Nieuws
- And the winner is...De Beik
- Druk op de Ringweg
- Elvis op de Ring
- Ringweg ridders September
- Doe de ring op de fiets
- Stroomstoring
- Strijps Dipje
- Dolf Janssen noemt
- Gewijzigd Strijps Dipje
- Collega Hack
- Verbouwing Ringweg
- Ringweg Ridder van de Maand
- Aanleg tunnelbak
 
Wie bij Ringweg Eindhoven
 
Ringweg Quote van de dag
 
Bekijk ook
- Lucy Dee's Angels
- Ringweg Eindhoven @ Effenaar
- Ringweg Promoties
- Historische Ringweg foto's
- Foto Galerij
- Berenkuil
- Bullshit Basement
- Eindhovens Dagblad krijgt geen genoeg van Ringweg Eindhoven
Eindhovens eerste officiële Ringwegplee

Je zou het niet zeggen, maar zelfs de Founder Members plegen wel eens een bezoekje aan het kleinste kamertje. Sinds kort is Seksie Leksie in het bezit van de eerste officiële Ringwegplee. Aan dit stukkie Eindhoven Rockcity Art van Bartman is door Barbara een eigen draai gegeven. Nou kunnen we lekker "draaien" !!! (humor)

Overigens is de aanwezigheid van vermeend wapentuig op deze Ringweg een toevalligheid en wij wensen hier niet over te corresponderen.

Barbara is gespecialiseerd in het maken van wandschilderingen en tekeningen. Mocht u daar meer over weten neem dan contact op met info@ringwegeindhoven.nl.

DSC03306 DSC03308 DSC03309 DSC03320 DSC03323 DSC03324
DSC03325 DSC03326 DSC03327 DSC03328 DSC03329 DSC03330
DSC03331 DSC03331 (2) DSC03332 DSC03333 DSC03334 DSC03335
 

De Dr. verstopt ding aan de Ring

Onder de naam "Ringwegcache" heeft De Dr. onlangs een zogenaamde ammo-box vol met goodies verstopt ergens aan de Ring. De exacte locatie kan gevonden worden door een 9-tal puzzles op te lossen en door wat rekenwerk te verrichten. Enige vereiste voor het oplossen van de Ringwegcache is dat je in het bezit bent van een handheld GPS. Enkelen gingen u al voor.

Onder zijn synoniem elvis_prez heeft De Dr. zijn Ringwegcache openbaar gemaakt op de volgende site: http://www.geocaching.nl

Dat ziet er mooi uit he? Hij heet niet voor niets De Dr. en, hij zou per slot van rekening De Dr. niet zijn als hij anders zou heten.

 

50 km/u op de Ring?

In het Eindhovens Dagblad van 6 februari was een artikel te lezen over de verlaging van de snelheid op de ring naar 50 km/u. Volgens wethouder Schreurs is dit besluit genomen door het college van B en W (dit bleek later overigens niet waar te zijn). De reden voor deze keuze is het verhogen van de veiligheid en vermindering van het aantal zogenaamde "black spots". Vooral op de kruising van de Hugo van der Goeslaan en de Geldropseweg zijn veel ongelukken. De gedachte van de snelheidsvermindering is dat zo het snelheidsverschil tussen rechtdoorgaand verkeer en afslaand verkeer verminderd wordt.

Wij zien niets in dit voorstel alleen. Dit omdat de stoplichten en het gebrek aan een groene golf de hoofdoorzaken zijn van de onveilige situaties. Wil je het volgende groene licht halen zonder weer onnodig stil te staan dan zit er vaak niets anders op om 80 te rijden, met risico op een ongeluk en proces verbaal.

Tijdens het spitsuur heeft men ook weinig aan een maximale snelheid van 50 km/u omdat, door de slecht afgestelde stoplichten, men toch meer stil staat dan rijdt.

Eén positief aspect van een maximale snelheid van 50 km/u is dat dit minder overlast geeft voor de mensen die aan de ringweg wonen. Voor deze mensen zal de geluidsoverlast wellicht minder worden.

Lees ook de volgende artikelen:

 

Ringweg Eindhoven gesignaleerd in Zuid Afrika

Inmiddels is geen plek op de wereld meer veilig voor de promotieactiviteiten van Ringweg Eindhoven. Onderstaande foto's, gemaakt op die mees suidelike punt van die vasteland van Afrika kregen we van Bas (via JohnnyBusca). Respect!

 

Middelpunt van de Ring: N 51.43942 E 5.47821

Het is gelukt! Via een diagonale omrekeningsfactor hebben we het middelpunt bepaald van de Ringweg. De coordinaten zijn: N 51.43942 E 5.47821

Binnenkort willen we een officieel monument oprichten op dit middelpunt. We zoeken nog naar kandidaten die dit moment samen met ons feestelijk willen openen. Sta jij binnenkort met ons in het middelpunt van de ring? mail dan naar: info@ringwegeindhoven.nl

 

Bakkebaarden

Met de nodige trots delen we u mede dat "Founder Member" De Dr. is toegetreden tot de officiele bakkebaardenclub Holland. Dit ging natuurlijk niet zonder de nodige promotie voor Ringweg Eindhoven waarvoor hulde. Nu vraagt u zich natuurlijk af: waar zijn de andere twee founder members? Seksie Leksie is nog druk in de weer om zijn bakkebaarden te verfijnen voor een hogere sueliteits- /aaibaarheidsfactor. Shshshhh..eh..Marten verwacht pas toe te kunnen treden na de volgende Pokon-kuur.

Zie verder: http://www.sideburns.nl

 
 

Weatherslam: And the winner is.....De Beik

Zonder enige moeite heeft De Beik de weatherslam tegen Henk Huppelschoten gewonnen. Met een voorsprong van maar liefst 5 stemmen wist De Beik, weerdicht-minnend ringwegrijdend Eindhoven (en omstreken) voor zich te winnen.

Wij vroegen De Beik naar een korte reactie:
De Beik: Ja, dat ik gewonnen heb is duidelijk geen ontkenning van mijn verstand van het ring(ge)dicht en het hoger niveau van mijn absolute kunnen. Ik sta op met de ring en denk en spreek parallel aan deze. Hetgeen ik zo uit mijn spreekwoordelijke mouw schud. Hierbij nog een speciaal gedicht voor de fans die op mij gestemd hebben:

"Het leven is een rotonde,
vertroebeld door mist.
een onduidelijk begin,
en een onbekend einde"

 

 

Het is druk op de Ringweg

Vanaf het moment dat men begonnen is met het aanleggen van de spitsstroken op de Randweg, is het in de spits niet leuk meer om op de Ringweg te rijden. Verdere oorzaken van de drukte: openstelling A50 naar Nijmegen, files op de Randweg (vanwege spitsstroken), werkzaamheden Strijps Dipje.

Opvallend is het dat vooral de onlogische rotonde bij Strijp van en naar de A2 zorgt voor alle elende op het oostelijke deel van de ring. Na deze rotonde rijdt het verkeer weer fatsoenlijk door.

Ons actieplan: geef verkeer op de rotonde voorrang of plaats een stel stoplichten. Rijden op de ring wordt dan misschien weer leuk.....

Iemand nog suggesties? mail ze naar info@ringwegeindhoven.nl

 

Elvis gesignaleerd op de Ring

Vanmorgen om 08:10 uur kwamen er bij de Ringweg Politie diverse meldingen binnen dat Elvis op de Ringweg zou rondlopen. Nadat onze politie uitrukte troffen ze langs het traject Beukenlaan – Botenlaan – Limburglaan diverse mensen aan in psychotische toestand.

Enkelen staarden slechts in de verte zonder een woord te zeggen, anderen stonden heupwiegend ‘Viva Las Vegas’ te roepen.

We hebben zelfs iemand gevonden die elke keer als het stoplicht op groen sprong zei: “Than’you very much momma, I appreciate that !!”.

Lees snel verder!

Lees ook Dossier Ringweg:

Elvis op de Ring, massahysterie of werkelijkheid ? – door drs.ing. G. van Uitdenvreemde

 

Ringweg Ridders van de maand September

Ringweg Ridders van deze maand zijn: Marco en Maarten, beide tennisend bij Fellenoord, de Eindhovense Studenten Tennisvereniging.

Op het Veracket Open tennistoernooi (een interregiolokaal toernooi in Groningen) hebben ze geheel zonder het belang te verwaarlozen, de Ringweg van Eindhoven op een zeer erkentelijke wijze gepromoot.

Naast de promotieactiviteiten was er ook tijd voor het winnen van de herendubbel waarvoor respect.

Belangrijk is hierbij dat het t-shirt van Ringweg Eindhoven steeds gedragen werd. Na het winnen werd het t-shirt netjes strak getrokken zodat we steeds goed in beeld waren. Zoals de foto's laten zien speelden Marco en Maarten zonder een tegenpartij. Ze speelden in feite een halve dubbele wedstrijd waarbij men zonder tegenstanders speelt maar wel volgens normaal spelverloop.

Naar aanleiding van deze reclamecampagne zijn al de nodige verzoeken gekomen uit Groningen om de Eindhovense Ring te berijden.

Vanwege de enorme toeloop kan het even duren voordat de verzoeken in behandeling worden genomen. De plannen van een uitwisselingsproject verkeren momenteel in een studiefase.

De Ringweg Founder Members waarderen de promotie van de Ringweg door Maarten en Marco ten zeerste en hebben daarbij gemeend hun ringwegridders van de maand te maken. Waarvoor hulde.


 
Gaat allen de ring doen op uw fiets

Dit is geen grap. Het is ernst met de luchtkwaliteit op de ringweg. Volgens het Eindhovens Dagblad van zaterdag 16 augustus is de lucht op het kruispunt Leenderweg met de Piuslaan (Ringweg) het slechtst van Noord-Brabant.

Door het vele verkeer (28.000 auto's per dag) is de concentratie stikstofdioxide veel te hoog. Schadelijk voor een ieder op de Ring, maar vooral voor de mensen die aan de Ring wonen. Laat die auto morgen dus staan en doe de ring eens op de fiets! Ook wij fietsen hem!


 
Stroomstoring Ringweg

Woensdag de 13e augustus viel in een groot gedeelte van Eindhoven en Veldhoven de stroom uit vanwege een hongerige zwarte kater die aan de elektriciteitskabels zat te knagen (hoe is het overigens afgelopen met deze kater?).

Zo ook vielen op een gedeelte van de Ring de stoplichten uit. De founder members roken hun kans schoon en dachten aan een nieuw snelheidsrecord. Immers zonder stroom: geen stoplichten en nog belangrijker: geen flitskasten. Het vorig record stond op naam van Jan Paul B. wie het met 143 km/u de ronde deed (alle stoplichten zijn bij 143 km/u groen). Dus zonder flitskastgevaar spoedden we ons naar de ring voor een recordpoging.

Wat schetst onze verbazing.....wij zijn niet alleen. Half Eindhoven doet zijn recordpoging op de ring zonder flitskast. Maar tussen hen ook mensen die alleen het rempedaal weten te vinden en onze netto poging omzetten in brutto stilstaan.....

Wil iedereen de volgende keer op zijn werk blijven of gewoon thuisblijven? De ring is voor iedereen maar niet tijdens een stroomstoring.


 
Founder Members van Ringweg Eindhoven doen Strijps Dipje

De werkzaamheden aan het Strijps Dipje (ook wel tunnelbak genoemd) zijn zover gevorderd dat één van de weghelften inmiddels alweer een paar weken opengesteld is voor verkeer. Natuurlijk moest deze nieuwe attractie ook door ons beproefd worden.

Hier in het kort onze reacties: De Dr: "da was lache", Seksie Leksie: "ik snap dit fototoestel nog steeds nie", shhshshshhs eh Marten: "rechtsom naar beneden is leuker dan linksom naar boven vanwege de bocht"


 
Dolf Janssen noemt Ringweg Eindhoven

De oplettende luisteraar is het natuurlijk niet ontgaan: vrijdag 20 juni 2003 werd deze site genoemd in het radioprogramma "Leuk is Anders" van Dolf Janssen op 3FM.

Genoemd worden is belangrijk. Nog belangrijker is de genoemde te zijn. Daar wij in deze de genoemde zijn, schromen we ons niet ook de noemer te bedanken. Bakje respect richting Dolf ;-)

Luister naar fragment "Leuk is anders": mp3 wav


 
Plannen gewijzigd voor Strijps Dipje

Van een betrouwbare bron (Sleazy Ed) kregen we het volgend bericht:

"Geachte founder members van Ringwegeindhoven.nl. Via uw medium zouden we graag onze gewijzigde plannen kenbaar willen maken voor het Strijps Dipje (tunnelbak). Omdat het huidige plan te overzichtelijk is stellen we een rotonde voor naar goed Engels voorbeeld. Dit ring in ring systeem kent de volgende kenmerken: corrigerende maatregelen zijn mogelijk na het nemen van een foutieve afslag, dure grond wordt op een nuttige manier opgeleukt met een laagje asfalt, onduidelijkheid vanwege tegengestelde richtingen qua auto's die de andere richting rijden."

l
   

 
Ringwegridder van de maand mei

Deze maand mag collega Hack zich Ringridder van de maand noemen dankzij zijn zeer waardevolle bijdragen aan het fenomeen "Ringweg Eindhoven". Ringweg Eindhoven timmert, door deze waardevolle ambassadeur's acties, hard aan de weg om zich op Europees niveau te begeven. Respect aan collega Hack!

 
Collega Hack in Metro Milaan
 
 
   

 
Binnengekomen bericht m.b.t. verbouwing Ringweg

Van Jan Paul B. kregen we onderstaand bericht:

De nieuwe PR functionaris van de gemeente Eindhoven heeft ons verzekerd dat de verbouwing van de ringweg, met name bij het Evoluon maar van korte duur is

Respect!

 

 
Ringweg Ridder van de Maand

Nieuw bij ringwegeindhoven.nl : de Ringweg ridder van de maand. Elke maand laten we een ringwegfanaat aan het woord. Ben jij ook zo'n ringweg fanaat? Stuur je verhaal naar: info@ringwegeindhoven.nl

De Ringweg Ridder van april is Beppie Aalscholver (72) uit Waalre:

Ik ben al jaren een trouwe Ringweg rijder. Vooral als ik naar Toos en Harrie in Strijp ga rij ik via de Ring. Mijn man Kees gaat dan ook mee. Soms gaat onze zoon Stefan ook mee. Dat vindt Toos dan weer leuk, "umdèh dèh zô'n skôn menneke is ".

" Vrûûger konde nog dur ut centrum ", zegt onze Kees altijd, maar ja toen was het ook niet zo druk op de weg natuurlijk. Ik ben al een paar keer geflitst. En maar betalen zeg ! Laatst belde ik de politie op om te vragen of de foto's eindelijk klaar waren. Ik ga mijn auto niet voor niets elke keer wassen !

 

Aanleg Tunnelbak (Strijps Dipje)

Op de site van gemeente Eindhoven worden de vorderingen van de aanleg van de tunnelbak op het kruispunt Beukenlaan- Noord Brabantlaan- Cederlaan zorgvuldig bijgehouden. Deze tunnelbak (in de volksmond al bekend als het Strijps Dipje) zal eind 2003 klaar zijn voor de HOV lijn die loopt vanaf het station naar Veldhoven.

 

 

 

 
 
               
© 2003, Ringweg Eindhoven: http://www.ringwegeindhoven.nl