Långfärdsskridskor, Skridskor, SSSK, Glapp, Lapp, Slapp, Klapp, Glappskridskor, Klappskridskor, Klapschaats, Klapp-schatsen, Inlines, Rullskridskor, Rullar, Grillor, Vindsäck, Fälpik, Fälklubben, Bo Gustavsson, Skridskobilder, Skridskofilmer, Bilder, Fotografier, Filmer, Plurr, Plurra, Bada, Vinterplurr, Långfärdsskridskor på is, Långfärder på is, Långfärder, Vela, Team Vela, Multisport

Snabelslash

Skridskosäck

Egentillverkad ryggsäck som är en ultralätt lågt sittande skridskosäck. 

Efter att ha sytt om ett stort antal vanliga ryggsäckar till skridskosäckar beslutade jag att sy en egen ryggsäck från grunden. Resultatet blev min Skridskosäck. En lätt och enkel ryggsäck (420g) som är helt specialutformad för skridskoåkning.

Den viktigaste komponenten i systemet är grenremmen, dess placering avgör om du kommer flyta för högt eller för lågt eller om du ev. kommer tippas frammåt.

Jag har funnit att min grenrem ska vara så lös så att ryggsäcken kan flyta upp ca 10-20 cm och inta ett läge dar man fortfarande flyter högt (jag får vattennivån något över naveln) men att man ändå ligger djupt nog för att kunna bryta isen med kroppstyngden.

Min grenrem är en hanfots konstruktion där två snören är fästa i säcken i höjd med midjebältet, de förgrenas mellan bena i ett snöre som fästs i midjeremmen fram. Hanfoten gör att man inte får en tunn lina som skär in i grenen vid plurrning utan man får två tunna linor att hänga i, en på varje skinka. Betydligt bekvämare!

Viktigaste är alltså att hitta en jämvikt mellan att flyta högt (för att enkelt kunna kliva ur vaken) och att flyta djupt (för att kunna krossa tunn in genom att hänga på den)

Se diskussioner om ryggsäckar på Utsidan:
www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=22732
www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=22965

Jag gillar att ha meshfickor på sidorna av ryggsäcken, där har jag kartor, powerbars, godis, kikare, pannlampa och kompass.

Skredstången kan läggas tvärs under locket eller hängas lodrätt på baksidan, samma gäller för skridskorna under längre promenader.

Säcken motsvarar ungefär en 32 liters ryggsäck från en affär.

/Bo 


Översikt av skridskosäcken

Skridskosäcken in action. Den hänger inte i vägen även om man står djupt och kör hårt

Stämningsbild som visar hur lågt säcken hänger

Säcken ute på tur i Sala
0 Kommentarer
Skriv en kommentar!
Namn
Rubrik
Text