Hei, Olen...

Hurmaava   Tyyn Hoipertelija

Rekisterinumeroni on -

Ja minua kutsutaan vain nimellä Hop

Olen rodultani suomenhevonen

sukupuoleltani ori

säkäkorkeudeltani 160cm

ja syntynyt 19.9.2004

 

Minut omistaa Naive

eli asun Qantamoonissa

Syntymäkotini on Siittola Tyylillä

ja minut on kasvattanut Prosper ja will

    

Hyppään parhaimmillani 100cm ja koulua väännän siinä VaA:n paikkeilla

 Kisakalenterini


 
     
i. Liinun Humahdus

Loiston Hallava

VIR MVA Ch Hallusinaatio KTK III

Vauhdin-Likka

Liinun Haltiatar

Kulkurin Valssi KTK III

Liinun Ruiskaunokki

e. Lumo L

Hiisin-Hetkaus

Ch Kuujärven Pieni Mutta Pippurinen KTK-III

Ch Metsätähden Taika KTK-III

Virvatulen Luminen Rakkaus

Mesimarjan Mestari KTK III (kuollut)

TT Meno-Tyttö (kuollut)


synt.

nimi

emä. 

 

 

 


 

lyhyesti ottaen
Hop on iso orimainen otus, joka rakastaa ihmisiä, mutta vihaa toisia oreja yli kaiken. 
Hop rakastaa esitellä itseään ja sen takia Hop onkin näyttelyissä aivan omimmillaan. 
Ihmisrakas Hop on unelmien hevonen niin luonteineen kuin ulkonäköineenkin.

Historia
Hopilla ei tähän päivään asti sen suurempaa historiaa ole, Siittola Tyylillä astutuskalenterissa oli varattavia suomenhevosia, ja varasin sitten kaksi Hopin mukaan lukien.

Tallissa
Hop on aika hiljainen herra. Se vaan kököttää karsinassaan, kurkaten aina välillä kaltereiden raosta.
Hop on aikas ahne ja ruokien jako saattaa muuttaa hiljaisenkin herran riehuvaksi sonniksi.
Kun se saa ruokakupin eteensä se kaataa sen heti heiniinsä ja syö sitten sieltä heinien keskeltä. Tästä seuraa se että heinät loppuvat aika pian, ja sen jälkeen Hop seisoo pitkän aikaa katselleen "surullisilla" silmillään kaltoin kohdellun näköisenä kaltereiden välistä kuin odottaen että jostain syöksyy kiva pikkutyttö omena säkkinsä kanssa. 

Hoitaessa
Hop kyllästyy pian seisomiseen, mutta seisoo kuitenkin yleensä loppuun asti suht koht rauhallisesti. Hop kutiaa monesta kohtaa ja hoitaja saattaa ihmetellä kun selästä harjatessa poika alkaa huojua uhkaavasti eteen ja taakse. Hop rakastaa vettä ja peseminen onnistuu yleensä täysin ongelmitta. Hop voi hieman arka jaloistaan, eli jalkoja ei kannata ruveta karkeilla harjoilla rapsuttelemaan. Hopin kavioiden puhdistus saattaa tuottaa ongelmia, mutta kun sitä kerran tiukasti komentaa niin sekin yleensä luonnistuu ihan luonnostaan. Hop ei hirveästi pidä lämpöpinteleista jaloissaan ja voi hyvinkin käydä niin että jos et ole niitä illalla kunnolla laittanut, aamulla ne voi olla poljettu karsinan nurkkaan.  

Satulointi 
Satuloidessa ori saattaa hieman hyöriä ympäriinsä. Hopilla on tapana aina kääntyä pois alta kun satulaa yrittää laskea selkään, joten se kannattaa sitoa kiinni satuloinnin ajaksi. Hop voi luimia satulavyötä kiristäessä, mutta ei sen pahempaa. Hop ottaa kuolaimet ihan mielellään suuhunsa ja ongelmia muodostuu yleensä vasta suojia/pinteleitä laittaessa jolloin Hop alkaa nostelemaan jalkojaan ja liikkumaan ympäriinsä. Tästä syystä Hopilla käytetään yleensä vain suojia, sillä ne on vähän helpompi ja nopeampi laittaa.

Ratsastaessa 
Hopin parhaat puolet pääsevät esille. Sillä on lennokkaat ja irtonaiset liikkeet ja se on hyvin pehmeä kädelle. Hop vastaa hyvin pienimpiinkin apuihin ja liialliset pohkeet saavat sen vain kiemurtelemaan turhanpäiväisesti. Hopin kanssa tarvitsee kuitenkin käyttää paljon työtä että sen saa kunnolla ulos kulmiin sillä sillä on paha tapa oikoa niin kulmissa, volteissa kuin radan leikkauksissakin. Jos kuitenkin Hopin saa kunnolla ruotuun siltä sujuu kaikki ihan ongelmitta. Esteet Hop ottaa innokkaana vastaan. Hopilla on hyvä tekniikka ja kapasiteettia vaikka mihin. Hop pitää temmon hyvin myös esteen jälkeen. Hop vaihtaa laukan automaattisesti esteellä eli siitäkään ei pahemmin ratsastajan tarvitse huolehtia. Hop rakastaa maastoilua ja etenkin rauhallisia maasto kävelyitä sillä silloin se saa haukattua joka puskasta jotain. Maastossa kannattaa pitää suht löysiä ohjia, sillä pian voi käydä niin että Hop vetäisee päänsä pusikkoon ja sinä lennät sen pään yli pusikkoon.


Taluttaessa
Hop on yleisesti aika rauhallinen hevonen ja se on myös kilteimpiä tuntemiani oreja talutuksen kannalta.
Se kävelee rauhallisesti pitkälläkin narulla. Mutta niin kuin orit yleensä tietysti tammojen ohi mentäessä se alkaa hörähdellä ja tanssahdella. Mutta silloinkaan ei mitään sen pahempaa ja narua vähän nykäisemällä sen saa jatkamaan matkaansa. Talliin mentäessä sillä voi olla hieman kiire, kun tietää ruoka ajan olevan tulossa, mutta silti se tulee ihan nätisti kunhan vaan itse pidät vauhdin hitaana.

Tarhassa
Hop on aikamoinen pomo aina ja kaikkialla ja kaikille hevosille. Pelkkä sen vihainen katse saa naapurin tarhan nuoren orin pitämään turpansa kiinni. Yleensä se juoksentelee jonkin aikaa tarhassa, joskus se saattaa juosta kilpaa toisten orien kanssa. Juoksentelun jälkeen se kuitenkin lysähtää maahan makoilemaan ja se on ainoita tuntemiani hevosia jotka voivat maatan tunteja ketarat ojollaan tekemättä yhtään mitään. Talven kovimmilla pakkasilla se kuitenkin yleensä alistuu vain seisoskelemaan tarhan kaukaisimmassa nurkassa, josta se kylläkin kutsuttaessa juoksee nätisti vastaan.

Kilpailupaikoilla
Hop on aika itsevarma hevonen eikä sitä mikään ihmishyörinä saa pois tolaltaan. Kisa karsinaan joutuessaan se ensin haistelee vähän ympäriinsä ja sitten lysähtää sinne selälleen. Hop seisoo kisoissa satuloidessa paljon paremmin kuin kotona, johtuen siitä että siellä on niin paljon katseltavaa eikä se ehdi keskittymään satulointiin.
Se jaksaa aina keskittyä rataan mikä johtaa sen upeisiin suorituksiin.

Kengitettäessä
Hop on aika hermona juuri jalkojen arkuudesta johtuen. Kesällä myös ympärillä pörräävät kärpäset hermostuttavat sitä lisää, mikä tekee hommasta todella vaikean. Kesällä kannattaa heittää kevyt loimi selkään ettei se täysin sekoa. Kengityskin sujuu jotenkuten jos sitä osaa oikein rauhoitella. Naulojen hakkaaminen on vielä pieni paha jos vertaa kavioiden viilamiseen/raspaamiseen, (miksi sitä nyt sanotaankaan?) sillä siitä lähtevä ääni pelottaa Hopin suunniltaan. Kengittäessä on suurena apuna jos joku ihminen rauhottelee ja taputtelee Hopia ainakin viilaamisen(raspaamisen?) aikana.

Traileri
Hopia ei traileriin meno pelota yhtään ja se menee sinne varmoin pelottomin askelin. Pitkien matkojen jälkeen se joskus voi tulla hieman innokkaasti ulos, sillä pitkään trailerissa matkustaminen saa sen hieman levottomaksi ja jännittyneeksi.

Uitto
Hop ei mene mielellään veteen ja sen takia raipasta saattaa olla uintireissulla paljonkin hyötyä. Järveen päästyään Hopia ei enää kiinnosta muukuin kaislojen syönti, joka sekin saattaa tuottaa sen verran ongelmia että raippa on taas tarpeen.

Tyyn Hoipertelija (arvosteli Hetki
ui ui<3 aivan hurmaava ori<3 mistä oletkaan hankkinut tuollaisen herran? aivan upea<3 no, jotain arvosteluakin kai haluaisit. tämä tulee olemaan pelkkää positiivista, sillä ah, niin ihana<3 Todella kaunis pää. se on kaunislinjainen, mutta ehkä hieman pieni muuhun runkoon nähden. silmät kauniit ja ilmeikkäät. korvat pienet, mutta sopivat hyvin herran, ehkä hiukan ponimaiseen ilmeeseen. kaula voisi olla lihaksikkaampi, mutta se on hyvin liittynyt. säkä erottuu hyvin. rakenne hyvä, runko kuiva. jalat kuivat, hyvännäköiset. kaviot kunnossa. lihaksia voisi olla hiukan enemmän takaosassa, mutta tuokin näyttää jo hyvältä. hyvä rotu- ja sukupuolileima. kauniit jouhet ja todella hieno väritys. karva kiiltää, ja muutekin ori on oikein hienossa kunnossa. olen rakastunut<3
kouluarvosana: 10-

Tyyn Hoipertelija(26.12.04 pidettyjen pikisten voittaja) (arvosteli Mangomato.)
Tästä täydellisestä orista on vaikea sanoa mitään negatiivista! Yleisvaikutelma on todella kaunis, sopusuhtainen, tiivis ja lihaksikas. Hopilla on selkeä rotu- ja sukupuolileima, todella kaunis pää ja hurmaavat silmät. Sen kaula on todella hyvä, lihaksikas ja hyvänmuotoinen, samoin lavat. Runko on pitkähkö mutta tiivis. Jalka-asennot ovat erinomaiset ja kaviot erittäin hyvänmuotoiset ja hyväkuntoisen näköiset. Ryhdikäs mutta pikkuisen etupainoinen (tai sitten seisoo epätasasisella aluistalla). Harmittaa tuo pitkä runko, kun muutoin ori olisi aivan täydellinen :). Ori (lähes) täydellä kympillä!
Arvosana: 9½

vanilia. 
Tätä oria olen ihaillut jo kauan. Rakenne hyvä, hieman kulmikas takapää. Aivan ihana väri. Kuivat jalat. kaviot oikean kokoiset. Sukupuolileima on hyvä. Pienen näköiset silmät. Sieraimet oikean kokoiset. Oikein komea rotunsa edustaja.

Tyyn Hoipertelija (arvosteli Jenna T.)
Erittäin kaunis, oikean rotu- ja sukupuolileiman omaava. Sopusuhtainen rakenne. Erinomainen ylälinja. Kulmautunut hyvin takaa ja edestä. Hyvä, vahva takaosa, erinomaiset lavat. Oikea-asentoiset, kuivat jalat. Erinomainen rotunsa edustaja.

 


 
Lay: Naive
Tekstit: Naive
Kuvat: Naive