JS
Nimi: STR Sininen Sointu
Kutsumanimi: Sointu
Rotu: Suomenhevonen
Synt. 2.2.2004
Ikä: 5 vuotta
Sukupuoli: Ori
Väri: rautias
Merkit: -
Säkä: 155cm
Käyttö: KRJ, ERJ, NJ
Koulutustaso: Ko hA, Re 50-70cm
Omistaja: Samettiruusu
Kasvattaja: Samettiruusu (oma kasvatti)

Luonteeltaan: Tämä nuori herran Sointu on aika rauhallinen tapaus. Se tykkää kovasti ulkoilusta ja tallissa seisominen ei ole kovin paljoa hänen mieleen

Ratsastettaessa: Sointu on mukava ratsastaa. Se omaa tasaiset ja mukavan tuntuiset askeleet, joten pienet aloittelijatkin voivat mennä sillä. Tämä ei tietenkään tarkoita, että Sointu on laiska tuntikaakki, kyllä tämä herra osaa, kun siltä vaan riittävästi pyydetään. Koulu sujuu paremmin kuin esteet, mutta kyllä noista esteisyäkin päästään ylitse.

Hoidettaessa: Kun Sointua hoidetaan sisällä, se kannataa laittaa kiinni, ihan vaan sen vuoksi, ettei herra saa päähänsä lähteä ulos. No sitten taas ulkona, Sointua tuskin edes tarvitsee pitää kiinni, mutta eihän sitä riskiä kuitenkaan kannata ihan aina ottaa. Sointu rakastaa harjaamista, etenkin kaulasta kumisualla hankaaminen on sen mieleen. Ei ole mitään sellaista paikkaa, mistä tämä viisas herra ei oikein antaisi harjata.

Satuloidessa: Satula on Soinnun pahin vihollinen. Kyllä se sinne saadaan, mutta kun on aika kiristää satulavyötä alkaa usein hampaat käydä. Pienenpien on siis hyvä laittaa Sointu kiinni siksi aikaa. Kun satulavyötä kiristää vähitellen, yksi reikä kerrallaan, se pysyy kyllä selässä. ;)

Suitsiessa: Suitsinta ei ole ikinä tuottanut ongelmia Soinnulle, mutta ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Sointu ei siis nostele päätänsä älyttömän korkealle ja kuolaimet sujahtaa suuhun nopeasti.

Karsinassa: Sointu ei ole paras mahdollinen hepo karsinaan. Pihatto olisi ehkä kaikista paras vaihtoehto. No, mutta kyllä Sointu siellä viihtyy, kunhan sillä on siellä jotain viihdykettä, esim. kuusen oksia tai heinää puruskeltavana. Tarhassa: Sointu rakastaa tarhailua. Se kiertelee ja kaartelee, kunnes puhti loppuu. Sen jälkeen sillä on tapana mennä piehtaroimaan, oli keli mikä tahansa. Sen harjaajat ovatkin sitten todella onnellisia.

Taluttaessa: Sointu on aika nätisti taluttaessa. Joskus se saattaa pelästyä vaikka äkkiä liikahtavaa takkia, mutta ei tämä herra kuitenkaan päälle hyppää.

Kilpailuissa: Herra tekee kilpailuissa parhaansa, yrittää esittää parhaat puolensa ja se näkyykin tuloksissa. Yleensä tuomareilta tulee mukavaa lisäkommenttia Soinnun rauhallisesta luonteesta ja tasaisista askelista.

Kuljetuksessa: Sointu astelee autoon kaviot tömähdellen ja tulee samalla tavalla ulos, mutta ei sen kummempia ongelmia ole. Heinää pitää olla heinäverkossa aika paljolti, ettei kaviot pauku seiniin.

KRJ:n alaiset kilpailut:
08.05'04, Zendan talli, 23/25
28.05'04, Sleysu, 22/25
28.06'04, Cristy's Stable, 2/25

ERJ:n alaiset kilpailut:
15.05'04, Cullamore, 35/81
22.06'04, Oriasema Waldtanzer, 23/25
22.06'04, SiRa, tulos ??
00.00'04, Kalmarin Kartano, 3/25

NJ:n alaiset kilpailut:
09.04'04, Kallen talli OY, 7/9
25.04'04, Aloe Cheb, 6/12 JS
07.05'04, Siittola Ajanto, 12/15
04.05'04, Siittola Humina, 10/11
15.05'04, Ziran talli, 11/15

Jälkeläiset
o. STR Pakoreaktio (e. R.I. Vesimelooni)
o. STR Kuun Loiste (e. RPN Rakkauden Ruska)

isä. Sokeripalan Halinalle
ii. TS Hallusinaatio
iii. Tuiskauksen Lentävä
iie. Hinaajan-Heili
ie. Hirmun Lumoavan Kaunis
iei. Lumottu Legenda Z
iee. Haltiahengen Pirtti-Hirmu
emä. Hämypuron Kultamarja
ei. VM Vetelehtijä
eii. Ryysyrannan aivan ihana
eie. Aamun kajo
ee. Kottaraisen Ajasta Ikuisuuteen
eei. Hyökyaallon Prinssi Rohkea
eee. Kottaraisen Lemmen keijukainen


Luonne: Zup
kuvat: Samettiruusu
teksti: Samettiruusu
Kopiointi ehdottomasti kielletty!! 1