virtuaaliponi | a SIM-game pony
Conna Snapjack
ktk III palk, 67p

Kuvagalleria

 perustiedot
   rotu: shetlanninponi
 sukupuoli : ori
 s. 1992, Englanti
 i. Willie Snap
 e. Carolie
 kasv. Mary-Ann Thompson
 väri ja merkit : tummanruunikko, ei merkkejä
 sk. 96 cm
 kutsumanimi : Konna
 taso : Ko He B, re 50cm, toimii myös ajoponina hyvin :)
 
 luonnekuvaus
 

 Konna on todella valloittava herramies, joka hurmaa kaikki. Konna on vienyt mukanaan niin tammojen kuin ihmistenkin sydämiä, ja se kuuluu tallimme ehdottomiin suosikkeihin. Konna on luonteeltaan hyvin omapäinen ja orimainen, mutta hyvin helppo käsiteltävä kaikkine oritemppuineenkin. Ajolla ja ratsuna Konna toimii kiltisti ja tottelevaisesti, ja tykkää reippailla varsinkin maastossa.

Konna on todellinen kultakimpale, joka tuotiin tallillemme suoraan Englannista tuomaan virtuaalimaailmaan uutta verta shetlanninponikasvatukseen. Siitä alkaen Konnan suosio on ollut huimaava, sen luona on vieraillut jo yli 20 tammaa, ja jälkeläiset ovat olleet oikein hyviä :)
 

 varusteet
   ratsastaessa : yleissatula, vihreä neliöhuopa, nivelsuitset

muut : ajovaljaat + kärryt, vihreä riimu + naru, harjat, vihreä talliloimi, vihreä villaloimi
 
 kilpailutulokset
  5.9.01 Koululaakso, NJ-näyttelyt, shettis-orit 2/2 : LKV 4, JS
4.11.01 Star Lagoon, NJ-näyttelyt, shetlanninponi-orit : LKV 4, JS
17.2.02 SHRY, NJ-näyttelyt, BIS 1, tuomari : Tiia
10.4.02 Liinun vt, 40-60 cm : 25/25
25.4.02 Mantelin Talli, 30-40 cm : 5/17
15.5.02 Koululaakso, 40 cm : 28/33
1.7.02 Stallions Of Agave, 40-60 cm : 8/30
27.7.02 Picabo, 50 cm : 18/25
6.9.02 Tähtilaukka, K.N Special : 2/25
22.9.02 Siittola Undómiel, 30-50 cm : 18/19
1.12.02 YT Hillomunkki, K.N. Special : 1/20


 

 Konnan jälkeläiset
 
1. t. Liinun Lindy Lou, e. Miss Millie (om. Liinu)
2. o. Liinun Ginnie, e. Miss Millie (om. Liinu)
3. o. Hevosenkengän Little Zone, e. Zabrina (om. Hevosenkengän talli)
4. t. Liinun Aster, e. Be My Real Girl (om. Liinun virtuaalitalli)
5. t. Liinu's Rosy Life, e. Samba Lou (om. Liinun virtuaalitalli)
6. o. Annan Fenix, e. Hevosenkengän Päivänsäde (om. Anna)
7. t. Liinun Piaffine, e. Miss Millie (om. Liinu)
8. -varsa-, e. Hevosenkengän Pikkuenkeli (om. Anna)
9. -varsa-, e. Missie Goldie
10. t. Sessin Namupala, e. Sunrise Morning Came
11. -varsa-, e. Barbarosa's Juliet (om. Liisa)
12. t. Kuusimetsä's Grande Prémiére, e. Kuusimetsän Daisy (om. Marsa)
13. o. Satumetsän Lord Snapjack, e. Lorianne (om. Ruusunnupun talli)
14. t. Torroligs Dagdröm, e. BD Stjärna (om. Piitu)
15. o. Metsälän Rasmus, e. Zitrina (om. Metsälän talli)
16. Flirtingo von Äppeldörf, e. Toftina de Äppeldörf (om. Erikan Nettitalli)
17. t. Liinun Millie O'Snap, e. Miss Millie (om. Liinu)
18. -varsa-, e. Rantosen Amalia (om. Marmu)
19. -varsa-, e. Miniature's Liquid (om. Siittola Moondelight)
20. Snapjack's Beautiful, e. Minimor
21. t. Summer Girl, e. I Love You
22. -varsa-, e. Donette (om. Siittola Snowflake)
23. -varsa-, e. Mantam (om. Aza)
24. o. Royal's Ray Of Moonlight, e. Minicloud
25. -varsa-, e. Minigirl (om. Karoliina)
26. Hunajakuun Suffeli, e. Little May (om. Ponisiittola Honeymoon)
27. Jewell Entei Snapjack, e. Entei
28. Marabout's Dart Connahan, e. Dartford's Sandmare
29. t. Silver's Priscilla, e. Pretty In Pink
30. o. Hermanni, e. Seraphina
31. Jääsaaren Spotlight Snapjack, e. Fantastic van de Oranjeplein
32. Rubinan Toka-Vekara, e. Laakson Gaia
33. -varsa-, e. Summer Cocoa Kimber
34. -varsa-, e. Jasmin (om. Susu)
35. -varsa-, e. Miniature's Doing Ding Dong
36. -varsa-, e. Mini Monster
37. My Snap-Ponny, e. My Little Pony
38. -varsa, e. Miss Sunny
39. t. Kevätpäivän Snap Molecule, e. Royal's Molecule
40. -varsa-, e. Royal's Little Lover
41. o. Sydänlaakson Amor, e. Whitelightin Phoebe
42. o. Snowtroll's Kaiser, e. S.W. Fiorella (om. Riikka H.)
43. Mäntysuon Obscurité, e. Mäntysuon Victoria
  

 hoitopäiväkirja  ||  hoitaja : Noora
 
6.2.2003 Torstai
Kävin hoitaa taas Konnaa, koulun jälkeen. Se oli suloinen kun sen viiksikarvat oli jäässä ja turpa lumessa, samoin selkä. Talutin sen sisälle ja hain sen harjat että valjaat. Konna nautti harjauksesta ja nuoleskeli huuliaan. Sitten putsasin sen kaviot ja laitoin valjaat. Konna rupesi pureskelemaan yhtä hihnaa! Otin sen, sen suusta ja sanoin että "ei"! Sitten laitoin muut kiinni ja talutin sen ulos. Laitoin kärryt perään ja hain kypärän ja raipan. Konna lähti reippaasti eteenpäin.
Konna säikähti yhtä oravaa joka tiputti sen päälle lunta puusta! Se oli menoa! Konna juoksi minkä kerkesi kintuistaan, kuin olisi ollut tuli hännän alla. Yritin rauhoitella sitä puhumalla ja sahasin hiljalleen ohjia. Vähitellen Konna hiljensi vauhtia ja pysähtyi kohta kokonaan. Se ravisteli itseään ja puuskutti. Se oli hiestä märkä joten se oli äkkiä saatava talliin. Taputin sitä ja nousin takaisin kärryille. Lähdimme ravamaan kohti talliin takaisin. Kun tulimme kävelytin Konnaa ilman kärryjä. Vein sen talliin ja kuivasin kuivilla heinillä sen, myös pyyhkeellä. Laitoin sitten loimen päälle ja annoin vähän heinää. Menin putsaamaan minun kaapin joka oli sekasorron vallassa.
Saappaat oli ihan nurin kurin. Kypärä oli kaapin pohjalla, eli väärällä paikalla. Pohjalle oli myös tippunut pari vanhaa heppanamia ja heinänkorsia+pölypunkkeja eli villakoiria ;). Järjestin kaapin kokonaan ja sitten menin rasvaamaan Konnan suitset ja satulan. Putsasin myös Konnan juomakaukalon. Sitten puhdistin harjat, ja lopulta kaikki Konnan tavaratja minun oli siististi, huh! Sitten hyvästelin Konnan ja lähdin.

-Noora ja Konna- 

30.1.2003 Torstai
Moi! Tulin taas käymään konnukan luona, tuon komean orhipojan ;) . Hain sen ulkoa ja se oli aika hyvännäköinen. OLi siis aika puhdas. Harjasin sen silti ja otin valjaat esiin. Laitoin ne ja hain kärryt. Kun kärryt olin laittanut hain kypärän ja raipan. Nimittäin Konna tuntui aika laiskan puoleiselta. Sitten lähdimme. Se oli laiska! Hoputin sitä reippaampaan käyntiin. Välillä se meinasi simahtaa, mutta heräsi kun kuului pieni napsahdus. Ravasimme pitkin polkuja niin että lumi vain pöllysi. Annoin konnan myös vähän laukata, kunhan ei laukkaa radalla. Kurre hyppeli puissa ja jäniksenjäljet oli lumessa. Kun tulimme takaisin, kävelytin sitä ennen kuin riisuin sen. Vein kärryt ja valjaat takaisin. Sitten venytin sitä jotta ei lihakset tulisi kipiäksi ;) . Sitten laitoin sille loimen kun pakkasta oli -27 astetta!!! Menin sisälle ja putsailin sen satuylaa ja suitsia. Sitten menin hyvästelemään ja antamaan pari ompun palaa Konnalle. Se oli jo kerennyt pientaroida kun loimi oli lumessa. Lähdin sitten.

-Noora-


5.1.2002 Sunnuntai
Tulin kahtoo Konnaa, kun sain tietää että se kengitetään 10-11 aikoihin. Hain sen pihatosta. Tarkistin vielä että se kenkä oli hyvin, ja kaikki oli hyvin :). Nyt varmaan pääsisin ratsastamaan ;) . Hain sen harjat, ja varusteet samalla. Harjasin sen hyvin ja annoin sille ompun puolikkaan. Putsasin myös kaviot hyvin. Ne olikin likaiset. Sitten selvitin harjaa ja häntää kun ne näytti niin sotkuisilta. Tein Konnan otsaharjaan letin, kun ne näytti olevan silmien edessä. Laitoin sille suitset, kun olin lämmittänyt kuolaimia. Laitoin myös satulan ja kiristin satulavyön. Talutin sen maneesiin. Nousin selkään ja kiristin vielä satulavyötä. Siellä oli muitakin hevosia ja ratsastajia. Kävelimme vähän sisempää uraa, että muut pääsee helposti ohi, olihan maneesi aika suuri. Kun siirryimme raviin, Konna pukitti pari kertaa. Teimme voltteja, kun se tuntui vähän kankealta. Laukkasimme myös kun Konna oli edes vähän paremman tuntuinen (lämmennyt kunnolla). Sitten lopetimme, annoin sen kävellä kunnolla. Talutin sen kiinni ja riisuin sen. Harjasin sitä vielä ja taputtelin ja hyväilin :) . Sitten vein harjat ja satulan ja suitset paikoilleen. Laitoin kypäränkin kaappiin ja raipan (joka oli varalta). Päästin Konnan pihattoon ja lähdin kotiin kävelemään.

-Noora ja Konna-  


Noora : Katsoin tuota Konnan kenkää, ja se olikin tosiaan melko pahasti irti. Kengittäjä on onneksi tulossa käymään tallillamme jo huomenna (5.1.), joten hän voi muutaman muun työnsä ohella laittaa Konnalle uuden kengän saman tien :)  Kengittäjä käy luultavimmin aamupäivällä ja kengittää Konnan heti klo 10-11, joten Konnan kanssa voi iltapäivällä puuhailla normaalisti :) ~Liinu

4.1.03
Tulin Konnan luo taas :) Se oli pihatossaan. Kävelin sen luo rauhallisin mielin ja joulu mielin :) Annoin sen syödä sen piparin ja avasin kaikki luukut sen kalenterista. Rapsutin sitä ja aloin sitten taluttaa sitä kiinni aitaan. Se kyöhnytti siihen päätään ja järsi sitä. Komensin sitä ja se antoi olla. Hain sen harjat ja harjasin sen hyvin. Se vähän oli levoton mutta muuten kiltti. Tervehdin monia kavereitani. Kun aloin puhdistaa sen kavioita huomasin että vasemman puolisen jalan kenkä oli vähän irrallaan. Joten en voikkaan ratsastaa sillä. Menin kertomaan Liinulle ja Liinu tuli katsomaan. Se sanoi huolehtivansa siitä. Hän sanoi että saattaa kestää joten sinun olisi parasta lähteä kotiin. Sanoin Konnalle heipat ja vein harja korin sisälle. Siivosin myös sen kaapin ja varusteet putsasin. Siiten lähdin.

-Noora ja Konna-
Ps. Eli Konnalta oli kenkä irrallaan vasemmanpuolisesta jalasta, et voisitko katsoa?


10.12.02 Tiistai
Tulin taas Konnulin luo. Olin leiponut sille ison sydämenmuotoisen piparin jossa luki: HYVÄÄ JOULUA KONNALLE! Minun kamu oli kans tuonut Konnalle kalenterin sen pihaton "talliin" kun itse oli kipeä. Menin suoraan laitumelle ja vislasin. Kohta kuului hirveä töminä ja sieltä ravasi pari ponia minun kohti, ekana tietty Konna :). Taputin jokaista mutta otin vain Konnan mukaani kiinni aitaan. Hain harjat ja halailin sitä. Se hörisi ja nuuski lunta, otin sen irti ja annoin sen piehtaroida rauhassa. Siitä tuli lumiponi! Söpöliini! Sitten aloin harjata sitä kunnolla että lumi irtoaisi. Sitten puhdistin kaviot. Hain valjaat ja kärryt että voisimme lähteä yhdessä talvi retkelle. Laitoin sille huolellisesti ne ja laitoin Konnalle tonttulakin päähän jonka olin ostanut sille :), se kävi sille kuin nakutettu! Sitten hain kypäräni ja raippani, mutta uskoisin että en sitä tarvitsisi kun tuntuu sillä olevan menohaluja. Nousin kärryille ja Konna melkein tiputti minut melkein heti kun se lähti yhtäkkiä laukkaan, kun en ollut valmistautunut. Pysäytin sen ja asetuin hyvin kärryille. Kun annoin merkin lähteä Konna lähti raviin ja annoin sen ravata. Lumi vain pöllysi kun vilkas poni ravaili pitkin tien viertä. Monet autoilijat vilkuttivat ja nauroivat parivaljakolle :) . Kun vastaan tuli pari tammaa, Konna ravasi tyylikkäästi ja arvokkaasti niitten ohitse ja hörisi myös. Sitten vähän laukkasimmekin tuolla metsäpoluilla (leveillä). Konna pari kertaa meinasi liukastua mutta säilytti tasapainonsa. Se myös säikähti oravaa joka tiputti sen päälle vähän lunta ja se oli menoa! Onneksi ei oltu maantie vieressä! Sain sen rauhoiteltua sen raviin ja siitä käyntiin vasta parin kilsan päästä. En tuntenut tätä seutua mutta seurasimme jälkiä takaisin. Konna oli hiestä märkä sen laukkapätkän jälkeen. Jäähdyttelin sen rauhassa ja suuntasimme kohti tallia. Kun tulimme moni oli vasta lähdössä ratsastamaan. Monet harjasivat ja pölöttivät yhtä aikaa. Minä riisuin Konnan nopsasti ja laitoin sille loimen. Kysyin Liinulta olisiko vapaata karsinaa vähäksi aikaa kun Konna oli niin kuuma, ettei oripoika vilustuisi. Liinu antoi luvan. Aloin rasvata valjaita, suitsia ja satulaa. Sitten vein kärryt pois ja ripustin sen Konnan piparin pihaton "talliin". Aukasin myös kymmenennen luukun kun sitä ei oltu vielä avattu. Meinasin juuri lahteä syömään eväitäni kun muistin että olihan minulla vielä kortti Konnalle! Senkin laitoin sille ja menin vasta sitten syömään ne eväät. Kun olin syönyt kävin katsomassa Konnaa. Se oli jo "kuivunut", mutta annoin loimen olla. Vein sen pihattoon ja se alkoi heti piehtaroida. Sitten minun piti lähteä kotiin.

-Noora ja Konna-


27.10.2002
Tulin taas tallille hoitelee konnaa. On ollu ikävä kun ollaan matkusteltu paljon nykyään. Isä toi minut. Vein evääni hoitajien paikkaan ja kävelin kohti pihattoa. Oli aika kylmä. Konna oli kyöhnyttämässä toisen ponin kanssa. Vihelsin ja ponit höristivät korviaan ja huomasivat sitten minut. Joku lähti ravaamaan (Konna esim.) ja muut kävellä löntystivät paikalle. Halasin Konnaa ja annoin sille sokerin palan. Muutkin halusivat joten annoin parillee muullekkin mutta sitten lähdin taluttaamaan Konnaa harjaukseen. Sidoin sen kiinni ja hain harjat. Harjasin sen ja laitoin satulat ja suitset. Se vähän kummastutti ottaa kuolaimia suuhun kun pitkään aikaan niitä ei ole suuhun laitettu. Sitten irroitin sen ja talutin maneesiin. Kiristin satulavyön ja nousin selkään. Kävelimme ja taivuttelin/lämmittelin sitä. Ravasimme ja vähän laukkasimme laukkaympyröitä. Konna oli aika laiska mutta pukitella se jaksoi kyllä. Vaihdoimme suuntaa ja menimme pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa. Sitten taputtelin sitä ja annoin pitkät ohjat. Sitten menimme kaartoon ja lopetimme. Talutin sen kiinni ja riisuin. Otin myös kypäräni pois ja harjasin Konnan. Sitten vein sen pihattoon ja annoin porkkanan. Menin syömään eväitäni ja sitten isä tuli hakemaan kotiin.

-Noora ja Konna- 


30.9 2002 Maanantai
Tulin taas pitkästä aikaa tallille! Olipa kylmä ilma! Konna ja muut ponit värjöttelivät pihatossaan ja meni suoraan hakemaan Konnaa sieltä. Mutta ei minun tarvinnut kovin pitkälle kävellä kun Konna tulikin vastaan jo. Talutin sen päitsistä kiinni puomiin ja kiinnitin sen siihen. Sitten hain harjatr ja suin sen hyvin. Putsasin sen likaiset kaviot ja laitoin sille sitten suitset. Satulankin laitoin ja lähdin katsomaan Konnan kanssa oliko maneesissa tilaa. Siellä oli kylläkin tungosta joten lähdin sitten kentälle. Siellä ei ollut kuin yksi ratsastaja sekin oli lopettamassa. Menin ja nousin sen selkään. Säädin jalustimet ja lähdimme käyntiin reippaasti. Mutta ravasimme jo kyllä aika nopeasti käynnin jälkeen koska tuli kylmä. Konna meinasi lähteä laukkaan mutta kielsin sitä. Menin sillä ympyröitä ja voltteja. Menimme myös ravin lisäyksiä. Sitten menimme myös laukkaympyröitä ja ravissa myös pohkeeväistöä. Siihen sitten lopetin. Vein sen takaisin puuhun kiinni ja harjasin. Laitoin sitten loimen ja vein laitumelle. Se puski minua ja odotti portilla heiniä joita toin jokaiselle. Sitten vein harjat, suitset ja satulan pois ja sanoin heipat kaikille, tallin väellekkin. Sitten lähdin polkemaan kotiin.

-Noora ja Konna-


6.9.2002 Perjantai
Konna oli pihatossaan. Aika kylmä tuuli oli ja Konna vähän oli hermostuneen oloinen. Talutin sen kiinni yhteen puuhun ja lähdin hakemaan harjat että laittamaan takin päälle. Konna kuopi kun tulin. Harjasin sen rivakasti ja puhdistin kaviot. Sitten lähdin taluttamaan sitä maastoon. Se käveli rivakasti ja aina lähti raviin. Lopulta suostuin ja kehotin sen raviin, vaikka sitä ei tarvinnut kehottaa. Se oli aika säikky ja semmonen mutta varmaan siksi koska oli tuulinen päivä. Pari muutakin hoitajaa tuli vastaan hoitsuillaan ja tervehdimme aina. Konna hirnui yhden shettis tamman perään mutta sain sen pideltyä joten kuten. Kun tulimme takaisin, sidoin sen kiinni ja selvitin harjaa ja häntää. Myös tein sille sitten letin otsaharjaan. Voi että se oli suloinen! Otin siitä kuvan kun kamera tuli  mukaan. Hain sille porkkanan ja omenan puolikkaan. Se söi ne ahnaasti. Vein sen sitten pihattoon ja katselin niitä vähän aikaa. Sitten lähdin.

-Noora ja Conna Snapjack


13.8.2002 Tiistai
Eka päivä koulua oli mennyt.... Oli kyllä mukava nähdä koulukavereita mutta en pääse usein Konnaan hoitamaan :( . Tulin suoraan koulusta Konnaa kahtomaan, kun ei tullut läksyjä. Se oli pihatossa laiduntamassa. Vein repun pois sisälle ja otin riimunvarren mukaan. Sitten juoksin aidan ali ja Konna olikin jo siinä. Se lähti minua pakoon kun yritin ottaa sen kiinni! Yritin houkutella sitä mutta se tiesi sen jekun. Myös yritin juosta perässä mutta se nyt ei ainakaan onnistunut. Sitten menin makaamaan nurmelle ja "nukkumaan". Kohta pehmeä ja lämmin turpa kosketti minun kasvojani ja nappasin sen äkkiä kiinni päitsistä. Konna oli selvästikkin pahoillaan mutta reippaalla päällä lähtemään lenkille. Talutin sen talliin sen koppiin. Laitoin sen kiinni, mutta kun olin hakenut harjat se oli irti. Ihmettelin että miten mutta näytti siltä että Konna oli purrut sen poikki kun se olikin ollut aika laiha ja vanha. Sitä hetkeä olin odottanut, koska minulla oli yksi vapaana oleva riimu joka oli upouusi. Heitin vanhan riimun roskiin ja laitoin uuden tilalle. Siitä Konna ei päässyut vaikka yrittikin sitä riuhtoa. Kun Konna lopetti "riimun tappamis operaation" olin jo harjannut sen ja puhdistanut kaviot. Sitten hain sen varusteet. Laitoin Konnalle ne päälle ja hain sitten kypäräni. Talutin sen kentälle ja nousin selkään. Annoi Konnan mennä pitkin ohjin ensin ja sitten lyhyin ohjin. Tästä tulee vielä rankkatunti kun uurastan sen kanssa koulua tällä tunnilla. Menin ekaksi sillä pohkeenväistöä kumpaankin suuntaan ja samoin ravissa. Sitten taivutteliun sitä ympyrällä ja voltilla (laukalla menin ympyrän että ravilla mutta voltilla vaan ravilla). Sitten tein laukan vaihtroa jotka meni OK:oosti ja serpentiiniä ja kahdeksikkoa yms. Sitten lopetin tunnin kiitettävään suoritukseen. Konna oli vähän kuuma mutta niin olin minäkin. Laskeuduin selästä ja nostin jalustimet ylös. Talutin sen sitten koppiinsa ja sidoin kiinni. Laitoin sille päitset ja otin satulan pois. Sitten vähän sivelin sitä vedellä ja sudilla. Vein sen pihattoon ja menin sitten siivoamaan sen jätöksiä. Ennen kuin astui talliin vilkaisin Konnaa joka, yllätys yllätys, piehtaroi. Vein eka varusteet ja harjat pois ennen kuin tartuin kottikärryihin ja talikkoon. Sitten sanoin hyvästit Konnalle ja hain vielä reppuni ja lähdin.

-Nooraja KONNA-  

25.7.2002 Torstai
Tulin tallille virkeänä. Konna hörähteli tarhassaan ja kyöhnytti päätään toiseen shetukkaan. Mutta kun vihellin se nosti päätään ja ravasi portin luo. Rapsutin sitä päästä. Menin aidan ali Konnan luo ja se hamuili minun puseroani. Laitoin riimun siihen kiinni ja aukaisin portin. Huiskin Konnan riimulla muita kauemmas kun ne yritti rynniä ulos sieltä. Annoin Konnan syödä ruohoa sillä aikaa kun laitoin portin kiinni. Sitten marssimme puuta kohti jossa oli varjoisaa ja nyt oli kuuma. Hain harjakorin siihen vierelle ja aloin sukia Konnaa. Se olikin kurassa! Sitten otin vähän pehmeämmällä harjalla. Löysin yhden kutiavan kohdan Konnalta. Sitten putsasin kaviot huolellisesti ja hain suitset ja satulan. Konna otti vaivaisesti kuolaimet suuhunsa mutta satulan ei tullut ongelmia. Kipaisin hakemassa uuden raipan joka oli hyvin lyhyt ja sopiva shettiksille. Nousin selkään ja mietin mitä kautta lähtisin maastopoluille. Päätin mennä Saariojan pelloille laukkailemaan ja sitten kunnon pesu kummallekkin. Konna oli reipas ja säikky jokaisestakin raksahdusta ja lehtiä. Kun tulimme pellolle nostin laukan ja ihana pukkisarja alkuun. Lensin selästä ja Konna laukkasi näkymättömiin. Pää oli vähän pyörällä kun nousin seisomaan mutta tokenin kun Konna oli jonkun tamman luona ja ratsastaja epätoivoisesti saada sitä menemään kauemmaksi. Juoksin kiireen vilkkaa Konnan luo ja vedin sen kauemmaksi. Pyysin anteeksi mutta ratsastaja vastasi: " Voisit hallita vähän paremmin poniasi kun on yleiset pellot käytettävissä! ". Sanoin että tein mukavan ilmalennon ja ohjat lensi kädestäni. Ratsastaja nyrpisti nokkaansa ja häipyi hirveällä töminällä pois. "Mokomakin nirppanokka" ajattelin mielessäni. Sitten yritimme uudestaan ja sitten Konna meni siivosti. Menimme pari kertaa peltoa ympäri mutta sitten lähdimme takaisin Konnakin jäähtyy hyvin samalla kun kävelemme tallille. Kun tulimme tallille riisuin Konnan ja menin sitten pesemään sen. Se nautti siitä ja laitoin sitten sille loimen. Vein sen jälkeen Konnan pihattoon ja menin itse viemään harjat että varusteet takaisin paikoilleen. Sitten lähdin kottii kohti.

-Noora ja Konna-


1.6.2002 Lauantai
Tulin taas Konnulin luo juuri kun koulu oli loppunut! Hypin ja pompin
koska olin niin iloinen kun koulu loppui. Vihelsin ja minun iloni
tarttui Konnaankin ja se pukitteli silkasta ilosta. Tänään VARMANA
lähdemme uimaan Konnan kanssa. Ilmoitin siitä Liinulle ja se kuulemma
sopisi kun oli niin lämmintä. Hain Konnan riimun ja päitset. Konna
oli jo minua odottamassa portilla joten laitoin sille vaan päitset ja
napasautin sille riimunnarun kiinni niihin. Talutin sen puomiin
kiinni ja hain sen harjat. Harjasin sen ja sitten putsasin kaviot.
Hain sen hienot suitset ja laitoin ne sille suuhun. Konna samalla kun
yksi tamma meni ohi niin se hirnahti sille kutsuvasti. Sanoin sitä
höpsöksi koska se oli iso tamma ja Konna itse oli pieni. Sitten
nousin satulaan ja eikun matkaan. Aurinko helotti ylhäällä lämpimästi
ja kirkaasti. Minulla oli uikkari ja pyyhe mukana, samoin juomista ja
vähän evästä repussa. Kun tulimme uittopaikkaan, laskeuduin selästä
ja riisuin vaatteni niin että minulla oli vain uikkari päällä. Konna
meni heti veteen roiskuttelemaan ja minä tulin perässä. nUimme siinä
sitten pitkään, minä kuitenkin lopulta nousin rantaan kuivattelemaan
itseäni ja ottamaan aurinkoa. Söin myös samalla kuin myös join. Konna
tuli katsomaan mitä söin ja annoin sille pari leipää. Sitten
raivasuin kaikki juttuni ja meidäin täytyi lähteä. Nousin Konnan
selkään ja lähdimme raviin. Vaikeaa oli mennä shettiksellä ilman
satulaa ravissa joten nostin laukan. Laukka oli paljon pehmeämpää.
Sitten hidastin käyntiin kun, melkein heti tuli tallin kato tuli
näkyviin. Kun tulimme pihalle laskeuduin Konnan selästä ja sidoin
kiinni puomiin. Harjain sen ja vaihdoin suitset päitsiin. Sitten
annoin sille porkkanan palan ja laitoin hyönteis myrkkyä Konnaan kun
kärpäset härnäävät sitä niin paljon. Konna luuli tuota sumute pulloa
käärmeeksi kun siitä kuului sellainen käärmeen ääni. Se yritti päästä
pakoon mutta kun lopetin sen rauhoittui. Vein sen sitten laitsalle ja
vein sitten suitset ja harjat pois. Sitten minä lähdin.

-Noora ja Konna-  

23.5.2002 Torstai
Tulin hoitamaan Konnaa ja ajamaan. Se oli muitten shetukoitten kanssa
ottamassa kilpaa, kuka oli nopein, kuka vahvin yms. Vein repun
hoitajien huoneeseen, otin valjaat ja harjat valmiiksi Konnaa varten
ja nappasin riimun ja päitset kahvasta. Kun tulin laitumelle Konna ja
muut juoksivat yhdessä laidunta pitkin. Syy oli varmaan se koska oli
aika kylmä tuuli. Vihelsin, kaikki käänsivät korvat vihellyken
suuntaa, mutta Konna oli ainoa joka tiesi vihellykseni. Annoin sille
namin ja laitoin päitset sille päähän, joissa oliu jo riimu valmiina
kiinni. Sitten talutin sen koppiin ja harjasin. Laitoin valjaat ja
talutin sitten ulos. Yksi tyttö piti sitä kun työnsin kärryt ja hain
raipan, jota ei löytynyt, joten otin tallin raipan. Lähdimme
ravaamaan, kun se oli niin lähellä se ravirata ja tulipaha
lämmitellyksikin Konna samantien. Kun tulimme siellä oli muitakin
ajajia joten, Konna oli VÄHÄN innoissaan. Konna otti mielellään
spurtin ja se ryöstikin kun se otti kuolaimet hampaitten väliiin ja
viuh! Siellä sitten kiidimme ja monet vähän kiros kun kaahailimme
silläå tavalla. Ärähdin kunnolla Konnalle joka vihdoin suostui
hiljentämään. Pyysin joiltakin anteeksi, mutta ponini ryösti. Sitten
lähdimme käynnillä kotiin. Kun tulimme riisuin sen ja laitoin
hikiloimen. Annoin sen olla käytävällä niin pitkään että kerkeisin
siivota kopin. Kun olin siivonnut annoin Konnalle heiniä ja puhdistin
juomakupin. Sitten annoin sille suukon ja lähdin.

-Noora ja Konna-

16.5.2002 Torstai
Tulin taas rakkaan shetukkani luo. Se oli laitsalla kuten
yleensäkkin. Minulla on tunti myöhempään joten olen nyt Konnan kaa.
Menin tallille ja siellä oli täys suhina kun monet oli katsomassa
toisten tuntia monet siivosa karsinoita yms. Menin hakemaan riimun
Konnan karsinan edestä, samalla hain harjat siihen valmiiksi. Menin
Konnan luokse ja se tuli luokseni makupalan toivossa. Napsautin
riimun kiinni ja talutin sen puomiin kiinni. Hain harjat sen karsinan
edestä. Harjasin sen hyvin ja vähän sen jälkeen puhdistin kaviot.
Hain sen suitset ja laitoin ne sille huolellisesti päähän ja remmit
hyvin kiinni. Lähdimme matkaan maastoon ilman satulaa. Oli tosi
kuuma! Onneksi metsässä oli viileää! Konnakin nautti siitä, huomasin
sen siitä kun siirryimme metsään Konna virkistyi kävelemään
reippaammin! Nautimme kun linnut lauloivat ja kaikki pieneliöt
puuhasivat touhukkaasti lähettyvillä. Kun tulimme takaisin, viilensin
Konnan jalkoja viileällä vedellä. Harjasin sen ja vähän kuivasin sen
jalkoja. Vein sen pihattoon ja putsasin kopin. Sitten minun piti
lähteä tunnille.  

-Noora ja Konna-

15.5.2002 Keskiviikko
Tulin taas Konnan luo. Se oli pihatossa joten hain senb sieltä.
Olimme sopineet Annan kanssa että lähtisimme ratsastelemaan
ratsuillamme, minä Konnalla ja Anna Metsätähden Vernerillä. Kumpikin
haki omat hoitsunsa laitumelta ja eikun hääräämään niitten kanssa.
Juttelimme samalla mukavia kun harjailimme niitä. Anna oli ekaksi
valmis koska Konna ei halunnut aukaista suutaan. Talutimme hepat ulos
ja nousimme selkään. Kiristimme vielä satulavyöt ja sitten eikun
menoksi! Ravasimme metsäpoluilla ja laukkasimme laukkasuoralla.
Meillä oli hauskaa! Tulimme "väsyneinä" takaisin Liinun
virtuaalitallille. Siellä sitten riisuimme hepat ja harjasimme ne.
Putsasin Konnan kaviot huolellisesti ja sittehn vein harjat ja muut
varusteet paikoilleen. Annakin toi Vernerin varusteet takaisin
satulahuoneeseen. Veimme kummatkin takaisin omille laitsoilleen
hyppimään. Putsasimme kopit ja sitten lähdimme.

-Noora, Anna, Konna ja Verneri- 
9.5.2002 Torstai
Tulin aamulla klo. 9.00 niinkuin saakin. Konna olikin jo laitumella
joten menin siivoamaan sen koppia. Siinä olikin siivottavaa! Se oli
kakkonut yhteen nurkkaan mutta oli sitten pyörinyt niin että ne oli
levinnyt. No siihen meni paljon aikaa kun vielä myös piti hakea lisää
puruja (2h). Sitten menin putsaamaan sen varusteita ja rasvaamaan,
siihen meni 2 tuntia. Vielä kun keksisi tekemistä koska kolmelta
vasta saa hakea ponit sisälle. No ajattelin mennä puhdistamaan sitten
harjat jotka oli likaiset ja täynnä karvoja. Siihen meni tunti ja
vielä piti tunti tehhä... No menin laitumen läiheisyyteen ja ja
rupesin katsomaan pilviä. Kun huomasin että kello oli jo kolme, ja
ylikin niin nappasin Konnan aidan viereltä ja talutin päitsistä sen
puhtaaseen koppiin. Ennen ratsastusta oli ruokailu ja Konna oli
parissa minuutissa syönyt mutta annoin sen mahan levähtää. Hain
kaikki valmiiksi. Harjasin sen ja sitten putsasin kaviot ja laitoin
satulan+suitset. Laitoin remmit huolellissesti kiinni ja talutin sen
sitten kentälle. En käytä nyt jalustimia koska haluan kuntouttaa
jalkojani. Sitten nousin selkään ja annoin sen mennä uralle.
Ravattiin ja arjoteltiin etuosan käännöstä kun se oli niin jäykkää
sille. Se takelteli minkä jaksoi mutta lopulta venyi kuin
kuminauha :)
Laukkasimme lopuksi kumpaankin suuntaan ja menimme lopuksi kaartoon.
Sitten nousin selästä ja laitoin jalustimet ylös selän päältä
rististä. Talutin Konnan koppiin ja riisuin varusteet siltä pois.
Annoin sen nuuskia minun taskuas kun siellä oli happakarkkejen 
muruja. Hain sille leivän palan jonka sitten annoin ja silitin sitä.
Sen turkki oli pehmeä ja sileä. Sitten jätin Konnan kurkistelemaan
kopin yli ja menin viemään varusteet ja harjat. Sitten lähdin.

-Noora ja IHANA Konna- 

1.5.2002 Keskiviikko
Tulin taas Konnalla ratsastamaan. Se hörähteli aidan toisella
puolella kun kuljin tietäpitkin jossa vieressä oli pihatto. Kun
pääsin portille avasin sen ja Konna oli jo odottamassa minua. Vein
sen puomiin kiinni ja hain sisältä harjat. Konna oli melkein unessa
kun tulin takaisin kun oli niin lämmintä. Kun harjasin sitä se
rentoutui vielä enemmän. Sitten hain sen suitset kun en halunnut
rasittaa sitä lämpimänä päivänä raskaalla satulalla :)
Kun olin suitsinut sen niin sitten lähdimme köpöttelemään pitkin
Aholan pellolle. Siellä käveltiin pitkin päivää ja vähän
laukkailtiin. Välillä Konna napsi sieltä ruohonkorsia. Sitten kun
tulimme Konna haluai yhtäkkiä piehtaroimaan, annoin sen piehtaroida
koska sillä ei ollut satulaakaan. Se pietaroikin ptkään ja vihdoin
minun kärsivällisyytene loppui ja hoputin sen ylös. Rapsutin sitä
selästä ja huomasin että siitä oli kutittanut. Sitten sidoin sen
puomiin kiinni ja harjasin sen hiekasta ja muusta liasta. Sitten
talutin sen pihattoon jossa se taas alkoi piehtaroimaan, voih! Menin
siivoamaan koppia ja sitten syömään eväitä jota olin ottanut mukaan
varalta että päivä olisi vieerähtynyt nopeasti, ja niin olikin!
Olimme 2 tuntia maastossa Konnan kanssa! Sitten minun piti lähteä.

-Noora ja Konna- 

22.4.2002 Lauantai
Tulin taas Konnan luo joka raaputti päätään aitaa vasten. Silitin sen
pehmeää turpa ja se näytti minulle hampaita :)
Talutin sen puomiin kiinni ja hain harjat+muuta varusteet. Harjasin
sen hyvin, putsasin myös pään pääharjalla ja puhdistin kaviot. Sitten
otin siltä päitset pois ja sujautin sille suitset päähän. Asetin
Konnalle satulan, kiinnitin satulavyön ja häntäremmin. Sitten hain
pitkän raippani ja irrotin Konnan puomista. Hain raippani ja
kypäräni. Talutin Konnan kentälle jossa oli matalia esteitä. Nousin
selkään ja jalustimet olivat oikean pituiset. Kiristin satulavyön ja
päästin Konnan kävelemään pitkin uraa. Kokosin ohjat sipvan ajan
päästä ja siirryimme raviin. Taivuttelin Konnaa ja sitten aloimme jo
hypätä. Menimme ensiksi puomeja ja siitä sitten isommalle esteelle.
Konna pudotti toisen ja korjasin sen seuraavalla kerralla.
Taivuttelin Konnaa laukassa ympyrää ja se selvityi hienosti! Sitten
annoin pitkät ja ohjat ja menimme kaartoon. Talutin Konnan puomille
ja taputin/kehuin sitä. Sitten riisuin siltä satulan ja suitset.
Harjasin sen ja poistin paakut pois kavioista. Sitten laitoin sille
loimen ja vein takaisin tarhaan. Siivosin kopin ja vein tavarat
takaisin sisälle ja omille paikoille! Sitten lähdin... :(

-Noora ja KONNA-  
11.4.2002 Torstai
Tulin taasen Konnulin luo. Se ravaili tyytyväisenä tarhassaan muitten
orejen kanssa. Hain sen riimun ja kumarruin aidan ali. Kävelin Konnan
luo ja annoin makupalan. Talutin sen puomiin kiinni joka oli puun
alla varjossa, kun oli aika lämmin sidoin Konnan sen alle. Olin
hakenut harjat ja valjaat valmiiksi, enää puutuisi kärryt jotka hain
nopeasti. Harjasin Konnan melkein kaikilla harjoilla ja puhdistin
kaviot. Leikkasin pikkuisen Konnan harjaa koska se oli jo niin pitkä
että se häiritsi Konnan näkemistä. Sidoin sen vielä varmuuden vuoksi.
Asetin sille valjaat ja kärryt. Konna seisoi hiljaa laittamisen ajan.
Hain vielä ajopiiskan jota Konna EI yleensä tarvinnut. Nousin
kärryille ja annoin merkin liikkua. Konna tepasteli reippaasti pitkin
polkuja, leveitä, että kärrytkin mahtuu olemaan. Ravailimme paljon ja
pari kertaa Konna yltyi laukkaan, kerran taas sitä piti hoputtaa
kauheasti....eikun ajopiiska käyttöön, muuten se ei liikkunut. Kun
tulimme takaisin tallille jätin kärryt omalle paikalle ja riisuin
valjaat pois. Sitten kuivailin sitä pyyhkeellä kun se oli hionnut.
Harjasin sen karvat suoriksi ja asetin sen päälle loimen. Talutin sen
pihattoon ja vein samalla talliin kaikki tavarat paikoilleen. Hain
kottikärryt ja siivoilin koppia tarvittavan ajan. Hain vielä puhtaita
puruja tilalle. Sitten minä lähdin hyvästelemällä Konnan.

-Noora ja Konna-

29.3.2002 Perjantai
Tulin taas Konnan luo. Se ravasi suoraan luokseni portille kun tulin
laitumen portille. Vein sen sisälle ja hain harjat. Tänään en kerkeä
ratsastaa, harjasin sen ja lähdin taluttamaan sitä maastoon. Ravuutin
sitä ja vähän laukkuutin. Kun tulimme takaisin pyyhin hikipyyhkeellä
Konna koska se oli vähän märkä ja laitoin toppaloimen. Sitten vein
sen laitumelle ja vein heiniä myös. Sitten siivosin Konnan kopin ja
laitoin uusia puruja. Sitten lähdin.

-Noora ja Konna-

24.3.2002 Maanantai
Tulin taas ihanan hoitsuni luo, Konnan. Pieni Shetlanninponi juoksi
luoksen häntä heiluen. Napsautin sille riimun kiinni päitsiin ja vein
puomiin kiinni. Hain harjat ja suitset. Harjailin aikani siinä ja
tein tarvittavat jutut Konnalle. Laitoin sille suitset ja hyppäsin
selkään. Lähdin pelkillä suitsilla. Lähdimme maastoon laukkasuoralle
päin. Ravasimme pitkään ennen kuin menmin laukkasuoralle ja annoin
Konnalle ohjaa. Se oikein hyppäsi kiitolaukkaan. Laukkasuoralla oli
ruuhkaa joten en mennyt päästä päähän vaan lähdin melko pian tallille
päin. Kun tulimme vaihdoin suitset päitsiin ja harjailin siinä vähän
aikaa kun se kiilsi. Sitten vein sen takaisin laitsalle ja menin
siivoamaan kopin. Kun sen olin tehnyt ja vienyt uusia puruja lähdin
kotia kohti, mutta sitä ennen menin antamaan Konnalle pusun sen pikku
turvalle.

-Noora ja KONNA-

19.2.2002 Tiistai
Tulin taas Konnulin luo. Se hirnahti ja ravasi luokseni pää kaarella.
Laitoin sille päitset ja laitoin riimun siihen kiinni. Kävelimme
puomille (vaikka Konna vähän kyllä ravas kun sillä oli menohaluja).
Menin hakemaan tallista harjat ja varusteet. Menin takaisin Konnan
luo ja se oli kuopinut aika ison kuopan eteensä. Peitin sen että joku
ei astu (ei hevonen eikä ihminen)sen päälle ja taita jalkaansa.
Harjasin Konnan ja letitin otsaharjan koska se oli sen silmillä.
Sitten laitoin suitset ja satulan. Kiristin satulavyön kentällä ja
hyppäsin selkään. Säädin jalustimet sopiviksi ja sitten lähdimme
kiertämään kenttää.  Ravasimme ja laukkasimme ja teimme kaikkea mitä
muulloinkin. Vein Konnan takaisin puomille ja otin varusteet pois.
Sitten harjasin sen ja puhdsistin kaviot. Siellä oli pieni kivi, kun
poistin sitä Konna potkas minua jalkaan. Onneksi kerkesin mennä vähän
taaksepäin jotta se ei olisi koskenut niin paljon. Toruin Konna hyvin
jotta se tajuaisi että ei saanut potkia. Mutta ymmärsin että se
koski. Vein ensiksi harjat ja sitten satulan ja suitset takaisin
omiin paikkoihinsa. Sitten vein Konnan laitumelle, kun päästin sen
vapaaksi se laukasi kovaa kiitolaukkaa ympäri tarhaa. Sitten se
piehtaroi oikein kunnolla. Sen jälkeen se katsoi minua suurilla
silmillään. Menin sisälle siivoamaan Konnan kopin. Kun olin sen
tehnyt katsoin vielä että mitään mitä minä olin käytäny ei jäänyt
lattialle. Sitten menin antamaan Konnalle pusun turvalle ja lähdin.

-Noora ja BEST Konna-
 

23.12.2001 Sunnuntai
 Sori kun en ole käynyt pitkään aikaan koska on kohta joulu ja niitä
 on pitänyt järjestellä. Menin katsomaan Konnaa joka oli laitumella.
 Hain sen kiinni puomiin ja hain sen harjat. Harjasin sen kiiltäväksi
 ja laitoin sitten sille satulan ja suitset.Sitten lähdimme maastoon.
 Konna ravasi iloisesti että lumi vain narisi sen kavioitten alla.Kun
 tulimme laukkasuoralle annoin Konnalle ohjaa ja se lähti ihanaan
 laukkaan. Vauhti oli niin kova että vesi tippui silmistäni.Kun
 laukkasuora loppui annoin Konnan kävellä pitkin ohjin.Kun tulimme
 takaisin talliin vein Konnan koppiin ja otin satulan ja suitset
pois,
 harjasin sen ja laitoin loimen. Sitten vein sen laitumelle. Menin
 putsaamaan koppia, kun sen olin tehnyt vein tavarat jotka olin
 ottanut. Vein harjat harja laatikkoon ja satulan sen omalle paikalle
 ja suitset kanssa. Sitten menin sisälle lämmittelemään koska oli
niin
 kylmä. Join kuumaa kaakaota jota olin ottanut mukaan. Sitten iskä
 tuli hakee ja mä sit lähdin Konnan ensin hyvästelemällä.
 
 -Noora ja KONNA-
 

16.12.2001 Sunnuntai
Tulin klo. 9.00 tallille. Hain Konnan Kopistaan. Hain sen harjat ja
rupesin harjaamaan sitä. Annan sille vapaa päivän tänään!! Kun olin
harjannut puhdistin sen kaviot. Vein sen pihattoon. Menin putsaamaan
Konnan kopin. Rasvasin myös Konnan ajovälineet ja ratsastusvälineet.
Sen jälkeen menin syöämään eväitäni jotka olin ottanut mukaan. Sen
jälkeen menin katsomaan kun Konna pukitteli pihatossa ja välillä piti
tankata itseään. Minulla ei oikeastaan ollut muuta tekemistä joten
lähdin.

-Noora ja Konna-

7.12.2001 Perjantai
En ole ehtinyt kirjottaa päivistä mutta olen käynyt Konnan luona!!
Tulin rakkaan hoitsuni luo. Vihelsin ja se vastasi hirnahtaen. Otin
sen pihatosta ja vein puomiin kiinni. Hain ratsastus varusteet ja
harjat. Rupesin sukimaan ja putsaamaan kaviot. Laitoin sille satulan,
se yritti pullistella ja laitoin myös suitset, siinä se taas ei
meinannut aukaista suuta. Lähdin kentälle hyppimään esteitä.
Lämmittelimme ensin ja rupesimme hyppimään n.30-40cm esteitä ja myös
saattoi olla 50cm. Konna hyppeli innoissaan. Kerran se pudotti minut,
näytin varmaan aika hauskalta! Lopuksi annoin Konnan kävellä rauhassa.
Vein Konnan puomiin kiinni. Otin varusteet pois ja harjasin sen
puuuuti puhtaaksi!!! Konna nautti harjauksestani. Vein sen takaisin
pihattoon loimi päällä. Vein sen varusteet paikalleen ja minun oli
aika lähteä.

Terv. Noora ja rakas Konna
 

18.11.2001
Olen pahoillani koska en oo käyny kun on ollu kiireisiä viikkoja.
Tulin iloisin mielin Konnan laitsan luo.Otin Konnan kiinni puomiin ja
rupesin harjaamaan sitä.Laitoin sille varusteet ja hyppäsin
selkään.Tänään meillä on Konnan kanssa jouluratsastus eli pelkkää
käyntiä.Köpöttelimme raikkaassa säässä ilman huolen häivää.Nautimme
kummatkin ihanan rauhallisesta ratsastuksesta.Linnut lauloi ja minä
hyräilin joululauluja.Kunn käännyimme takaisipäin tuli eteen
laukkasuora.Oli pakko nostaa laukka1Tuuli suhisi korvissa ja Konna
hörisi kärsimättömästi "eikö voitais lisätä vauhtia?" annoin Konnalle
ohjaa ja se viiletti kiitolaukkaa pitkin pururataa.Puut vilahti
ohitseni ja rupesin tyynnyttelemään Konnaa.Vihdoin se hidasti
käyntiin ja annoin sille pitkät ohjat.Konna puhisi.Se teki
terää.Annoin Konnan kävellä loppu matkan.Kun tulimme tallille laitoin
Konnan kiinni puomiin,otin varusteet pois ja rupesin harjaan sitä.Kun
olin harjannut sen pesin sen ja laitoin loimen.Vein sen laitsalle ja
menin putsaamaan Konnan koppia,puhdistin myös harjat.Menin vielä
katsomaan kun Konna vähän irroitteli ja piehtaroi.Menin hyvästelemään
Konnan ja lähdin,harmi olisin halunnut jäädä pitemmäksikin aikaa.

Terv.Noora ja pikku Konna
 

26.10.2001 Perjantai

Tulin tallile ja menin Putsaamaan Konnan koppia.Sitten tulin hakemaan
Konnan puomille ja hain tarvittavat välineet.Harjasin sen ja laitoin
sille valjaat ja kärryt.Sitten mentiin!!Kun tultiin raviradalle niin
Konna kiihdytti vauhtiaan,en saanut sitä pideltyä!Ihmettelin kun se
kiihdytti noin paljon, ihan kuin meitä ajettiin takaa!!!!Meitähän
ajettiin takaa.Sieltä tuli hirvi meidän perässä!!!!!Mutta onneks se
kääntyi koska,Konna on ihan märkä!Tulimme kävelyllä takaisin.Harjasin
sen nopeasti, laitoin loimen ja vein sisälle.Vahdin sitä
noin.puoltuntia ettei se joisi,Koska vois tulla kuumetta.Katsoin
vielä että Konnalla ei ole hätää ja lähdin kun olin hyvästellyt
Konnan.

TERV.KAUHISTUNEET NOORA JA KONNA!
 

24.10.2001 Keskiviikko
 
Kun tulin ajattelin mennä siivoamaan Konnan koppia,mutta päädyin
mennä eka ratsastamaan.Kun vihelsin,Konna viiletti tänne täyttä
laukkaa!!!Hain sen ja vein puomille.Hain varusteet,mutten satulaa ja
harjat.Harjasin sen ja laitoin suitset sille,se ei meinannu aukaista
suutaan mutta sainpas vihdoinkin!Lähdin isoon maneesiin ja lähdin
heti ravaamaan.Siinä oli pari puomia niin menin ne. Konna vähän
kompuroi,mutta selvitti silti ne.Sitten vaihdoin suuntaa ja menin
uudelleen puomit,nyt meni paljon paremmin.Sitten nostin laukan,Konna
pukitteli ilosta paljon.Sitten Konna yhtäkkiä hiljensi vauhtia ja
rupesi ontumaan!!!Otin seisahduksen ja lähdin taluttamaan sitä
puomille kun katsoin mikä jalassa oli niin siellä oli iso kivi!!!
Otin sen pois ja hoidin sen samalla tavalla kuin ennen.Sitten vein
sen takaisin pihattoon eikä se enää ontunu!

terv.Noora ja Konna
 

7.10 Sunnuntai

Tulin hakemaan Konnan pihatosta. Se olin aika  viekas tänään. En
aluksi saanut sitä kiinni,mutta kun se huomasi minun kädessä
leipäpalan siihen tuli liikettä! Hain sen harjat ja  varusteet sitten
harjasin sen perusteellisesti ja laitoin sille varusteet,se meinas
pullistella. No pääsimme matkaan. Pikkuinen oli tosi virkeä, se
pukitteli vähän väliä. Silti se rauhoittui. Mentiin laukkasuoralle,
huh huh!! Sitten annoin sen kävellä kunnolla. Kun tultiin niin
harjasin sen ja puhistin kaviot. Sitten vein sen takaisin pihattoon
ja hyvästelin sen ja lähdin ajamaan kotiin.


terv.Noora ja Konna

3.10 Keskiviikko   

Hain Konnan pihatosta. Ajattelin mennä kentälle. Harjasin sen
perusteellisesti,ja puhdas siitä tulikin! Putsasin vielä kaviot.
Hain varusteet ja menin. Se teki heti alkuun pukki sarjan ja hyppi
vähän pystyyn. Siinä sitten ravailtiin ja ajattelin mennä vielä
vähäks aikaa
maastoon. Kun tultiin laitoin Konnan kiinni ja otin varusteet pois.
Sitten harjasin sen ja virutin jalkoja. Sitten annoin sille ompun
lopuksi kivasta päivästä! Vein sen takaisin laitumelle ja putsasin
sen varusteet ennen kuin lähdin.

terv.Noora ja Konna