1073 rekisteröitynyttä käyttäjää \\ Ei turhaa lukemista. // maanantai 7.3.2005  
 
    HAASTATTELU

  

Niilo Paasivirta
Kirjoittanut: Petri Muhonen 07.01.2004
WWW: http://www.co.jyu.fi/~np/


Aluksi:

Niilo Paasivirta on ehdottomasti eräs merkittävimmistä Internet-vaikuttajista. Ylivertaisen älykkäänä kirjoittajana sekä viiltävän veitsenterävänä satiirikkona hän valaisee kansaa Oikeilla Mielipiteillään. Myös hänen WWW-sivujaan voidaan pitää legendaarisina. Ennen kaikkea Paasivirta kuitenkin tunnetaan hänen suuresta vaatimattomuudestaan.

Haastattelu:

Kuka olet Niilo Paasivirta?

Akatemia

Olen Niilo Väinö Ilmari Paasivirta, syntynyt 3.9.1956, eli enteellisesti samana päivänä kuin suurmies Urho Kaleva Kekkonen. Nimeni "Niilo" tarkoittaa Pohjolan ruhtinasta, ja muut nimeni, Väinö ja Ilmari, ovat tietenkin johdettu Kalevalasta. Suvussani, jolla on luonnollisesti aatelistausta, on aina ollut suurmiehiä. Olen taiteilija, itseoppinut kulinaristi, oluentuntija, reservin kapteeni, valtiotieteiden tohtori, maailmanomistaja, ja uimamaisteri. Lääketieteen harrastukseni tiimoilta Suomen Akatemia on myöntänyt minulle pilke silmäkulmassa arvonimen "Lääketieteen ja kirurgian vahtimestari". Työskentelen tällä hetkellä korkean teknologian alalla, ohjelmointitehtävissä, joiden luonne on salainen, eli niistä en voi valitettavasti sen tarkemmin kertoa. Ennen kaikkea olen tunnettu nöyrästä vaatimattomuudestani.

Missä sinuun voi törmätä?

Sissikoulutukseni ansiosta pystyn sulautumaan huomaamattomasti mihin tahansa ympäristöön, joten minua tuskin voi tavata ilman erillistä audienssia. Työtehtävieni salaisen luonteen ansiosta minun on pakkokin pitää yksityinen henkilöni toistaiseksi suojattuna. Julkisuudessa nähdyt valokuvat ovat aina huolellisesti valittuja ja useamman vuoden vanhoja.

Mitä syöt aamiaiseksi?

Jokainen aamu alkaa - ei suinkaan aterialla, vaan tietenkin kovalla muutaman kilometrin mittaisella aamulenkillä, jota seuraa karaiseva jääkylmä suihku - talvisin tietenkin avantouinti. Vasta sen jälkeen nautin aamiaisesta, johon luonnollisesti kuuluvat tärkeimpinä osina ruispuuro sekä puhdas suomalainen lähdevesi! Näillä eväillä, EI kahvilla ja pullasutulla, Suomen nuorisonkin tulisi aloittaa aamunsa.

Mitä harrastat?

Vapaaehtoistyötä, vapaaehtoista maanpuolustustyötä, aktiivista puoluetoimintaa, hyväntekeväisyyttä, eräretkeilyä, taistelutaitoja, miekkailua, kansanperinnettä, kulinarismia, hiihtoa, lääketiedettä, maalausta ja muuta taidetta, naisia sekä yhteiskunnallista vaikuttamista etenkin Internetissä. Aamuisin kävelen usein eräälle metsäpalstalleni mukanani jokin kirja, Danten tai Petrarcan tai jonkin vähemmän merkittävän, kuten Tibulluksen tai Ovidiuksen, tuotantoa. Lueskelen heidän lemmekkäistä intohimoistaan ja ja rakkausseikkailuistaan ja muistelen samalla omia kokemuksiani.

Tunnetko olevasi nörtti?

En missään nimessä! Nörtit ovat niitä velttoja, saamattomia ja selkärangattomia olmeja, joille edellinen sukupolvi on tarjoillut kaiken valmiina, niin että nuo kelmeät laiheliinit tietokoneidensa ääressä ovat unohtaneet kansamme ylevät juuret. Tämä pullamössösukupolvi on juuri se aines, jota meidän tulisi yrittää vielä epätoivon vimmalla ryhdistää, vaikka taistelu näyttääkin jo toivottomalta.

Mikä on parasta/huonointa nykyisessä elämäntilanteessasi?

Parasta on tietenkin se, että olen puhdasverinen suomalainen mies, maailman ehdotonta valiojoukkoa. Lisäksi olen saavuttanut ankaralla työllä kadehditun aseman eräänä Internetin merkittävimmistä vaikuttajista. Minun sanallani on painoarvoa. Huonointa on se, kuinka olemme vääjäämättä häviämässä taistelun Suomen nuorison ryhdistämiseksi. Edes minun tieteellisesti todistetut faktani, eli Oikeat Mielipiteet, eivät näytä herättävän päättäjiä riittävän ripeään toimintaan. Olen erityisen syvästi huolestunut kansamme nuorista naispuoleisista edustajista, ja heidän suuntaansa käännän usein valvovan silmäni.

Mikä on elämäntehtäväsi?

Aivan kuten keuhkotauti on alkuvaiheessaan vielä helppo hoitaa, samoin vaaratilanteet valtiossa olisi havaittava hyvin varhain. Muuten niistä kehittyy helposti havaittavia mutta vaikeasti hoidettavia. Vaikuttajalle on kunniaksi se, että hän on todellinen ystävä ja todellinen vihollinen, mies, joka asettuu päättävästi jonkun puolelle ja jotakuta toista vastaan. Varovaisesta miehestä ei ole toimimaan rivakasti, vaikka tilanne vaatisi sitä.

Milloin sinusta tuli tällainen?

NP vauvana

Heti syntyessäni tietenkin. Huomasin jo hyvin varhain poikkeukselliset lahjani. Osasin lukea 3-vuotiaana, enkä muista lainkaan aikaa, jolloin en vielä osannut lukea. Shakkia pelasin sujuvasti 4-vuotiaana, ensimmäisiä tietokoneita pääsin käyttämään 6-vuotiaana. Suomen kansan ylevä perinne ja yhteiskunnalliset asiat olivat lähellä sydäntäni jo hyvin nuorena. Luin Kalevalan jo ennen kansakoulua. Tärkein ohjenuora elämässäni on siis ollut alusta asti nöyrä vaatimattomuus.

Saatko Oikeat Mielipiteesi(C) itse Jumalalta?

Ei suinkaan, vaan jokainen Oikea Mielipide perustuu aina puhtaasti tieteellisiin faktoihin, joiden pohjalta mielipiteeni muodostuu. Näin ollen ne ovat paljon enemmän kuin pelkkiä mielipiteitä, ne ovat Oikeita Mielipiteitä, joiden takana on koko länsimainen sivistys aina antiikin Kreikasta asti. Kuten Machiavelli sanoi: "Anteliaan maineesta on etua", näin ollen olen jo vuosien ajan tarjonnut Oikeat Mielipiteet kaikkien luettavaksi ilman minkäänlaista korvausta. Koko tuotannostani ne muodostavat vain pienen osan, vaikka toki tärkeän - rungon, joka kattaa kaikki fyysisen ja sielullisen elämän osa-alueet.

Mikä on paras palautteesi mitä olet saanut, mikä taas huonoin?

Olen saanut kymmeniä tuhansia viestejä, joista lienee mahdotonta eritellä parhaita tai huonoimpia. Nuorten ihailijatyttösten lukuisat yhteydenotot ovat lähes aina miellyttäviä, vaikka niissä voikin yhä useammin havaita loukkaavaa veikisteleväisyyttä ja jopa suorasukaisia lähentely-yrityksiä. Myös maininnat lehdistössä ovat mieluisia muistoja. Niistä onkin jo kertynyt melko muhkea leikekirja. Imartelijoilta ei kuitenkaan voi suojautua millään muulla tavoin kuin antamalla ihmisten ymmärtää, että en loukkaannu siitä, jos he sanovat minulle väärän mielipiteensä. Tämän takia olenkin visusti mielipiteissäni aina esiintynyt sananvapauden vakaana puolustajana!

Voisitko kirjoittaa esimerkkikirjoituksen vaikka Bittivuodosta, mitä se sinun mielestäsi edistää ja mitä "pahuutta" se edustaa. Kerro kaikki.

Viime aikoina internetissä on alkanut rehottaa yhä enemmän sekalaisia ns. portaalisivustoja, jotka pyrkivät olemaan kaikkea samaan aikaan. Usein näitä sivustoja ylläpitävät erinäiset piilottelevat tahot, joiden intressit ovat taloudellisia. Sanomattakin on selvää, mitä tästä seuraa, eikä sitä ole syytä ryhtyä tässä sen tarkemmin erittelemään. Siitä seuraa tietenkin puolueellinen näkemys, sillä taustalla vaikuttavat tahot vääristävät sananvapautta. Ei kuitenkaan ole missään nimessä syytä luottaa myöskään johonkin epämääräiseen ideologiaan tai "ismiin" pohjautuviin sivustoihin, sillä näiden näkemyksiä värittää aina jokin ulkomainen taho, jolla on omat tarkoitusperänsä. Yksityishenkilöiden ajatelmasivut ovat puolestaan lähes aina arvottomia, jollei niiden taustalla ole erittäin hyvä koulutus, erinomaiset älynlahjat, ja vuosikausien kokemuksien kautta hankittu syvä viisaus. Tässä mielessä kaupalliset tahot ovat tavallaan rehellisempiä, sillä niiden agenda käy mainosbannerien kautta hyvin selväksi.

Kuinka kauan aiot vielä jatkaa sivujen ylläpitoa, vai onko se Jumalalta saatu missio.

Jos korkein sallimus niin tahtoo, jatkan tietenkin iankaikkisesti, mutta ihmiselle on säädetty tietty aika. Ajan hammas vierii minun kohdallani kohden iltapäivää. Sukumme on tunnettu pitkäikäisyydestään, joten arvioisin, että ihmiset saavat nauttia viisaudestani vielä ainakin 50, ehkä jopa 60-80 vuotta, koska ihmisen elinikä on jatkuvasti noussut, etenkin geneettisesti parhaan valioaineksen.

Mitä haluat vielä lopuksi kertoa itsestäsi?

Illan tultua palaan kotiini ja siirryn työhuoneeseeni. Jo ovella riisun arkivaatteeni, jotka ovat yltä päältä savessa ja kurassa, ja puen ylleni hoviasun. Tässä asiaankuuluvassa asussa astun entisaikojen miesten vanhoihin saleihin, missä he ottavat minun ystävällisesti vastaan ja antavat minulle ravinnokseni sitä ruokaa, joka on vain minua varten ja jota nauttimaan minä olen syntynyt. Toivottavasti edes seuraava sukupolvi ymmärtää tämän ravinnon päälle. Sen kasvattamiseen minun vaatimaton antini tähtää.

Bittivuoto.net kiittää haastattelusta!  Kommentit:
 

 08.01.2004 1:23 mustanaamio

Hyvä Niilo, hyvä haastattelu.

 10.01.2004 13:47 Jopsuli

Joo uskon ihan satasella et pääsit käyttämään ensimmäisen kerran tietokonetta vuonna 1962. Olisit nyt edes realistisemmin ikäsi valehdellut.

 12.01.2004 13:37 np

Kannattaisiko pohjustaa käsitykset tietoon eikä uskoon. Ensimmäinen tietokone tuli Suomeen jo vuonna 1958.

 05.04.2004 13:53 polttaja

Kumarran Sinua, oi Suuri Niilo, Imperator Mundi, Dominus et Deus, Pontifex Maximus etc. etc... ;)


  Kommentoi:
 

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kommenttisi:

 OHJE:

Kommentointi:
Kirjoita "Kommenttisi"-kenttään kommenttisi aiheesta. Et voi kommentoida, jos et ole kirjautunut sisään.

Kirjautua voit sivun vasemmasta navigointipalkista, ja jos sinulla ei ole vielä tunnuksia voit rekisteröityä täällä. Rekisteröitymällä saat myös muita lisäominaisuuksia.

Yleistä kommentoinnista:
Asiattomat kommentit poistetaan. Bittivuoto.netin ylläpidolta tulevat kommentit näkyvät korostettuina.

 
    LISÄÄ ARTIKKELEITA


Haastattelut:

Timo Sirainen
Niilo Paasivirta
Vicious Creations Software
Bjørn Lynne / Dr. Awesome
Marko Ahonen
Erno Räsänen
Kari Tyllilä
Jouni Heikniemi
Jari A. "Jaffa" Jaanto
Jon von Tetzchner
Linus Torvalds
Nnirvi
Milan "Acumen" Kol...
Jari Tulilahti

    HAE ARTIKKELEISTA


  
  

Copyrights © Bittivuoto CREW 2004