rotu : welsh mountain (A)
sukupuoli : tamma
s. : 2001, Liinun virtuaalitallilla (ei ikäänny VHKR:n mukaisesti, nyt n. 7 v.)
säkäkorkeus : 115 cm
väri ja merkit : kimo
lempinimi : Burmette, Mette
suku :
i. Ch Qwairlynd Calibre e. Liinun Quelle
kasvattaja :
Liinun virtuaalitalli
taso : ko he A, re 60 cm 
jälkeläiset : t. MS Carpe Diem

hoitaja : Maisa
 


Burmetesta :

Burmette oli Pihlajamäkeen iavan mahdottoman hyvä osto. Huomasin tamman hyvän suvun ja kasvattaja luonnehti tammaa erittäin kiltiksi ja varmaksi poniksi. Juuri sellaista Pihlajamäen Tallille kaivattiinkin, eikä näin suloista tammaa ihan joka päivä löydä :) Burmette muutti tallille vuonna 2002 ja on sulautunut hyvin tallin ilmapiiriin.

Ratsastettaessa Burmette on hyvä kumppani ratsastajalle. Burmette on hyvin joustava ratsu ja sopii hyvin monenlaiselle ratsastajatyypille. Tamman kanssa on yleensä ilo työskennellä, nimittäin Burmette on luonteeltaan hyvin monipuolinen. Koulukentällä sen viisaus näkyy ja Burmetella on tapana miettiä kahdesti ennen kuin se suorittaa tehtävänsä. Koulukiemuroita harjoitellessa Burmette liikkuu oikein sievästi, mutta ei kuitenkaan täysin virheettömästi. Helpot liikkeet tamma suorittaa melko helposti, mutta vaikeampien liikkeiden kanssa se alkaa helposti haparoida. Monet ihmiset näkevät heti päältä päin, että Burmette on luotu estetammaksi.
Burmette on kuitenkin hyvin viihtyväinen kouluratsastuksen parissa. Se on melko rauhallinen, mutta laiskaksi sitä ei voi sanoa. Helpoissa luokissa työskentely on kummallekin mieluisaa, koska Burmette on oikea helppojen luokkien konkari. Burmette liikkuu mukavasti pienillä avuilla. Kovista avuista Burmette ei tykkää, mutta järkevästi se ei myöskään välitä niistä kovasti. Liian kovat otteet ovat asia erikseen, jolloin Burmeten työskentely kentällä kärsii.
Esteratsuna Burmette on nopeajalkaisempi kuin kentällä. Ratsastajan kuin ratsastajan kanssa Burmette osaa olla edukseen estekentällä ja näyttää siltä, että tamma nauttisi hyppäämisestä kovasti. Burmetella on hyvä hyppytyyli ja radalla se kulkee mukavan vikkelästi. Pieni koko ei vaikuta sen nopeuteen ;)
Matalat esteet ovat tamman mieleen, eikä isompia esteitä tulisi mieleen edes kokeillakaan. Tamma kuitenkin viihtyy ja menestyy parhaiten matalien luokkien keskellä. Kotikentällä Burmette viihtyy parhaiten, kun tuttu ympäristö ympäröi sitä. Toisten ratsukoiden keskellä se saattaa säikkyä ja olla hermostuneempi, mitä tapahtuu eniten kisoissa verryttelyalueilla. Kisoissa tamma on hiukan hermostuneempi, mutta se ei yleensä vaikuta sen tuloksiin radalla.
Maastossa Burmette kulkee vikkelään tahtiin. Kuitenkin se noudattaa tarkasti ratsastajan pyyntöjä, eikä Burmette ikinä ennenkään ole yrittänyt ryöstää. Kerran tosin tamma tuntui olevan niin kuumissaan, että ihan kunnolla sai stoppailla :) Kovin pitkillä maastolenkeillä Burmette ei oikein jaksa innostua. Se pitää enemmän tunnin tai kahden pyrähdyksistä aina silloin tällöin, eikä tamma muutenkaan oikein jaksa rankkoja ylämäkiä nousta.

Hoitohevosena Burmette on erittäin kiltti poni. Se viihtyy harjattavana ja hoidettavana, tosin liian pitkistä seisomistauoista se ei oikein tykkää. Hoidettaessa Burmette yleensä omissa oloissaan, mutta yleensä se tykkää seurailla hoitajan puuhiakin. Muiden ponien kanssa Burmette on avoimempi kuin ihmisten kanssa, tosin joidenkin kanssa se tulee automaattisesti hyvin toimeen.
Tamma yleensä parkkeeraa karsinassaan niin, että se näkee pitkälle asti käytävällekin ja voi tylsyyden iskiessä kurkotella karsinan ovesta. Burmette on toisten ponien kanssa erittäin seurallinen. Yleensä se turvallaan yrittääkin karsinan oven puolelta tervehtiä kamuja, joskus jopa niin usein, että kuonoon tulee vaan takaisin ;)
Burmeten uteliaisuus on joskus erittäin korkealla. Hoitajansakin hihan suuta se saattaa yrittää maistaa, sekä hoitajan kädet tutkitaan aina niin, että tietää onko herkkuja mukana vai ei. Karsinassaan Burmette viihtyy hyvin. Se on muodostanut siitä oman kotinsa, ja tietää aina päivän päätteeksi oman karsinansa paikan :)
Tarhassa tamma tykkää enimmäkseen lekoilla ja mutustella ruohoa. Joka päivä tammojen näkee kuitenkin leikkivän toistensa kanssa, mutta useimmiten tarhassa vaikuttaa aika hiljaiselta. Ilta-aikaan Burmette joukkoinensa on jo odottamassa tarhan ovella sisään pääsyä. Kesäiltaisin tammojen pyydystäminen onkin vaikeampaa, kun lauma ei millään haluaisi lähteä sisälle. Burmettea ei saa ihan niin helposti hämättyä, nimittäin tamma on hyvä piileksimään ja karkailemaan tarhassa. Namipussin rapisuttaminen on kuitenkin varma niksi, jota edes Burmette ei osaa vastustaa ;)
Arkipäivisin Burmetella yleensä piisaa vauhtia sunnuntain lepopäivän jäljiltä, mutta loppuviikosta kohti tamman voimat jotenkin aina loppuvat. Silloin tamma saattaa olla kärttyisämpi kuin muulloin, eikä sillä ratsastaminenkaan ole ihan niin helposti tehty kuin sanottu ;)


 

 Hoito-ohjeet ja varusteet

 yleisohjeet
 

loimi tarhaan jos on -10 astetta lämpöä, jos sataa niin sadeloimi päälle tarhaan.

 varusteet

 

satula, suitset, valkoinen satulahuopa + vaaleanpunainen satulahuopa, lila riimunaru + lila riimu, vihreä talliloimi, sininen talviloimi & valkoinen sadeloimi.  

 Burmeten kisakalenteri

 1.12.01 Koululaakso

 welsh-tammat 2/2 : LKV 3, JS

 4.8.02 Tulikavio

 NJ-näyttelyt, wm-tammat : 9/15, JS

 

Isä:
Ch Qwairlynd Calibre
ktk III.palk
Qwairlynd Harlow -
-
Calissa -
-
Emä:
Liinun Quelle
Ch Brigadier Krumelur
ktk III.palk
Brigadier Revel
Gwendolyn Lillyath
Liinun Wendy Gwair Cenzor
VIR MVA Sun Willow Catriona