virtuaalihevonen || a SIM-game horse
 
Wallenborgs Dai
kuvagalleria

 
 

Perustiedot

 rotu : welsh part bred
 sukupuoli : ori
 s. 1996, Ruotsi
 i. Mistyfield Uniform
 e. Amorita
 kasv. Wallenborgs Stutteri
 väri ja merkit : tummanruunikko, iso tähti, sukkia
 lempinimi : Touho
 säkäkorkeus : 138 cm 
 taso : Ko He B, re 110 cm


Sukutaulu

 Mistyfield Uniform (wpb)  Manwen Earl (welsh B)
 Manwen Sparkle (wpb, ox+welsh A)
 Amorita (wpb)  Nova's Blueprint (wpb, xx+welsh B)
 Helmlunds Saga (wpb, wpb+pv)


Luonnekuvaus

Touho on perusluonteeltaan hyvin kiltti, mutta sillä on sen verran vilkas olemus, ettei se sovi aivan kenelle tahansa käsiteltäväksi. Esiintymishaluinen ja todella energinen Touho on erittäin näyttävä ilmestys :)
Touho käyttäytyy yleensä hyvin, vaikka onkin hoidettaessa hieman levoton, aina menossa johonkin. Touho tuntee olonsa helposti tylsäksi, joten se kaipaa aina uusia virikkeitä mahdollisimman paljon. Ihmisille Touho on kiltti, mutta muiden hevosten läheisyydessä se saattaa käyttäytyä melko haastavasti. Pieni steppailu ja hirnuminen kuuluvat asiaan, ja erityisesti muiden orien ollessa lähellä Touho saattaa käydä levottomaksi. Touho ei kuitenkaan ole koskaan vielä karannut kenenkään käsistä. Sen saa napakalla ojentamisella ja komennuksella kyllä hallintaan, kunhan on tarpeeksi päättäväinen, eikä anna sen pelleillä turhaan. Pientä valtataistelua Touhon kanssa saattaa joskus joutua käymään, mutta muuten Touho on mitä ihanin ja kultaisin ori :)
Näyttelykehissä Touho tietää, kuinka näyttää mahdollisimman edustavalta :) Kilpailukentillä Touho pistää aina parastaan, aivan kuin näyttääkseen, kuinka upea herra onkaan :)

Ratsuna Touho on erittäin herkkä ja energinen. Sillä on paljon kapasiteettia ja sen kanssa on ilo työskennellä siitä syystä, että se on erittäin oppivainen poni :) Touho on erittäin hyvin ratsastettavissa, sen ovat todenneet myös monet Touhon kanssa työskennelleet ammattilaiset. Ori toimii kuin ajatuksen voimalla, jos ratsastaja sopii sen kanssa hyvin yhteen :) Herkkyys ja nopea oppimiskyky tekevät Touhosta aivan uskomattoman mukavan ratsun.
Touho sopii mainiosti sekä koulu- että estekentille, ja tietysti myös maastoon :) Touholla on loistavat hermot kouluratsastuksen harjoitteluun, mutta samalla räjähtävää voimaa ja nopeutta esteratojen valloitusta varten :) Maastossakin Touho toimii erinomaisesti, mutta saattaa pelätä suuria maatalouskoneita ja rekkoja.


Jälkeläiset

1. o. Cambrai Luna, e. Sunrise's Amorié (om. Liinun vt) 
 


Kilpailutulokset

10.1.04 Lokaviima, He B : 7/30
10.1.04 Lokaviima, K.N. Special : 14/16
17.1.04 Laitakuja, K.N. Special : 6/24
12.3.04 Nectar, 120 cm (isoille poneille) : 9/13
20.3.04 Wynfor, 120 cm (poneille) : 10/12
26.3.04 Wynfor, 120 cm (poneille) : 13/13
28.3.04 Wynfor, 120 cm (poneille) : 4/13
24.4.04 Vuelo Lipizzar, NJ, irtoSERT, tuom. Helena H.
 


 


 
© Liinu & Noora Pässilä, 2000-2004. Kuvien tai muun materiaalin kopiointi kielletty.