U uzavreloj atmosferi posljednje večeri ovogodišnjeg natjecanja za novog Hrvatskog pop idola za pobjednika je proglašen Patrick Jurdić. Nasljednjik Žanamari Lalić, prve pobjednice ovog svjetski poznatog glazbenog natjecanja, u subotnjoj finalnoj večeri po glasovanju publike i gledatelja NOVE TV pobjedio je Splićanku Lidiju Bačić.

Još od prvog pojavljivanja, pa kroz tri i pol mjeseca praćenja svih kandidata, 19-godišnji Patrick se uz svoj atraktivni izgled počeo isticati i svojim odličnim scenskim nastupom, te posebno odabranim stylingom i frizurom. Žiri očigledno nije pogriješio što je Patricku pružio šansu ulaska u finale, jer smo i sami bili svjedoci velike euforije koja se iz emisije u emisiju počela događati oko Patricka.

Interesantno je napomenuti da je Patrick rodom iz Austrije. No, kako mu je mama Hrvatica, samim time je dobio pravo da se natječe na Hrvatskom idolu. S druge strane tata mu je Čeh tako da Patrick još od malih nogu živi internacionalno, između Hrvatske, Češke i Austrije.

Ove godine će završiti srednju školu, nakon čega će se doseliti u Hrvatsku, a već sada je počeo i sa ozbiljnijim savladavanjem hrvatskog jezika. Već smo u subotu mogli čuti pjesmu 'Moj broj' na glazbu Baby Dooksa i teksta Inge Privore, koja će biti i prvi službeni singl drugog Hrvatskog idola. Krajem tjedna završit će studijsko snimanje samog singla nakon čega će uslijediti i snimanje video broja za istu pjesmu. Prema samoj želji pobjednika, koji je odrastao pod utjecajem svjetske pop, r'n'b i soul glazbe, u spotu će se pojaviti plesna skupina u vrlo modernoj koreografiji. Diskografska kuća MENART, ovogodišnji diskografski partner Hrvatskog idola, nakon singla 'Moj broj' najavljuje i početak snimanja Patrickovog cjelokupnog albuma koji bi trebao izaći do početka ljeta.

 
 
   

  Patrick Jurdić 50,22 %
  Lidija Bačić 49,78 %

  Ukupan broj glasova:
  2296

   
   kandidati
   žiri
   show
   
   raspored audicija
   pravilnik
   saznajte sve o...
   f.a.q.
   ugovor
   info arhiva
   
HRVATSKI IDOL is a trademark of FremantleMedia Operations BV and 19 TV Limited. Based on the television programme
"HRVATSKI IDOL" produced by Nova TV and VPK Croatia. Licensed by FremantleMedia Licensing Worldwide.