Leven6/3/2005 05:04

Terwijl de rest van Vlaanderen gisteren in de vooruit voor StuBru.Uit was of naar “Ceci n’est pas un film” van Sioen keek in één van de cinema’s van Kinepolis Group dwaalde ik ergens rond in Gent.

Wel, ik ging gisteren niet zomaar naar Gent. Ik ging erheen om eens poolshoogte te nemen in Universiteit Gent, meer bepaald in de FEB. Ik had me Gent toch wel enigszins anders ingebeeld. Meer verstedelijkt, meer mensen, meer zoals ‘t stad. Dat neemt uiteraard niet weg dat ik het plezant vond, vooral omdat ik er nog nooit was geweest!
(more…)

Leven& Web5/3/2005 09:58

Begin deze week werd ik overstelpd met een bericht van Het Nieuwsblad. Om klaar en duidelijk te zijn, daarin werden we uitgenodigd om mee te schrijven op hun nieuwe lifeblog, momenteel weliswaar nog even naamloos. Het concept van die weblog is de eenvoud opzich. Verschillende jongeren en beevee’s doen er hun ding, het is met andere woorden een soort van jongerenwebstek.

Ik kan er niet onderuit dat ik opgetogen was toen ik onder mijn ogen kreeg dat wij van CNX mochten meeschrijven. Zo’n kans zou ik nooit meer krijgen legde ik mezelf op. Temeer, ik was blij maar ook teleurgesteld. Ik had namelijk een week geleden dit hier opgericht. Toch wekte dat bericht mijn interesse op dus contacteerde ik Het Nieuwsblad. Ik vroeg de contactpersoon wat hem dreef om juist CNX Blog uit te kiezen. Een kort antwoord kreeg ik. We schreven goed en waren goed uit de bus gekomen bij beoordeling op verschillende criteria. Wauw, dacht ik. De contactpersoon zou me een e-mail terug zenden met een link erin om me te registreren. De volgende dag al op school werd er reeds gespeculeerd met woorden als goed op je CV en wat een eer!

Ik heb zitten na te denken over dit alles en heb toch maar besloten om niet mee te bloggen. Ik denk persoonlijk dat ik mijn tijd beter op een andere manier kan invullen, hoe een goed plaatsje het voorgaande ook is op mijn CV. Ten tweede, er is te lezen dat iedereen kan meedoen met die lifeblog. Dat is denk ik de druppel die de emmer doet overlopen. Nochtans, ik vind de idee goed om ook ‘ns een beevee te zien bloggen, het is eens iets anders.

Bij deze wens ik Het Nieuwsblad veel succes toe. Ze hebben er alvast één lezer bij.

Statusupdate& Web2/3/2005 07:23

Zo, ik heb vanmiddag even zitten te prutsen en een about pagina gemaakt, je weet wel zo’n pagina over vanalles en nog wat want wat moet je anders doen met zulk gesneeuw behalve sneeuwballen gooien en dergelijke aangelegenheden? Ook dit keer schreef ik in het Engels omdat ik er van overtuigd ben dat wij nederlandstaligen Engels kunnen lezen, maar dat dat niet wederzijds is. In ieder geval, ik heb wel een uur zitten prutsen om de /about/ correct te doen werken door het feit dat mijn .htaccess schijnbaar niet schrijfbaar leek te zijn . Frustrerend!

Verder, via Mathias las ik dat er een WordPress Theme Competition is. Ja, ik weet dus mijn tijd weer goed in te vullen.

Woorden& Leven26/2/2005 07:59

Vandaag had ik een gesprek met een jongen van tien.

“Hoe oud ben jij? 15? 19?” vroeg de jongen me.
“Nee, ik ben welgeteld zeventien jaren hier op aarde aanwezig” antwoordde ik.
“Rijd jij al met de auto?” vervolgde hij nieuwsgierig.
“Nee.” antwoordde ik kortaf.
“Je hebt toch wel een brommer dan?” ging hij enigszins op een verbaasde toon verder.
“Nee, ook dát niet.” zei ik hem.
Wederom had ik de jongen moeten teleurstellen.
Ik was niet écht een grote jongen van zeventien voor hem. Bovendien had ik zijn opgedrongen beeld van dié jongen van zeventien afgebroken, kapot gemaakt, volledig geruïneerd. Soms kan de waarheid toch zó ontnuchterend zijn. Althans, vandaag werd dat toch maar weer eens benadrukt.

En ik droomde dat ik een jongen van tien was.

Muziek25/2/2005 07:39

Nooit zou ik het wagen om met een luid spelende CD van Yellowcard te rijden. Wat ik wel zou willen doen is naar hun muziek luisteren, zoveel als ik kan. Yellowcard heeft faamheid verworven met Ocean Avenue en zo heb ook ík hen leren kennen. “Niets bijzonders toch?” oordeelde ik toen ik voor het eerst iets van Yellowcard hoorde. Kennelijk één van de grootste fouten die ik tot op vandaag maakte.
(more…)

Woorden& Leven24/2/2005 04:37

Precies één uur, acht minuten en tien seconden waren we al aan het palaveren. Ik had nooit gedacht dat ik uitgerekend met haar zolang kon praten over vissen, biermerken en eindeloze schooldagen. Om ons gesprek een wending te geven vroeg ik abrupt “Haat jij het ook zo om te wachten?”. Met enige verbijstering keek ze me aan. Het leek wel alsof ze dacht dat ik een nitwit was. “Wachten? Ik hoef helemaal nooit te wachten. Ik doe wat ik wil, niemand zegt me om te wachten. Trouwens, ik haat het niét om ‘ns te wachten want ik hoéf ook nooit te wachten. Wachten is voor mietjes, wachten is verleden tijd. Ik zou niet weten wat jij bedoeld.” was haar onverwijld antwoord. Ik voelde dat het ging vonken, dat er regen in de lucht hing. Ik pikte direct op haar in. “Ik haat mensen zoals jij die zeggen dat ze het haten om niet te wachten. Wie denk jij eigenlijk wel dat jij bent? Kutwijf. Al goed dat ik niet heb gezeurd dat jij te laat was! Weet je wel hoe erg het wel niet is om te wachten? Al héél men leven moet ik wachten. In de wachtkamer bij de tandarts, bij de dokter, aan de kassa bij de kruidenier, op de resultaten van het proefwerk, aan de stoplichten, bij het tafelgaan, op de televisie, radio en consoorten, op mijn rijbewijs, op de snelleveringsdienst, op de trein, maar vooral moet ik wachten op eindelijke ‘ns een zinnig antwoord van jouwerzijds.” Het was eruit. En nadat ik realiseerde dat ze al ettelijke minuten weg moest zijn wachtte ik op de eerstvolgende tram.

Code& Web& English21/2/2005 08:59

WP has really amazed me. Everything works perfectly and the software itself is very usefriendly. If there’s one thing that quite annoys me at this very moment I would say that I find it ridiculous the way WP formats the time using PHP code.
(more…)

Algemeen& Statusupdate20/2/2005 12:38

Als het niet zo regende in mijn hoofd zou ik hier in geen geval aan begonnen zijn. Okee, ik zal hier regelmatig iets neerpennen want ik voel me genoodzaakt om iets te schrijven, ik zou niet anders durven. En vooral, ik doe het ook graag. Nu kan ik pas écht mijn overpeinzingen op u afvuren, kriskras door elkaar wat vroeger iets minder kon, dit is trouwens iets héél anders.

Ik heb niet onbewust gekozen om in het Nederlands te schrijven. Het is vooral de inhoud van deze weblog die daarop inspeelt want in mijn moedertaal kan ik toch enigszins eenvoudiger mijn gevoelens uitdrukken. Desalniettemin belet dat dat ik sporadisch ‘ns in het Engels een artikel zal verwoorden omdat het Engels nu éénmaal het medium is van de wetenschap.

Ik moet toegeven, ik had liever mijn eigen theme al werkende gezien maar de inspiratie ontbreekt me nog. In ieder geval, het zal iets zachts worden na dit natuurlijke groen. Oh ja, WP 1.5 is écht hip. Ik weet dat er nog veel werk is, maar vrees niet. Simultaan ziet u verandering. Echt, beloofd.

Zéér binnenkort meer van mijnentwege.