Muistoissamme..

¬ Rockabilly Psycho
rotu: minishetlanninponi
sukupuoli: ori
syntynyt: 15.10.2002
säkäkorkeus: 85 cm
väri: rautias
merkit: ei merkkejä
kasvattaja: Rockstead Stud, HOL

Pyry myytiin Ceridwynistä Timants Warmbloodsiin missä ori myös kuoli. Se saavutti kuitenkin VIR MVA Ch arvonimet sekä ktk-palkinnon. Shetlanninponien suvuissa nimi ei ole kovin yleinen sillä Pyry ei vaikuttanut paljon jalostuksessa. Orin vanha sivu on kadonnut joten entisenä omistajana päätin pitää tämän netissä luonnekuvauksen ja kuvien kanssa.

¬ Pyryn ostin Hollannista kasvattajaltaan 4-vuotiaana. Ihastuin orin sukulinjoihin heti ja halusin saada sen meille tuomaan hollantilaista laatua suomalaiseen minijalostukseen. Pyry on luonteeltaan erittäin helppo käsitellä, se ei ole orimainen ja käyttäytyy kuin herrasmies kaikkien kanssa. Sen kanssa ajetaan rinnakkain tammojen kanssa eikä se anna sen häiritä sitä. Hoitaessa Pyry on luotettava, pienet lapset hoitavat sitä ilman ongelmia. Pojan selkään ei ole menty eikä mennä, sen verran pienikokoinen hän on, mutta sen sijan ajaessa toimii hienosti. Pyry on laumaeläin ja erittäin sosiaalinen, se viihtyy jopa vuohen kanssa jos ei muuta seuraa löydy. Tämän lisäksi se on hyväksyväinen muita oreja kohtaan ja sen laumassa ei yleensä tappeluja synny. Pähkinänkuoressa upea pieni ori josta odotan vielä paljon sekä ajopuolella että jalostusorina :)

¬ Polveutuminen on Hollannin parhaita. Isä Rockabill on moninkertainen Champion eikä kaipaa sen enemmän esittelyä, ja sen jälkeläismäärä on huimaava, rekisteröityjä on jo yli 40. Rockabill periyttää jälkeläisilleen rautiasta ja voikkoa väriä, ori itse on voikko joten todennäköisyys saada voikko jälkeläinen siltä on suuri. Pyryn emä taas edustaa hienoja vanhoja sukulinjoja, joissa yhdistyy moninkertaiset valjakkoajon mestarit sekä näyttelytähtiä. Pyry oli tamman ensimmäinen jälkeläinen mutta sitäkin lupaavampi, joten tulevaisuudessa saamme varmaan kuulla lisää näistä hienoista poneista. Pyry itse periyttää suurella todennäköisyydellä voikkoa ja rautiasta väriä, mutta ainahan esiintyy poikkeustapauksia.

¬ Ajaessa Pyry on yhteistyöhaluinen ja nöyrä. Sen liikkeet ovat matkaavoittavat ja kun ottaa huomioon ponin vaivaiset 83 cm niin voisi jopa väittää että ravi on kympin arvoinen. Pyry oppii nopeasti ja haluaa aina mielyttää ihmisiä tavalla tai toisella. Sillä on positiivinen asenne kaikkeen ja on erittäin utelias tapaus. Kuumuttaa ei esiinny ajaessa, mutta reipas ja eteenpäinpyrkivä se on. Poni kulkee näyttävästi peräänannossa ja hallitsee kaikki askellajit mallikkaasti. Se on herkkä kuolaimille ja reagoi nopeasti ohjasotteisiin, joten äkilliset käännökset eivät ole ongelma sille. Pyryssä on ainesta valjakkoajoon ja toivon että se näyttää parhaimmat puolensa tulevissa kisoissa ja todistaa osaavansa hommat vaikka onkin pienikokoinen :)

Rockabill
minishetlanninponi, 85 cm
Nine Inches
minishetlanninponi, 79 cm
Dunhill Sesilia
minishetlanninponi, 83 cm
Bronfurst Ayla
minishetlanninponi, 82 cm
DL Duran
minishetlanninponi, 83 cm
Bronfurst Aida
minishetlanninponi, 77 cm

Omistatko orin jälkeläisen? Lähetä sähköpostia osoitteen kanssa. Tiedossa ainoastaan CW Roulette.

Photos by Stutteri Stjernen (shetland.dk), real pony is Skattens Capsyl.

1