Laakson Pärla xx


© Trakehner.ru

englannintäysiverinen
tamma
etryxt-075
s. 26.5.2002 - k. 24.03.2004
164cm
mustanruunikko, ti otj rv
om. Siittola Quiero
kasv. Koululaakson Tallit
ex-om. Angelniemi Gård
Ko He A, Re 110

luonteesta sananen:
Pärla (lausutaan Perla) on mukava ja miellyttämishaluinen tamma, iästään huolimatta vieläkin mielettömän kakaramainen ja hevostenkin joukossa lapsellinen. Hoidettaessa Pärla seisoo nätisti paikallaan, ja tykkää rapsutella & 'hoitaa' paljon harjaajaansa varsinkin jos tämä löytää jonkin sopivan kutituskohdan ;) Silloin tamma nousee seitsemänteen taivaaseen, vääntää naamansa rapsutusasentoon ja ottaa tukevan hajaseisonnan jaloillaan jottei muksahda kumoon huojuessaan :)

Ratsastettaessa koulua Pärla on mukava ja yhteistyöhaluinen, vaikka vaatiikin ratsastajansa opettelemaan omat 'temppunsa'. Pärlaa ei ratsasteta voimalla vaan taidolla! Tamma tykkää tehdä väistöjä ja siirtymisiä, temponlisäykset saattavat tuottaa jonkin sortin ongelmia mutta kyllä niistäkin ollaan selvitty. Esteillä Pärla on mukava, hyppää varmasti pienimmätkin esteet eikä siis vain tyydy laukkailemaan yli, eikä edes estekorkeuden noustessa lähemmäksi metriä ja jopa sen yli kuumene kauheasti. Tokihan tamma innostuu, mutta pysyy kuitenkin ehdottomasti käsissä. Esteiden välissä saattaa pylly lentää silkasta riemusta ja Pärla kerääkin yleensä katsomoilta sympatiapisteitä ;)

Maastossa Pärla tykkää vähän kiikutella, ja sen olisikin hyvä saada mennä jonon kärkipäässä. Pylly tuppaa lentää täälläkin, mutta pystyyn neiti ei hyppää missään vaiheessa. Mopot ovat pelottavia, samoin räksyttävät koirat, mutta kaikki nelipyöräiset moottoriajoneuvot aina Mineistä supertraktoreihin asti saavat huristella vaikka kuinka kovaa vaikka kuinka vierestä, ne eivät rouvaa häiritse :)

jälkeläiset:
03.08.'03 t. AG Prestige xx, i. Angel's Million Keys xx
24.08.'03 o. AG Honoré xx, i. Angel's Highway Star xx
24.10.'03 o. Quiero's Poisonous Morphine xx, i. AM Hercule Poirot xx
syntyy 28.11.'03 i. AM Hercule Poirot xx
15.01.'04 o. Q' Rough Lover xx, i. Rock Me xx

kilpailusaavutukset:
04.10.2003 ERJ, VoQue, 30/35
24.10.2003 maastoeste 100cm, Hubertus Riders, 2/20

sukutaulu:

isä:
Running Time xx
ii. Explode Entry xx iii. -
iie. -
ie. Charlotte xx iei. -
iee. -
emä:
Laakson Beauty xx
ei. Battlestar xx eii. Right The Night xx
eie. Miss May xx
ee. Beauty Mystery xx eei. Mystery Black xx
eee. Beauty Queen Dangin'xx

1