vrijdag 27 augustus

"The Village"

Door Glenn op 27-08-2004 18:35:45

Deze namiddag ben ik met Steven naar de cinema geweest.
We hebben daar "The Village" gezien.

We gingen met veel verwachtingen naar deze film kijken omdat hij gemaakt is door M. Night, ook wel bekend als de regiseur van "The Sixt Sense".
In het begin leek de film dan ook te voldoen aan onze verwachtingen, maar als het verhaal verder vorderde begon het allemaal wat tegen te slagen. Het concept van de film is goed, maar wij (ik en Steven) vinden de uitwerking ervan iets minder. In de film zijn er maar enkele momenten van spanning die niet lang blijven duren.
De film is te langdradig en begint na iets van een half uur al saai te worden.

Het verhaal:
De film gaat over een dorp dat afgescheiden is van de wereld. In het dorp zelf leven de mensen nog in een vroegere tijd als in de rest van de wereld.
Over het dorp is een legende, er zouden wezens in het bos leven dat dit dorp omringt. De dorpsbewoners hebben dan een wet afgesloten met de wezens waarin staat dat als de dorpsbewoners het bos niet betreden, de wezens ook niet in het dorp komen.
Dit gaat allemaal goed totdat er een man in het dorp terug naar de stad wil. Als hij in het bos komt merken de wezens hem op. De man keert terug naar het dorp en vanaf dan gaat het mis, op de huizen worden merktekens in de verboden kleur* gezet.
Dan gebeurt er een heleboel (verliefdheden, huwelijken,...). Als dan de man met een vrouw uit het dorp wil trouwen is een andere man jalours, die steekt de man dan met een mes. Er moeten hulpmiddelen van buitenaf gehaald worden, na een hoop zever verlaat dan de vrouw uiteindelijk het dorpje via het bos, ze moet wel een mantel in de veilige kleur* aandoen.
Als de vrouw bijna aangekomen is valt ze in een kuil (de vrouw is blind dus kon deze niet zien O_o). Ze gaat verder en wordt aangevallen door een wezen, ze gaat op de vlucht en kan het wezen in de kuil laten belandden. Ze trekt verder en komt in de stad, haalt mediceinen en keer terug.
En ze leefden nog lang en gelukkig.
Dit is natuurlijk niet alles, want als ik de rest zou vertellen (dus hoe alles in elkaar zit met de wezens etc.), dan zou je de film niet meer moeten/willen gaan zien.

*
-de verboden kleur -> dit is de kleur rood, de wezens komen op deze kleur af
-de veilige kleur -> de kleur geel, dit schrikt de wezens af

Een trailer van deze film is hier te zien.

1 gedachtewisselingen | Media | 4 views

donderdag 26 augustus

Darwin Awards 2004: wie sterft op de stomste manier?

Door Glenn op 26-08-2004 15:14:36

De winnaars van de Darwin Awards 2004 zijn bekend gemaakt. De Darwin Award is een prijs voor de stomste stunts die aan mensen het leven gekost hebben.
De organisatie omschrijft het zelf als ‘een prijs omdat de mensen de wereld een dienst hebben bewezen door te verzekeren dat ze zich niet zullen voortplanten.”
De winnaar van 2004 is een jongeman die, gebaseerd op een weddenschap, in een dronken bui besloot zijn testikels te poetsen in de ‘ballenpoetser’ op een golfterrein. Een van zijn maten tilde het toestel op, waardoor zijn scrotum opengerukt werd. Verblind van de pijn, viel de man flauw, maar zijn lijdensweg was nog niet geëindigd. Een testikel werd afgerukt, de andere geplet. De grap koste de jongeman meer dan zijn juwelen, hij had ook een toestel van 3000 euro stukgemaakt.. .

Per definitie telt het verhaal van de jongeman niet, aangezien hij nog leeft. Maar de organisatoren aangezien hij zich niet meer kan reproduceren na zijn stomme stunt, besloot de jury hem tot winnaar uit te roepen.

De bijna-winnaars:
De zevende plaats gaat naar een kerel die wanhopig op zoek was naar een manier om ladderzat te worden. Maar omdat hij geen geld had, besloot hij benzine en melk te mixen. Niet verwonderlijk werd hij ziek van het goedje. De slimmerik besloot dan maar over te geven, in het haardvuur. Het huis ontplofte, de jongeman en zijn zus overleefden het niet.

De eervolle zesde plaats is voor een 34-jarige man die dood werd gevonden in zijn kelder. De 110 kilo wegende man droeg een plooirok, een beha en een pruik. Hij droeg een gasmasker met een rubberen slang. Het uiteinde van die slang stak om onbekende redenen uit de man zijn achterste, wat de verstikkingsdood moet hebben veroorzaakt. De politie vond het pijnlijk de situatie de familie uit te leggen.

Drie Braziliaanse piloten die met een sportvliegtuigje een ander toestel naderden kwamen op het lumineuze idee om te ‘moonen’ naar de passagiers van het andere vliegtuig. Het sportvliegtuigje crashte, de drie piloten werden teruggevonden met hun broek om de enkels. Daarmee verdienden ze een vijfde plaats.

Een 22-jarige man eindigde vierde, nadat hij dood werd gevonden toen hij met een zelfgemaakt ‘elastisch’ koord wilde bungee springen. Hij had het koord gemaakt van inktvisarmen, en wilde zich aan een 70 meter hoge sprong wagen. “Het koord dat hij had gemaakt was veel langer als de afstand die hij zou springen,” wist een agent te zeggen.

De derde plaats gaat naar een man die stierf door de beet van een ratelslang. Hij en zijn vriend speelden een spelletje vangbal, .. met een slang in de plaats van de bal.

Twee techniekers van een gasbedrijf onderzochten een gaslek in een warenhuis. Omdat uit veiligheidsoverwegingen alle elektriciteit werd uitgeschakeld, hadden de mannen nogal moeite met hun weg te vinden in het donker. Een getuige heeft later verklaard dat hij een van de twee mannen een voorwerp zag nemen, dat nogal op een aansteker leek. Het hele gebouw explodeerde, van de mannen werd geen spoor teruggevonden. De aansteker was wonderwel nog heel. Daarmee eindigden ze voorlaatst.

(via)

Dit bewijst dat er nog meer mensen op de wereld rondlopen die iets te weinig hebben in hun hoofd.... Maar als ze zo bezig blijven is binnenkort die groep mensen uitgeroeid ofzo O_o

Geef je mening! | Algemeen | 6 views

woensdag 25 augustus

Koffie op werk.

Door Kris op 25-08-2004 09:20:45

Iedere ochtend rond een uur of negen een tas koffie op werk, in zo'n grote tas van Royco Minute Soup met tomaten erop. Maar hier bij ons is die koffie iets speciaals. Ze is namelijk extreem straf.

Vandaag echter was het me allemaal iets te straf! Als je er een koffie verkeerd van zou maken (u weet wel, evenveel melk als koffie) dan zou je nog geeneens proeven dat er melk in die koffie zit! Eigenlijk vind ik het best wel goed zo, een overvloed aan aroma en je proeft de koffiebonen 100%!

Ik werk nu al een halve maand hier in Lier en nu begin ik pas te beseffen dat het bijna afgelopen is. Volgende week begint het school terug. Hoewel ik hier zaag over de koffie ga ik het hier toch nog erg missen, die straffe koffie.

Ik ga het missen.

1 gedachtewisselingen | Algemeen | 11 views

dinsdag 24 augustus

Toch nog iets goeds ni Windows??

Door Glenn op 24-08-2004 20:14:32

1 gedachtewisselingen | Humor | 10 views

Kris op Google!

Door Kris op 24-08-2004 10:54:54

Vanmorgen zocht ik op de term Kris bij google en tot mijn allergrootste verbazing zag ik met pretoogjes dat er verwezen wordt naar deze site, weliswaar als laatste resultaat maar wel op de eerste resultaatpagina!

Nu ben ik al erg tevreden met dit resultaat, maar graag zou ik willen dat als je op Kris Van den Bergh zoekt, je dan als eerste resultaat mijn persoonlijke pagina krijgt. Dit kan enkel door jouw hulp! Help me door op jouw blog/website te linken naar de Kris pagina. Zo beteken ik misschien ooit nog eens iets... echt wel.

3 gedachtewisselingen | Algemeen | 18 views

maandag 23 augustus

In da mix !

Door Yves op 23-08-2004 16:07:51

Het is al vrij lang geleden dat ik nog eens heb gepost, maar daar breng ik nu verandering in.

Mijn afwezigheid heeft te maken met het feit dat ik van dinsdag tot zaterdag werk. Ik zit van maandagavond tot zaterdagavond in Essen. Van zateravond tot maandagmiddag probeer ik zoveel mogelijk te DJen.

Vandaag ben ik een kleine lading platen gaan kopen ( voor zo'n 60€ ). Ik schaf de laatste tijd meer en meer techno aan, want daarmee kun je veel beter leren mixen dan hip-hop en dergelijke. Het mixen begint stilaan al wat beter te lukken. Met een hoop trance op cd en enkele lekkere technoplaten zoals FC Boulogne en Basic Gravity is dat geen enkel probleem.

Volgende week heb ik nog veel meer geld ( zo'n 200€ ). Daarmee kan ik nog een grote lading elektronische muziek op plaat kopen. Daarna kan het mixen pas echt beginnen. Ik ben ook van plan om enkele lichten in mijn kamer te hangen, waaronder een blacklight en een flasher.
Helaas is het over een 10-tal dagen weeral school, maar dan kan ik 's avonds nog lekker wat draaien na m'n huiswerk. Platen kan ik ook veel kopen, omdat het nu bijna zeker is dat ik elke zaterdag kan werken.

Verdere plannen? Rond de Kerstperiode ga ik een tweede draaitafel kopen. Waarschijnlijk schaf ik me dan ineens betere elementen aan ( 2x Shure M44-7, ideale naalden voor als je wil scratchen, ook goed voor mixen vanwege de geluidskwaliteit ). Daarna koop ik een versterker en een paar boxen met veel Watt. Ik zal nog wel zien wat voor materiaal precies.

Maar nu eerst nog een volle week werken...

1 gedachtewisselingen | CNX weblog | 15 views

zondag 22 augustus

Silverene!

Door Kris op 22-08-2004 20:02:28

In alle haast ben ik daarstraks bijna vergeten te zeggen dat ik nog eens een cd heb gekocht! In Mechelen in de Free Record Shop nog wel. Ik wilde al langer het album van Silverene dat ... Silverene héét. Het koste me € 14.99 en dat had ik zeker wel voor over.

Ik had een optreden van Silverene gezien op TMF Café en ik was meteen verkocht met het gevolg dat ik dat album gewoonweg moest hebben! Silverene is bekend geworden met hun afrekening hit "Talk it Over" en "Go Your Own Way" (wat ik zeker geen slechte cover vind.) Ik kon het album even goed van het internet downloaden maar als je een artiest écht goed vindt is een album kopen vanzelfsprekend vind ik.

Hoewel er maar tien songs op het album staan krijg je toch waar voor je geld. Stevige nummers wisselen elkaar af met melancholische, rustige nummers. Na het beluisteren van het album doet Silverene me denken aan Jimmy Eat World dus het album moet gewoon goed zijn en dat is het uiteraard ook.
Ik ben weer eens een tevreden mens.

1 gedachtewisselingen | Muziek | 17 views

Rockend op de Maan!

Door Kris op 22-08-2004 09:48:39

Gisteren waren ik, Glenn, Steven en Gunther afgezakt naar het Mechelse om daar Maanrock mee te maken.

We namen gisteren rond tien voor elf de trein in Kalmthout, waarin Steven reeds zat, richting Antwerpen Centraal. Omdat we geen ticket konden kopen in de loketten moesten we er wel
voor de democratische prijs van EUR (ja dat is de officiële afkorting van den euro) 11.60 ééntje kopen bij de conducteur. Vervolgens namen we de trein in Antwerpen Centraal richting Leuven waarna we rond een uur of twaalf arriveerden in Mechelen, onze eindbestemming. Dat was dus een boeiende treinrit.

Ik had Mechelen nog nooit gezien en ben tot de conclusie gekomen dat er héél wat te beleven is daar! Niet te groot, niet te klein en zelfs een proper(e) stad(je). Enfin, terug to the point. Ik heb blijkbaar zoveel enthousiasme dat ik over alles wil vertellen, maar dan zijn we morgen misschien nog niet uitgepraat. We wandelen dus richting de grote markt waar Maanrock plaatsvond. Het was nog geen één uur en we waren er al voor het festival effectief moest beginnen. Wat mij opviel was de lage opkomst, maar dat lag waarschijlijk wel aan het slechte weer voor de middag waarvoor de mensen dan vaak thuisblijven. Het was middag, dus kregen we honger. Gunther wist nog een goed frituur zijn waar we een pak friet in puntzak(!) aten. Overheerlijk, zo'n een groot pak Belgische fritten met mayonaise. Hier zouden we 's avonds ook weer gaan eten.

En zo belanden we bij de opening. De eerste band die we kregen te zien heette Private Universe. Ondanks het feit dat zij de Maanrockrally hadden gewonnen spraken ze men niet echt aan. Private Universe klonk héél funky en jazzy maar toch mogen ze nog een beetje aan hun live voorkomen werken.

Mintzkov Luna is nog zo'n Belische band bestaande uit een elektrische gitarist, een zanger, een rockende basgitariste, een aziatische geflipte drummer en een melodische keyboardspeler. Mintzkov Luna beviel mij erg en ondanks dat ik enkel de nummers Minosa en United Something kende begin ik hun muziek meer en meer te appreciëren.

Toen kregen we de rasechte punkers van Funeral Dress te zien. Zij draaien al jaren mee in de punkscene en zetten het podium in vuur en vlam onder het motto "Free Beer For the Punks!". Het was me echter allemaal iets te provocerend en overdreven hoewel ik wel mee heb gebruld tijdens Death and Glory en Party On.

Vervolgens kregen we Gorki te zien. Vos De Luc (een flauwe grap van een Funeral Dresser) filosofeerde de klanken erop los met zijn typische humor tussen de nummers door gaande van "Ik ben homoseksueel" tot "Hé mooie jongen!". Niet slecht alleen klinkt de muziek allemaal ongeveer hetzelfde.

Na Luc De Vos was het de beurt aan Arsenal die zuiderse muziek produceerden à la "Pararapa Parapa" (ofzoiets alleszins). Zij zouden later de dag afsluiten op Pukkelpop. Tegen de tijd dat zij speelden was er best al veel volk en ze hadden het publiek dan ook mee.

We mochten ook niet vergeten dat er nog twee andere podia's waren. Toen we opzoek gingen naar eten zagen we de punkrockband skools out genaamd die op één van die zijpodia's speelde. Ik zag nagenoeg geen volk die naar hen keek en ze leken me niet slecht maar om de één of andere reden zijn we al snel terug gegaan wat ik wel jammer vond.

Toen werd het dus tijd voor eten en na lang zoeken kwamen we uit op een hamburgertent (niet het frituur waar we eerder op de middag aten). We kochten allemaal een cheeseburger. Admiral Freebee, -die blijkbaar geen officiële website heeft- , was de laatste artiest waar we volop van genoten. Ondanks het feit dat de elektriciteit twee keer uit viel rockte héél de Maan mee. Gooiend met t-shirts in winterjas werd hij voor ons de beste band die we te zien kregen. Jammer genoeg duren mooie liedjes nooit lang en was de pret al vlug afgelopen.

Als laatste gingen we naar Z zien, de band van Marcel Vanthilt. Dat hij het maar bij televisie prensentator zijn houdt en dat hij maar zijn commentaar op K3 en Krezip bedwingt want Z was zo slecht dat we weliswaar wegliepen! Tijdens het zogenaamde "weglopen" kwamen we nog een paar veertienjarige bengels tegen waarmee we wat hebben liggen praten, ik ben benieuwd of we nog iets van hen gaan horen. We zijn zelfs nog even met hen naar de hardrockers van Dog Eat Dog gaan kijken wat eigenlijk niet de moeite waard was.

Maanrock was afgelopen voor ons, we namen de trein terug naar Kalmthout. Hetzelfde traject. Of u nu deze tekst volledig hebt gelezen of niet, Maanrock was goed en zeker voor herhaling vatbaar. Gratis, leuke meisjes en goeie muziek! Dankje Mechelen.

5 gedachtewisselingen | CNX weblog | 42 views

zaterdag 21 augustus

We zijn weg...

Door Kris op 21-08-2004 07:35:50

naar Maanrock!

Tot morgen.

2 gedachtewisselingen | Algemeen | 37 views

woensdag 18 augustus

Emo is het woord.

Door Kris op 18-08-2004 19:28:12

Ik weet het nog goed, een half jaar terug kwam ik voor het eerst "echt" in contact met emo.
Voorheen had ik reeds over deze post-punk muziekstroming gehoord, maar wat het juist betekende besefte ik pas nadat ik een artikel van Annie Lewis las in het verfrissend (educatieve) Engelstalig magazine Drive-Speakeasy. Interessante lectuur want sindsdien ben ik mij ook gaan interesseren voor deze muziekstijl.

Deze tekst gaat over emo, een post-punk genre. Ik wil hier graag iets over kwijt. Wat ik u wel wil bijbrengen is een beknopte doch duidelijke beschrijving van emo in klare, verstaanbare nederlandse taal.
Wat ik u wil besparen zijn de verschillende emostijlen want anders ben ik morgen nog niet uitgepraat.

Emo speelt -vanzelfsprekend weliswaar- in op het emotionele.
Het is ontstaan in Washington DC midden jaren 80.
Mensen uit de hardcore scene begonnen hadden nood aan iets nieuws, iets revolutionairs en begonnen emotionele, rustige punk te spelen.

Kenmerken van emo-punk zijn de emotionele gedeelten in de lyrics die meestal over verloren liefdes, gebroken harten, (on)trouwheid gaan.
Het vocale aspect is vrij belangrijk en daarom bevat emo ook veel schreeuwen wat ook wel eens screamo word genoemd als daar de nadruk (eventueel) word opgelegd.
Instrumentaal wordt er meestal gebruik gemaakt van een akoestische gitaar, luidde drums en de typische snel gespeelde gitaar akkoorden van het punkgenre.

Emo-muziek is over het algemeen erg droefgeestig, melancholisch. Je voelt misschien aan dat het erg pessismistisch overkomt.
Het is muziek waarmee je je gevoelens impulsief kan kwijtspelen door luidkeels mee te zingen. Emo is dus ook erg extrovert. Dit is dan ook de kracht die mensen naar emo drijft. Emo is muziek om in groep naar te luisteren, met familie of vrienden, met je lief of zelfs alleen.

Emo is geen bewijs van een slechte jeugd noch weinig geïnspireerd en noch commercieel.
Het grootste deel van de emo-bands zijn uit eigen buurt, spelen enkel in underground clubs en brengen hun platen uit op zogenaamde emorecords.

Dat emo vandaag de dag ook een levensstijl is bewijzen verschillende websites.
Rob Dobi bijvoorbeeld omschrijft op zijn site hoe je je emo moet kleden.
De term emo slaagt tegenwoordig zelfs op iemand die makkelijk depressief wordt of zelfmoordneigingen heeft.

Zoals elke muziekstijl evolueert ook emo. Van emocore in den beginne zijn we vadaag aanbeland bij post-emo indie(pendent) rock. Deze laatste heeft eigenlijk nog weinig te maken met de originele emostijl. (behalve Jimmy Eat World dan).

Hetgeen mij zo aanspreekt aan emo is de melancholische zangerigheid, het poëtische, de akoestische gitaar.
Verwacht nu niet dat ik een emo-expert ben. Integendeel zelfs. Ik ken geen van de eerste emobands.
De emo die ik dus luister is de meest recente post-emo indie rock zoals bijvoorbeeld Jimmy Eat World.
Ik ken emobands via radio, televisie, vrienden, festivals net zoals u en dat allemaal dankzij onze rijkgevulde cultuur.

Bands waar ik dus bijvoorbeeld naar luister zijn The Early November, Dashboard Confessional, Yellowcard, The Ataris, From Autumn To Ashes, Something Corporate, Face Tomorrow, Jimmy Eat World tot zelfs Silverene.
Of deze bands nu echt specifiek emo zijn is betwijfelbaar, zo zal From Autumn to Ashes bijvoorbeeld meer aansluiten bij emocore in tegenstelling tot bijvoorbeeld The Early November.

Meer lezen?
What the heck *is* emo, anyway?
how to dress emo 2.0 by rob dobi
Emo volgens Wikipedia

Geef je mening! | Muziek | 26 views