ilpo.gif (4729 bytes)

"Ilpo, Illi"
s.
2.5.1987
rotu:
shetlanninponi
sukupuoli:
ori
väri:
mustankirjava
merkit:
---
säkä: 94cm
i.
Ch Kesän Halloween
e.
Chocolate, kuollut
koulutustaso:
Ko He B, re 65cm, 3.01,4
kasvattaja:
Mäntysuon talli
ex-omistajat:
Mäntysuon talli
omistaja:
Keinukallion ponitalli
hoitaja: ---

Kuvagalleria
Kilpailut | Jälkeläiset | Hoito-ohjeet | Päiväkirja

gauguin2.jpg (21578 bytes)


Mäntysuon Immortal on kaunis, luonteikas pikkuori. Hoidettaessa Ilpo on orimainen, nauttii kuitenkin hyvin paljon harjailusta ja normaalista shettissarjasta poiketen rakastaa vettä. Uimareissut ovat jokakesäistä hupia, hoitajalle hommaa;)  Muutenkin Ilpo esiintyy erittäin mielellään, ja pörhistelee varsinkin tammoille. Kaikessa söpöydessään Ilpo osaa kuitenkin järjestää hankaluuksiakin, eikä vähäisimpinä taluttajan kynsistä riistäytymiset. Kuljetusautoon meneminen on oriille maailman vaikeimpia asioita, ollessaan leasattuna ori oli hypännyt pystyyn ja kaatunut selälleen sillalla. Pieni kammo on siis vielä autoa kohtaan, mutta eiköhän sekin ajan myötä lievene:) Kuitenkin Ilpo on mukava ori, joka periyttää jälkeläisiinsä kaunista, kevyttä rakennettaan:)

Immortal on osaava ratsuponi, oriilla on ratsastettu He B:n kouluratoja sekä startattu kilpailuissa 60cm:n esteillä. Ori onkin shettikseksi poiketen erinomainen esteponi, hyppii irtohypytyksessäkin itsensä kokoiset esteet kuin tyhjää. Immortal on kuitenkin melkoinen pukkikone ja selässä pysyminen onkin silloin tällöin työn ja tuskan takana;) Ratsuna Immortal ei siis aivan pienten ratsu ole, mutta taitavammille (ponikokoisille:) erinomainen poni. Peräänantoonkin oriin saa ratsastettua, ei ehkä kovin helposti, mutta kun oriin kerran saa "eteen-alas", ei se ala helposti itseään "muklata" ylös. Ilpo on myös mukava raviponi, hyvä ajaa, välillä ei tosin löydy kuin laukkaa. Startattu on muutaman kerran, yksi voitto on takana.


Ilpon kilpailukalenteri:
Päivämäärä: Kilpailupaikka: Luokka: Ratsastaja: Sijoitus + muuta:
20.10.2001 Virnukumpu Koelähtö Heidi 4/6, 3.01,4x
30.10.2001 Virnukumpu Tas. 1200m Heidi 12/13x
25.11.2001 Hopealehto Tas. 1200m Heidi 1/11
30.11.2001 Virnukumpu Tas. 900m Heidi 6/14

Astutukset ja jälkeläiset:

-Ilpo astui 25.05.2003 t Keinukallion Rainy Day, e. VIR MVA Ch Peppiina
08.06.2002 t Madeleine NR, e. Sessin Namupala
15.02.2002 t Mäntysuon Silvara, e. Whistlehill´s Natureborn Rockstar
31.01.2002 t S.W. Gromwell, e. Cream Night
24.12.2001 o Mäntysuon Legolas, e. Whistlehill´s Natureborn Rockstar
03.12.2001 o Ch Mäntysuon Heretic, e. Little Mariah
01.12.2001 t Kuusilehdon Daisy, e. Dinah


Ilpon hoito-ohjeet:

*Ei loimiteta muuten, paitsi jos todella huono ilma.
*Ilpo on tarhattava päivittäin väh. 2h
*Riimu pois tarhassa ja karsinassa.
*Ilpolla käytetään Reetin kanssa samaa satulaa ja valjaita, huovat ja pehmusteet on ehdottomasti vaihdettava.

Ratsastaessa: Musta kevytsatula, sininen. Mustat nahkaiset suitset englantilaisella turpahihnalla (sininen pehmuste), nivelkuolaimet. Häntäremmi, jossa sininen pehmuste.

Ajettaessa: Mustat nahkaiset suitset englantilaisella turpahihnalla (sininen pehmuste), nivelkuolaimet. Mustat nahkaiset rintavaljaat (rintaremmissä vaaleanpunainen pehmuste) tai mustat silavaljaat. Koppa- tai kilpakärryt.

Muut varusteet: Sininen riimu ja talutusnaru. Yksi valkoinen kisahuopa, sininen fleeceviltti ja sadeloimi. Sininen Hopealehdosta saatu palkintoloimi. Siniset lämppärit.

Liikutuksesta:
Immortal liikutetaan muutaman kerran viikossa, mieluiten ajamalla. Tunteja ori tekee satunnaisesti, aina kun löytyy tarpeeksi osaava ihminen joka on halukas oriilla menemään. Muuten lähinnä tarhaliikuntaa.


   MÄNTYSUON IMMORTAL ON VIRTUAALIHEVONEN

©Heidi Raivio
Photo©Stuteri Jäboruder