www.mediaclub.cg.yu
www.medijaklub.cg.yu---------------------------
Prognoza vremena za Podgoricu
---------------------------

 


home

NATO razmatra mogucnost intervencije u Presevskoj dolini
VOJSKA I POLICIJA NE SMIJU SA
TESKIM ORUZJEM NI BLIZU KOSOVA

   zvori u sjedistu NATO u Briselu potvrdili su danas agenciji SENSE da se razmatra mogucnost intervencije NATO i u samoj Srbiji, izvan granice Kosova. Mada je NATO "izuzetno zabrinut zbog nasilja nad Albancima u Presevskoj dolini", to ne bi bio razlog za eventualni upad NATO snaga u to podrucje. "Kljucna dva razloga na temelju kojih bi NATO mogao intervenisati i van granica Kosova su prijetnje Kosovu i KFOR rekao je izvor Sense. 

   "Ako, u okviru Vojno-tehnickog sporazuma, ako procjenimo da se u demilitariziranoj zoni od pet kilometara odvijaju aktivnosti koje ugrozavaju sigurnost Kosova ili KFOR, mozemo intervenirati. Kako bismo to izveli - o tome se upravo raspravlja u NATO". Isti izvor istice da bi NATO mogao intervenisati i dublje od 5 kilometara, to jest, "u zoni od 25 kilometara oko kosovskih granica, ako taj prostor povrijede avioni Vojske Jugoslavije". Na temelju Vojno-tehnickog sporazuma, koji su zapovjednici NATO potpisali s celnicima Vojske Jugoslavije u junu prosle godine u Kumanovu, uoci ulaska NATO snaga na Kosovo, oko granica Kosova odredjena je kopnena demilitarizirana zona od 5 kilometara i zona vazdusne sigurnosti od 25 kilometara. 

   U NATO jos nema komentara o pojavi takozvane "Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje", niti o tome ko stoji iza sve cescih incidenata na tom podrucju. "Ne treba sumnjati je da takvi incidenti najvise odgovaraju Milosevicu", kaze izvor u NATO i dodaje da Alijansa pomno prati razvoj situacije u Presevskoj dolini.

   Ovaj izvor je takodje rekao da je za NATO komplicikovano poduzeti akcije izvan Kosova, bilo protiv paravojnih srpskih formacija, bilo protiv pripadnika "Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje". "Nas posao je kontrola granice kako bi onemogucili krijumcarenje oruzja iz Kosova i na Kosovo", kazu NATO izvori. Na pitanje da li bi NATO tolerisao aktivnosti Vojske Jugoslavije unutar demilitarizirane zone uz moguce opravdanje borbe protiv terorista, NATO izvori odgovorili su da "jos nije tocno odredjeno kako i kada cemo eventualno intervenirati, ali ni srpska policija niti vojska, prema Vojno tehnickom sporazumu, nemaju sto traziti sa teskim naoruzanjem unutar te zone". Isti je izvor nasoj agenciji potvrdio da su pripadnici NATO u kontaktu s oficirima za vezu Vojske Jugoslavije, sto je takodjer utvrdjeno Vojno-tehnickim sporazumom iz Kumanova.

Preuzeto od agencije Sense

Brisel, 7. marta

navrh.GIF (544 bytes)

 

- - - - - - - - - - -

-ARHIVA-

Kosovo - Crna Gora - jug Srbije
TROUGAO RATNOG RIZIKA

Mediji i drzava "NOVOSTI",
NISTA NOVO!

Stalni komitet Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope: ZAGADJENJA PANCEVA NOVOG SADA, KRAGUJEVCA I BORA - PRIJETNJA ZDRAVLJU LJUDI

Predsjedavajuci Dume, Genadij Seleznjov:
O PRISTUPANJU BEOGRADA SAVEZU MOSKVE I MINSKA TEK NAKON IZBORA U JUGOSLAVIJI

Amerika distribuira u BIH i Srbiju postere i letke sa potjernicama za glavnim optuzenim za ratne zlocine
ZA INFORMACIJU KOJA BI OMOGUCILA HAPSENJE MILOSEVICA, KARADZICA
I MLADICA PO PET MILIONA DOLARA

Zlocin u Strbcima, sedam godina kasnije
SIMBOL ZLOG VREMENA

Da li je SR Jugoslavija pred opasnoscu jos jednog unutrasnjeg sukoba
SLOVENACKI SCENARIO ZA CRNU GORU

Dan poslije masovnog hapsenja u Novom Sadu
CANAK:
OBZNANJUJE SE VANREDNO STANJE

Analiza
praskih Lidovih novina:

OVK HOCE DA STVORI “VELIKU ALBANIJU”

Vojne rampe na granicama Crne Gore
IGRE RATA-TA-TA

Poslije demanta iz inostranstva da je na bilo koji nacin vezan za trostruko ubistvo u Hotelu „Interkontinental“ USKOKOVIC SE VRATIO U BEOGRAD

Zasto je ratna psihoza zahvatila naciju
SIRENA – SIMBOL MODERNE SRBIJE

Paznja zvanicnog Pariza i francuskih medija koncentrise se na Crnu Goru
TROJANSKI KONJ U PODGORICI

Jastrebovi u NATO jedva cekaju, planovi vec postoje:
OVK NA PROLJECE KRECE U RAT ZA JUZNU SRBIJU

Vojska Jugoslavije u procjepu
PAVKOVIC SA STITOM AKO NE BUDE RATA

-ARHIVA-


mediaclub. All rights reserved.
webmaster