tD´s Cipci

1 x KUMA, 2 x JS, YLA3/63p


:: perustiedot

nimi: tD´s Cipci
kutsumanimi: Cipci
rotu: suomalainen puoliverinen (FWB)
sukupuoli: tamma
synt. 4.5.2003
säkä: 160 cm
koulutustaso: ko GP, re 140 cm, me 120 cm
käyttö: kisa / siitos
rekisterinro. FWBt-010
painotus: esteet

hoitaja: MuuMi
omistaja: Fasu, Valkoapilan
kasvattaja: Fasu, Valkoapilan

:: KISAKALENTERI

:: rankingpisteet

ERJ:ssä 0p
KRJ:ssä 0p
KERJ:ssä 0p

:: luonne

Perusluonteeltaan Cipci on kiltti ja rauhallinen. Se ei tekisi pahaa murusellekaan. Cipci on ystävällinen myös muita hevosia kohtaan. Se on ollut erittäin hyvä äiti varsoilleen. No, silloin kun sillä on varsa vierellä, silloin se ei ole niinkään kiltti muille hevosille. Silloin se saattaa puraista niitä, jos tulevat liian lähelle pikku varsaa.

Hoitaessa Cipci on erittäin kiltti ja nostaa kaviota kiltisti ja väistää käskettäessä. Pään harjaamista Cipci rakastaa. Cipci tykkää korvan takaa rapsuttamisesta, eikä sitä voi olla rapsuttamatta, kun se katsoo niin pyytävästi. Se ei ole ikinä puraissut tai potkaissut ketään. Cipcille ei ikinä tulisi mieleenkään tallata varpaille tai puraista. Harjatessa se tykkää katsella hoitajan puuhia. Cipciä ei tarvitse sitoa kiinni, se pysyy muutenkin. Suitsiessa Cipci avaa suunsa kiltisti, eikä niskoittele vastaan. Paitsi kylmiä kuolaimia se ei ota. Ne on aina lämmitettävä hyvin. Satulavyötä kiristäessä Cipci ei pullistele tai pure. Taluttaessakin Cipci on erittäin kiltti, eikä yritä rynnistää taluttajan päälle. Kun se päästetään irti, se ei lähde hippulat vinkuen menemään, vaan yleensä kävelee kaikessa rauhassa toiseen päähän. Cipciä ei ole vaikea ottaa kiinni tarhasta, se tulee portille kun kutsutaan.

Ratsastaessa Cipci on kuuliainen ja kiltti. Kouluratsastus on Cipcistä mukavaa ja se yrittää aina parhaansa mukaan vastata apuihin oikein. Pohkeenväistö sujuu Cipciltä leikiten ja moni muukin asia. Pysähdyksessä se seisoo liikkumatta paikoillaan. Cipci on notkea kuin mikä ja taivuttaa aina kootussa ravissa kaulansa kauniisti kaarelle. Esteet ovat myös Cipcin lempilajeja ja se hyppää niitä suurella innolla. Cipci osaa tehdä jyrkkiä kaarroksia radalla ja ponkaista esteen yli hienosti, vaikka lähestyminen ei aina onnistukaan. Se suorastaan liitää esteiden yli. Cipci tykkää myös mennä maapuomeja ja nostelee jalkojansa kunnolla, eikä vaan löntystä niiden yli. Maastossa Cipci on reipas ja koko ajan valppaana. Se ei kuitenkaan säiky paljon. Vaikka polun yli hyppäisikin jänis, Cipci ei siitä välitä. Maastossa esteiden hyppääminen on Cipcin mielestä ihanaa ja se lentelee aina tukkien ja ojien yli. Mikään ei ole sen hauskempaa, kuin olla maastossa Cipcin kanssa. Uimisesta Cipci tykkää yli kaiken ja se on oikea vesipeto. Cipci tykkää sukellella ja nousta yhtäkkiä pintaan roiskuttaen vettä jokapuolelle.

:: sukutaulu

Tósero - -
-
- -
-
Whisper - -
-
- -
-


:: jälkeläiset

o. Icon of Dominance Clover [i: VIR MVA Ch Livingstone]
t. Crystal Ice Clover [i: Gamin de Fairy]

:: varusteet

Satula: Musta yleissatula, 2 x musta nahkainen satulavyö, 2 x mariini satulanmallinen satulahuopa kotikäyttöön, 1 x valkoinen kisoihin, 1 x sininen kurasuoja, 2 x mustat jalustinhihnat, 1 x ruostumattomat jalustimet kumeilla.

Suitset: Mustat suitset, 2 x nahkaohjat, 1 x olympiakuolain, cremen väriset turpa- ja niskapehmusteet tekoturkista, mustat näyttelysuitset.

Riimu: Sininen riimu kotikäyttöön + musta nahkainen kärpäsotsapanta, sininen pehmeä riimu kilpailuihin, musta nahkariimunnaru ketjulla näyttelyihin.

Loimet: Siniruudullinen sadeloimi, siniviolettiruudullinen toppaloimi, mariini kuljetus-,talli- ja hikiloimi (fleeceä), beige tarhaloimi, beige ratsastus- ja jäähdyttelyloimi, 2 x mariini teflonkaulakappale, 2 x loimivyö resori.

Juoksutus: Musta kapson pehmustetutuilla turpa- ja otsapannalla, mustat ohjas-ajo ohjat, tehty nailonista (16 metriä), musta ajo- ja juoksutusvyö.

Apuohjat: Musta rintaremmi.

Suojat ja pintelit, ym: 4 x musta kuljetussuoja tuplatarrakiinnityksellä, 4 x musta neopreeni jännesuoja, 4 x valkoinen pintelinalunen, 4 x sininen pinteli tarrakiinnityksellä, 4 x sininen fleecepinteli.

:: hoito-ohjeita

Loimitus

 • Pakkasta alle -10: Toppaloimi kaulakappaleen kanssa
 • Pakkasta yli 10-: Toppaloimi kaulakappaleen kanssa, alle talliloimi
 • Kesällä ilman loimea ulkona
 • Liikunnan ja pesun jälkeen talliloimen kanssa karsinaan noin tunniksi

  Yleistä
 • Esteillä suojat kaikkiin jalkoihin ja rintaremmi
 • Maastoon pintelit takasiin
 • Jos pakkasta on yli -15, kentällä ja maastossa ratsastaessa ratsastus- ja jäähdyttelyloimi

  :: arvostelut

  -ei arvosteluja- • tekstien © Fasu
  kuvien © Iina L.
  Kuvissa oikeasti fwb t. Broby Celebrian