä harjoiteltu. Koulua ratsastettaessa selvästi enemmän elementissään, esteillä kuumenee ja hillittömien laukka-askelien vuoksi kentälle mahtuminen on työn ja tuskan takana. Ei kuitenkaan osaavalle mikään mahdottomuus hypätä, koulutellaan eteenpäin kun ehditään. Maastossa samoilemisesta Emma pitää ja onkin ihanteellinen maastoheppa;) Maastoillessa ehkä se maailman rauhallisin polle, nuoresta iästään huolimatta. Ei säiky yksinkertaisesti mitään, ompa tamman viereen laskeutunut kuumailmapallokin vailla ongelmia. Liki kaikki maastoon liittyvä on tamman suosikkilistalla, näinollen maastoesteistä ja hiihtoratsastuksesta pitää kuin hullu puurosta. Maastoesteille tarvitaan kuitenkin takiaisen sukua oleva ratsastaja tamman painaessa häntä suorana eteenpäin. Emma kilpailee tuntien lomassa jonkin verran, ja yllättävää kyllä, tammasta on kehkeytymässä todellinen pikkuluokkien rusettihai;)


Emman kilpailukalenteri:
Päivämäärä: Kilpailupaikka: Luokka: Ratsastaja: Sijoitus + muuta:
20.05.2003 Laitakuja Helppo B Heidi 1/30

Jälkeläiset:

11.03.2003 o Mäntysuon Hallanvaara, i. Valhalla
18.01.2003 t Mäntysuon Varjotanssi, i. R.I.Pippuri


Emman hoito-ohjeet:

*Fleeceloimi päälle, jos alle nollan lämmintä
*Ei riimua tarhaan eikä karsinaan.

Koulutunnille: Musta Stübben Siegfried - koulupainoitteinen yleissatula, tummansininen neliöhuopa. Mustat CTD-nahkasuitset, D-kuolaimet. Kaikkiin jalkoihin tummansiniset pintelit, alle Eskadronin patjat.

Estetunnille: Musta Stübben Siegfried - koulupainoitteinen yleissatula, tummansininen neliöhuopa. Mustat CTD-nahkasuitset, D-kuolaimet. Kaikkiin jalkoihin tummansiniset pintelit, alle Eskadronin patjat. Martingaali.

Maastoon: Musta Stübben Siegfried - koulupainoitteinen yleissatula, tummansininen neliöhuopa. Mustat CTD-nahkasuitset, D-kuolaimet. Kaikkiin jalkoihin tummansiniset pintelit, alle Eskadronin patjat. Martingaali.

Muut varusteet: Tummansininen Eskadronin riimu ja puuvillainen talutusnaru. Valkoinen neliöhuopa kilpailuihin. Tummansininen fleece- ja sadeloimi. Tummansiniset lämppärit. Mustat kuljetussuojat.

Liikutuksesta:
Emma ratsastetaan päivittäin läpi, jos tunteja, ei muuta liikuntaa. Kilpailuja ennen ratsastettava erityisen hyvin, kilpailujen jälkeisenä päivänä läpiratsastus ja sitä seuraava päivä vapaata.

 

KUUJÄRVEN EMMÄTIÄ ON VIRTUAALIHEVONEN

©Heidi Raivio 2003
Photo©Heidi Raivio, Anna Alanko