Quiero's Thunder Bird xx


© Red Fox Farms

englannintäysiverinen
tamma
etryxt-096
s. 16.4.2002 - kuollut 15.3.2004
164cm
tummanruunikko
om. Siittola Quiero
kasv. Siittola Quiero
Ko He A, Re 130

luonteesta sananen:
Tupu on kovasti paljon energiaa omaava tamma, jolta ei luonnetta puutu! Siltä riittäisi kyllä energiaa ja luonnettakin vaikka viidelle pienelle hevoselle. Varsinaisesti ei Tupu ole ilkeä, se vain ei tykkää monistakaan asioista, eikä aina jaksaisi millään odotella hitaita ihmisiä - tai hevosia. Tupun mielestä parasta ajanvietettä on ravailla pitkin tarhaa/laidunta ja nappailla silloin tällöin puusta oksa tai maasta ruohoa evääksi.

Hoitaessa Tupu on rauhaton, saattaa stepata oikein olan takaa, ja hoitajalla on kova työ pysyä poissa jaloista - sillä komennukset ja muut eivät siihen paljoa vaikuta. Paras onkin, jos Tupun saa äkkiä harjattua, ja varusteet vielä äkempään selkään. Tamma on hieman herkkä takajaloistaan, ja takasuojien laitto onkin kivaa puuhaa.. Tupu vihaa kaikkea nyppimistä ja siistimistä, pesun se sietää, kunhan se ei toistu liian usein.

Ratsuna Tupu on tulinen, ja hyvä esteratsu, sillä se jaksaa mennä nopeasti radan, ja sillä on lähes ilmiömäinen kyky tehdä äkkikäännöksiä jos vain tarve vaatii. Tupu on herkkä pohkeille, ja yleensä pelkät painoavut riittävät kertomaan tammalle, mihin mennään tai mitä tehdään seuraavaksi. Tupu on mukava ratsu, jos pitää luonteikkaasta, omapäisestä ja hyvin energisestä tammasta!

Koulussa Tupu ei aina kovin paljoa jaksaisi keskittyä, mutta silloin tällöin senkin saa suorittamaan hienosti vaaditut liikkeet, toisinaan taasen se vain söheltää ja vinkuu ja vikisee muille hevosille. Esteillä taasen tamma pistää aina parastaan, se vain tuppaa menemään hieman lujaa, ja heikompaa alkaa jo hirvittää, kun esteet lähestyvät kovaa, mutta yleensä on kyllä aina ylitse päästy.. Maastoillessa mennään myös lujaa, ja pukkeja saattaa sadella roimastikkin.

jälkeläiset:
25.05.2002 o. AM Hercule Poirot xx, i. Angel's Jackie Brown xx
24.10.2003 t. Quiero's Blackhearted Angel xx, i. Rock Me xx
syntyy 28.11.2003 i. Rock Me xx
15.01.2004 t. Q' Black Jewel xx, i. Ratsulaakso's Ice Eagle xx

kilpailusaavutukset:
Tupu ei ole kisannut enää takaisintulonsa jälkeen

sukutaulu:

isä:
Thunder Son xx
ii. Thunderbird xx iii. Stormy Fellow xx
iie. Bright'n Beauty xx
ie. Primadonna xx iei. Evening Star xx
iee. Winfaller xx
emä:
Wonderful Baby xx
ei. - eii. -
eie. -
ee. - eei. -
eee. -

1