BRAVEDER

Nimi xx Braveder
Rotu xx Am.lv
Syntynyt xx 13.5.88 (keksitty)
Lopetettu xx 27.10.04
Ikä xx 25v.
Sukupuoli xx tamma
Väri + merkit xx trn
Säkä xx 157cm
Om.xx Haapalan Ravitalli
Koulutus xx ravi, monté, ratsu

Luonne xx Tallin mamma, Braveder on luonteeltaan kiltti, rauhallinen ja ihmisystävällinen tamma, joka ei turhista hermostu. Nuorempana se sähelsi ja näykki, mutta näin vanhemmiten näykkiminen ja sählääminen on jäänyt. Brave ei ole koskaan potkinut tai purrut ja se sopii hyvin myös aloittelijoiden käsiteltäväksi. Hoitaessa se suurinpiirtein nukahtaa, koska sen mielestä on mukavaa, kun joku harjaa sitä ja Bravea voi harjata monta tuntia ennenkuin se kyllästyy ;P Kaviot se nostaa aina kiltisti, eikä rupea painamaan paljoakaan. Taluttaessa se yleensä tarkkailee missä mennään, muttei rupea hidatelemaan tai kiihdyttelemään ilman lupaa. Tarhassa Brave on ylin arvoasteikossa, muttei sen kummemmin toisia hevosia pomota, paitsi jos joku tulee sille varatulle heinäkasalle syömään ;D Valjastuksesta ja satuloinnista Brave ei pidä. Silloin se onkin aina korvat tiukasti luimussa. Paljon pitää pullistella ja kertoa että on niin ikävää...;)

Ajaessa / ratsastaessa xx Brave on rauhallinen ja erittäin tottelevainen ajaa. Se malttaa kävellä rauhassa, eikä välitä autoista tai muista ajoneuvoista pätkääkään. Tosin Braven mielestä lenkillä on kuitenkin mukavaa jonkin verran juosta ja korkeasta iästään huolimatta, se tykkää välillä päästellä oikein kunnolla ;P Nuorempana se oli myös hiittikaverina kilparavureille. Ravilla se on aina pysynyt hyvin ja tykkäsi kyllä antaa kunnon haasteen nuoremmille ;) Bravea on myös ratsastettu paljon ja opetettu kaikenmaailman koululiikkeitä, sekä laukannostoa, jota se ei tosin vieläkään nosta kuin kunnon kiitoravista :P Esteitä myös hyppää tosin enää enintään sellaisia 50 - 60cm... Maastossa tykkäsi nuorempana varsinkin juosta pää taivaissa ja kyllä sillä vieläkin silloin tällöin lähdetään vanhuksella vähän maastoilemaan :)

Historia xx Brave on Katan kolmas virtuaalilämppäri ja Haapalan ensimmäinen lv-siitostamma, joka on ollut mukana ihan tallin alkuajoista lähtien. Paljon se on siinä ajassa ehtinyt kokemaan. Brave on toiminut harraste ajohevosena ja ratsuna tallin omalle väelle, sekä saanut 9 varsaa, joista kaikki ovat juosseet raveissa. Lisäksi Braveder on osallistunut kerran elämässään NJ-näyttelyiden, aika harvinaiseen, jalostusluokkaan, jälkeläistensä kanssa. Kokemus oli hieno, vaikkei menestystä tullutkaan x) Yhdeksännen varsan jälkeen se jäikin ansaitulle eläkkeelle siitoshommista. Ja tätä nykyä viettää päiviänsä suurella laitumella, muiden siitostammojen kanssa, sekä välillä toimii lapsenvahtina nuorille hevosille ja myös tukena ja turvana opetustilanteissa. Lokakuussa 2004 Bravederin yleiskunto oli jo heikentynyt sen verran että aloimme katsella mitä tamman kanssa kannattaisi tehdä, koska eihän se tehnyt enää muuta kun söi ja nukkui. Tilanne ei koskaan korjaantunut, pikemminkin paheni, hitaasti mutta varmasti. Niimpä 27.10 Braveder vietiin lopetettavaksi, ennenkuin tamma ehtisi kärsiä.

Jälkeläiset xx
r Silver Brave (i: Silver Starbell)
o Legolas Brave (i: L.F.'s Legolas)
o Rocket Brave (i: Rockefeller)
t Money Brave (i: Money Maker)
o Raymond Brave(i: Raymond Hanover)
o Asterix Brave (i: P.P.Asterix)
o Go Brave (i: Go)
t Mysterious Brave (i: Mysterious Yankee)
o Keltti Brave (i: O.Keltti)

Kilpailut ( Bravella kun on vain yksi niin se olkoon tässä :) ) xx
30.6.2003 Ruiskukka (NJ), jalostusluokka, 6 / 11

Suku xx
Bravederin suku on kokonaan keksitty, joten minulla ei siitä ole sen kummempaa sanottavaa. Mutta Bravederin jälkläisnäytöt puhuvat puolestaan, joten ei kannata liikaa suvuttomuuten tuijottaa ;)


Nacleder 1.15,4
Nacle Is Pacle 1.16,7 Nacle John 1.20,1
Paquette 1.18,8
My Derious 1.16,0 Derious Lemon 1.17,6
My Hannah -

Veder's Girl 1.14,2
Vedder 1.13,9 Venuzaron 1.14,0
Dira Miam 1.15,8
Girl of Dream 1.17,8 Little Dream -
Girl of Damar -

ulkoasu © cosette

etusivu
hevoset
kasvatus
toiminta
vieraskirja

Ulkoasu toimii parhaiten resoluutiolla 1024 x 768, IE. 1